Ahoj všem. Hlásím se s problémem na Xiaomi REdmi Note 13 Pro+ 5G a prosím help :)
Před zhruba 2 týdny proběhl nějaký software update, který ve spolupráci s Google Photos mi naprosto roz...bil fotky a jejich zálohování. Jeden den ráno koukám, že mi zmizela většina mých alb, a 99% fotek je nasyslených ve složce Restored (občas se mi stávalo dřív, že se tam přesunulo pár fotek, které jsme smázla z Google Photos. Ty jsem na telefonu vyhodila do koše znova a dobrý). Nejde to v telefonu přesunout jinam, nebo pokud ano, tak jen třeba po 5 fotkách (což je třeba u složky s tisícem obrázků vopruz). Jinak mi systém hodí hlášku, že stažení se nezdařilo, ať zkontrolím síť.
Ergo ty fotky jako by v telefonu vůbec nebyly.
Přes Správce souborů to taktéž nejde - tam se zobrazuje většina, ale ne všecny. A pokud už něco přesunu, v hlavní galerii se to hodí jako nejnovější obrázky i když jsou třeba staré 4 roky.
Prakticky kazdy den ted musim vyhazovat z koše zpátky fotky, které jsem tam nevyhodila, aby se mi nesmázly.
Zálohování funguje na Google photos, ale kdyz bych je stáhla zpět, tak zase - absolutně se rozhodí časově a je v tom obrovský bordel.
Stáhla jsem si Media rescan, jestli to nepomůže. Nepomohlo. Milion restartů telefonu, vyčištění mezipaměti, nepomohlo. Telefon se mi navíc přes kabel nepřipojí k laptopu, protože ten ho z nějakého důvodu jenom nabíjí, takže mi pak nezobrazuje složky (nevyskočí mi klasická notifikace - přejete si USB nabíjeni, nebo přenos souboru).
Má někdo podobný problém a ještě ten krám nevyhodil z okna?