• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DO_ITEuropa Universalis IV a jine "paradoxni" hry
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    muj cil byl vzdycky ve hre za cechy pritahnout na trun cernocha genia, coz se velmi stizilo v posledni dobe vzhledem k omezenemu dosahu moznosti namluv
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    JULIAN: Jo, ja jsem umrel a jeden muj byvaly vasal se prepojil jinam. Bez moznosti si ho pretahnout zpet.

Jinak celkem se mi to zacina rysovat:

Pristi kral bude mit za ukol zreformovat viru.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    LET_ME_BE: jak narok? nechapu. co se ti teda vlastne stalo? umrel jsi ty? to na to nevypada
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    JULIAN: V tom ze jsem ztratil narok na to uzemi :-D
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    LET_ME_BE: tak kde je problem?
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    Tak prekvapive, tento kral predal svoje kralovstvi docela bez problemu.
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    JULIAN: Ne, prestoupil pod meho bratrance.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    LET_ME_BE: ale po te co se ti "to" stalo je nezavyslej?
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    JULIAN: Kdyby byl nezavislej tak prece nemuze byt soucast meho uzemi.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    nevim jaka uroven je high chiefdom v porovnani s kingdom. nicmene je vladce high chiefdom of nitra nezavyslej? kdo to je? kdo byl predtim?
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    DO_IT: Ted uz jsem o kus dal, takze je to asi irelevantni, ale brzo mi umre kral, takze uvidime co pak, ted mam hafo uzemi.
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    LET_ME_BE: muzes dat pls screen s rozkliknutou nitrou pls? :)
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    Konkretni priklad - high chiefdom of Nitra se pri dedeni oddelil od Kingdom of Bohemia.
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    JULIAN: Tak to prave nefunguje. A to je ta vec kterou nechapu.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    LET_ME_BE: prijdes o to jako hrac, pokud jsou to ale nizsi tituly, nez ktery je tvuj nejvyssi, porad to budou vazalove
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    LET_ME_BE: vzdycky s kazdym novym datadiskem hraju sice neprimo za Neklana, ale za jeho nejmladsiho syna u Budejic. Tezky to zas imho neni, kdyz dokazes si udobrit madary, ci neco jim nechat a spratelit se s bulhary, tak pak uz je ot snadne
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    DO_IT: Elective Gravelkind, ale furt mne na tom mate to ze loose = nebudou moji vasalove (alespon tak to chapu). Coz je pro mne naprosto nepochopitelne. Vzdyt mam kingdom, tak proc?
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    LET_ME_BE: nevim jaky naslednictvi mas, ale tipuju ze to, ve kterem prvni syn zdedi hlavni titul + neco a mensi se rozdeli mezi ostatnimi
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    Hmm, sakra, mne to ztraceni titulu porad nejak mate :-D Ted mam kingdom, ale tvrdi mi to ze prijdu o high chiefdomy kdyz umru. To mi absolutne nedava smysl.
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    CATHACK: Svoje prime potomky zabijet nemuzes (co koukam na videa tak to driv slo).

CATHACK: Jj, uz jsem se v tom trochu zorientoval, zaklad je nemit dva tituly ktere jsou na stejne urovni. Dokud mas jeden titul ktery dokaze ovladat cele uzemi tak je gravelkind v pohode. Je proste potreba davat bacha a nevytvaret nove tituly hned jak na cloveka vyskocit upozorneni :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam