• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DO_ITEuropa Universalis IV a jine "paradoxni" hry
    Strategie od Paradox Interactive. Pojďme společně ovládnout svět jako Dubrovník v EU IV, přemoci Hitlera/Stalina v Hearts of Iron a porodit ditě od manželky svého syna v Crusader Kings II.
    rozbalit záhlaví
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    TOMAS3333: ale development se nedeli na production a na trade, ale na tax(admin body) a production(diplo body), kde trade je soucasti production.

Co se penez tyce, ted uz ma smysl stavet budovy, kdyz to nestoji nic ADM bodu, takze vsude stavim temple a workshop (budova se vetsinou zaplati do 50 let, krome tech nejchudsich placek), kde je vic mista (grassland, farmlands a tak) tak idealne jeste manpower budovu, v trade centrech samozrejme market. V naprosto dementnich provinciich (development 5 ci tak) stavim budovy na force limity (protoze tem je jedno kde jsou).

Development zvysuju POUZE kdyz jsem skoro na hranici maxima nektereho z ADM bodu a jsem v techu napred a idealne v provinciich s developmentem ?8 ci ?9, abych se dostal na dalsi budovu (tj z 18 na 20 treba). Casto se to stava akorat za western narod v military.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    wtf je s AI, ze sa nevie rozhodnut ci chce siegovat alebo nie? (prejde do provincie, a hned prec). wtf

also, viete mi niekto vysvetlit production a trade? Hlavne co sa tyka dvelopmentu, kedy sa oplati davat do production, kedy do trade, jak to zistim a jak zarabat peniaze? :D (momentalne Scotland)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Skvělá zpráva, Paradox koupil od CCP společnost White Wolf, tak se můžem těšit na nějakou paradoxí hru ze světa World of Darkness :)
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    EU4 je super, ale zkuste i nějaké mody, s těmi je to ještě o krok dál a takový husiti jsou někdy skoro konečná :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Ja si poridil nejaky datadisky k europe a k tomu game of dwarves, takze k europe sem se ani nedostal :)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    Paradoxí slevový víkend.
    Paradox Weekend 2015
    http://store.steampowered.com/sale/paradox_2015/
    Způsobil, že jsem pořídil Europu 4 a ta mi sežrala celou sobotu. :D
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    hodne pekny slevy na Crusader Kings a dalsi hry, aktualni nabidka plati do zitra:

http://www.muve.cz/aktualni-akce
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    SULINAR: tak nakoniec netreba nic z toho, staci v betach na steame vybrat starsiu verziu a vyzera ze to funguje
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    TOMAS3333: pokud hrajes na steamu tak reseni je celkem jednoduche, pokud sis to aktualizoval sam, tak si musis hru preinstalovat take sam :)
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    TOMAS3333: Nemuzes, pokud vyjde nejaky zasadni patch, obvykle jsou ulozene hry nekopmatibilni. Pokud chces dohrat puvodni hru, musis si bud vypnout automaticke aktualizace a vratit hru do predesle verze pokud ji hrajes na Steamu nebo nedavat patch.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    ola, rozohral som nedavno EU4 prvykrat a uz to lutujem, tolko casu v tom je...

kazdopadne, dnes vysiel patch a je to pre mna novinka, vsetky savy su samozrejme oznacene jak nekompatibilne lebo ina verzia hry. co sa deje ked vyjde novy patch? vsetci zacnu novu hru alebo mozem kludne pokracovat v rozohranej?
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    HAREMHEB: tak základ je samozřejmě stejný protože všechny vesmírný tahový strategie vycházejí z MOO:) jde tam spíš o atmosféru, kterou se aspoň pro mě nepodařilo jiný hře zatím dostatečně dosáhnout...
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    SULINAR: Já hrával galactic civilisation, přijde mi to dost podobné.
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    HAREMHEB: jak píše JULIAN tak dvojku. Když jsem si četl to preview tak jsem si na MOO hned vzpomněl :)
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    JULIAN: Ok, vyzkouším. Jedničku jsem našel jako hratelnou v prohlížeči:-)
    Master of Orion : SimTex, Inc. : Free Streaming : Internet Archive
    https://archive.org/details/msdos_Master_of_Orion_1993
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    HAREMHEB: rozhodne druhy
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    SULINAR: MoO jsem nikdy nehrál. který díl mi doporučíš?
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    HAREMHEB: podle nějakých uniklých info je termín vydání 16. února a vypadá to skutečně slibně, takže by to mohl být konečně důstojný nástupce MOO.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    D1RABBIT: Myslím, že by to mohlo být zajímavé. Design mají na starosti lidi, kteří dělali design pro CK2 a EU4. Termín vydání je 2016. Boj bude graficky ztvárněn, ale bez možnosti ho přímo ovlivnit. Takže přesně jako v Glactic civilization (a taky EU4 a CK2, jen ta grafické ztvárnění bude nadstavba).
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    Stellaris: Gamescom Preview | Rock, Paper, Shotgun
    http://www.rockpapershotgun.com/2015/08/06/stellaris-paradox-strategy-game/

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam