• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DO_ITEuropa Universalis IV a jine "paradoxni" hry
    Strategie od Paradox Interactive. Pojďme společně ovládnout svět jako Dubrovník v EU IV, přemoci Hitlera/Stalina v Hearts of Iron a porodit ditě od manželky svého syna v Crusader Kings II.
    rozbalit záhlaví
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    SOMRAK: vicekrale vybiras, az kdyz ten stavajici umre tusim (akorat z podivneho duvodu tusim toho prvniho nevybiras ty). aspon me to teda naskakovalo, byl tam klasickej vyber z republik 4/1/1 vladcu
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    SOMRAK: 1) colonial fleet je v podstate jen pocet lodi v tvym namornictvu, at lehke nebo heavy, je to jedno
    2) jo, colonial nations se ovladaji sami, nemuzou vsak nikomu vyhlasit valku vyjma dalsich kolonii
    sorry za brzkou odpoved, musle jsem se k tomu dohrat :D
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    dva dotazy ke koloniím:
    1) A colonial fleet [Supposedly of heavy ships, as per previous patches?] is necessary to maintain and transport income home from the colonies. - Tu flotilu vytvořím jak?
    2) Když se z kolonií stane Colonial Nation, tak už ho nijak přímo ovládat nemůžu? Jen vybírám nového vicekrále?
    dík.
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    + se chysta Hearts of Iron 4
    Hearts of Iron IV - Announcement Teaser Trailer
    http://www.youtube.com/watch?v=Q1bvX2-XrAQ

a novy DLC k Europe, zamereny na obchod - Wealth of Nation
    -vse je v plenach vi se ze se bude moci presouvat trade capital, najimat piraty pro niceni cizich light ships

zdroj
    Paradox Announces Europa Universalis IV: Wealth of Nations - Paradox Interactive
    http://www.paradoxplaza.com/press/2014/1/paradox-announces-europa-universalis-iv-wealth-of-nations
    SID311
    SID311 --- ---
    Připravovaná expanze Crusadr Kings 2:

Crusader Kings 2: Rajas of India first look - massive map increase, new religions and free features | PC Gamer
    http://www.pcgamer.com/...mpaign=article-feed&ns_mchannel=ref&ns_source=steam&ns_linkname=0&ns_fee=0

Jdeme hodně na východ, až do Indie. Potěšilo mě to i z důvodu, jaký vliv to bude mít již na existující strany. Například Peršané byli tak nepříjemně omezeni krajem mapy, teď konečně dostanou životní prostor :)
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    D1RABBIT: no, testoval jsem dopady Overextension...pak je to fakt rychla desintegrace imperia.
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    hm, "Bad Times Ahead", Stability -6... to je celkem maso. :)
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    D1RABBIT: ok, jasný.
    taky jsem přes limit :)
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    ještě jedna věc mi není úplně jasná. Má smysl posílat light ships do trade nodes, kde jenom steeruju?
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    Jestli chces rychle expandovat do novyho sveta, Economic nebo Trade taky neni spatny napad
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    D1RABBIT: projíždím teď EU4 wiki a studuju to celkem podrobně.
    Granadu jsem ještě nekonvertoval. Zatím rozjíždím kolonie v Brazílii, časem bych si chtěl udělat výlet buď na zlatý doly v Mali nebo dokončit Reconquistu.
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    D1RABBIT: ok, asi budu sirit viru :)
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    Co byste doporučili jako druhou Idea Group pro Kastilii kromě Exploration?
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    D1RABBIT: aha, jasný, to mi nedošlo s těma Basin Rights. Do Portugalců se mi jít nechtělo. Jinak Sevillu mám slušně pod kontrolou. :)
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    D1RABBIT: Diky moc za radu. Zatim jsem obsadil Rio de Oro, dal mi nestaci Colonial Range (nebo jak se to jmenuje). Asi budu muset nebohym Portugalcum sebrat Azory, ale ani pak to podle me stacit nebude... Nebo krizova vyprava do Mali. :)

Ta hra je fakt super, nechapu, ze jsem ji mohl tak dlouho prehlizet.
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    ahoj, zacal jsem EUIV v nedeli...a vidim to na hodne dlouhej zasek...
    Jeden lama dotaz (hraju za Spanelsko): Kdyz chci kolonizovat, tak veleni flotily sverim Explorerovi a nalodim armadu pod Conquistadorem? Kolik lodi mam tak zhruba poslat, aby dorazily k cili?

Ptam se proto, ze je to akce na delsi dobu, a styl pokus/omyl jsem uz zkousel nekolikrat. :)
    Diky predem.
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    Uz nekdo ma CoP pro EU? je to celkem prdel :)), hlavne randomizovana amerika je super, sice jeste sam kontinent nevypada moc dobre ale detaily typu hory a reky jo, tak aspon neco.

Hlavne se vratila moznost vyberu pro tenhle event, coz je nejvetsi plus DLC :)))
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    Europa Universalis IV: Conquest of Paradise Pre-order Trailer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=_fQcO1j5Uw0

Europa Universalis IV: Conquest of Paradise - Colonial States - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=PZHyVdVrcUI
    DO_IT
    DO_IT --- ---

Tomuhle rikam marshal skillz :D
    asi od noveho DLC, nejsem si jist, muze probehnout event, kdy vam hra vyplivne vlastni verzi johanky z arku, bez zvlastnich penalizaci
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    D1RABBIT: PayPal, Google Wallet i přímo kreditka
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    Muze mi nekdo povedet jaky budovy bych mel a kde v Crusader Kings stavet? A jaky Laws bych mel davat? Pochopil jsem ze nejdulezitejsi je crown authority a to, ze Church taxasion mam davat na zadne, pac kdyz me nema muj svaty muz radeji nez papeze, tak vice jak polovinu penez posila jemu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam