DATELON:
V sobotu 14.12.2013 proběhne v Utopia – Pelhřimovská čajovna koncert na akordeon neboli tahací harmoniku: Libé melodie Yanna Tiersena a jiných v podání Katky Paclíkové (Amélie apod.)
Hudba je pro mě velkou otevřenou dobrodružnou knihou, kterou pravděpodobně nikdy nedočtu do konce. Zážitky s ní mě vždy dokáží překvapit. Důvěřuji tvořivým silám, které skrze ní proudí a jestliže směřuji ke splynutí s nimi cítím se potom velmi obdarována novým poznáním sebe sama i vedením k vyjímečným lidem, kteří mě inspirují. Díky hudbě a umění všeobecně (tvorbě), pak svět společně nejen poznáváme, ale snad i vytváříme. A to mě baví.
Kateřina Paclíková se hudbě začala věnovat na ZUŠ v Pelhřimově. Hru na akordeon vystudovala na Konzervatoři v Pardubicích u MgA. Ireny Holomkové (1998–2004), Dále pak absolvovala VŠMU v Bratislavě pod vedením doc. Borise Lenka (2004–2009).
Během studia se zúčastnila několika mezinárodních interpretačních soutěží a kurzů. Získala ČU ve švýcarském Reinachu a Hořovicích, je laureátkou soutěže CMA ve Francii. Na vysoké škole se více zaměřila především na interpretaci soudobé hudby a spolupráci se skladateli.
Učinkovala na festivalech New Music At Home, Setkávání nové hudby plus HTF JAMU, Realizuje sólové recitály, věnuje se komorní hře, Studuje celostní muzikoterapii, vyučuje na ZUŠ.