• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DO_ITEuropa Universalis IV a jine "paradoxni" hry
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    PROZAC: bojim si to koupit :)
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    Victoria 3 release 25.10.
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    nový DLCčko do HOI se podle mě fakt povedlo:) konečně se ta Itálie dá hrát.. Švýcaři i Etiopie taky vypadaj docela zajímavě
    DIOM
    DIOM --- ---
    PROZAC: To je vždycky solidní výzva.

    Já mám teď rozehraný vzkříšení Zoroastrianismu, Kurdistánu a následně snad i Perské říše. Jsem tam sám jediný heretik uprostřed muslimských klanů. Je to taková hra na trpělivost, kdy se snažím se natolik nafutrovat penězi a vojskem, abych mohl následně usurpnout titul svému musliskému králi a následně přežil všechny ty svaté války co mi vyhlásí sousedi. :)
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    DIOM: ja se snazim dycky dobyt kingdom of Jeruzalém.

    Teď se mi to povedlo docela snadno, diky kulture, kterou jsem smeroval na rytíře. Jinak vlastne uz jen jednou, kdyz jsem delal achievement reconquista, cimz jsem muslimy oslabil a pak to byla brknkacka.

    Jinak je to fakt těžké:S nebo aspon pro mě
    DIOM
    DIOM --- ---
    JULIAN: presne tak..house head je nejstarsi v prime linii zakladatele
    DIOM
    DIOM --- ---
    PROZAC: tohle je nejvetsi past ve hre, kdyz to hrajes na iron man :)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    house head se normalne dedi, jinak to zmenit nejde. dynasty head je nejsilnejsi house head - to muze teoreticky preskakovat.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    BRETA: podle me ale takhle house head nefunguje. To si pletes s dynasty head.
    BRETA
    BRETA --- ---
    JULIAN: asi je víc cest ale napadá mě např.: před smrtí odevzdáš tituly heirovi a on se stane house head - pokud má větší armádu. Pak můžeš vytvořit nový cadet branch. Nebo když ti umře char a s novým nejsi zrovna nejsilnější, tak tak tam taky bude možnost si to založit.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    BRETA: no ale jak jako dosáhneš toho že nejsi house head? Bys tak musel začít. Já teda co hraju ck3 tak jsem vlastní branch zakládal jen jednou, když jsem hrál v Tibetu za Ü kde nějakej starší bratr byl house head jako king o kus vedle.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    Nebo je také možnost po vítězství v křížové výpravě, přepnout se na toho beneficienta
    BRETA
    BRETA --- ---
    JULIAN: když nejsi heir nebo house head, tak by to mělo jít bez problémů, ale už si to přesně nepamatuju. Až budu doma, tak to zapnu a podívám se, jak jsem to tam naklikal ;)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    BRETA: no ale nemuzes si založit house jen tak, nesmis být existující house head což teda nejde udělat pokud jako house head začínáš?
    BRETA
    BRETA --- ---
    JULIAN: Tohle je spíš pro pozdější fáze hry. Byla tu řeč, že je lehčí to udělat ze začátku, tak jsem chtěl vyvrátit, že by to byl později problém. Naopak.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    BRETA: jasné ale to jde jen když jsi menší součástí větší dynastie. Já nevím jak to hrají ostatní ale většinou začínám jako Count a to v 90% případů znamená, že začínám jako house i dynasty head
    BRETA
    BRETA --- ---
    coven se dělá nejlíp, když založis nový house a být house head, pak stačí ukecat jen 4 dospělý house members a je to:)
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    JULIAN: ok nerikej nic davam se k vam :)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    S coven hodně pomůže když je witchcraft legální v náboženství, vidíš pak ty traity a nemusíš to zjišťovat znova. I tak kdyz to nestihneš v prvních 2-3 generacích tak je to pain, ale ten požadavek je na house, ne dynastii, takže když člověk v jedné generaci trochu omrzí mrdání tak si po čase vzdálení členové založí vlastní house o už se nepočítají. Plus sehnat možnost mít +1 personál scheme to dost urychlí.

    A jako stojí to za to! Perma bonusy jsou nice, ale ta slezina jednou za 5 let je luxus, taky tě občas může pozvat někdo jinej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam