• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    OTZ
    OTZ --- ---
    PATRICIE_: no koukam, ze ty taky veris kazdy blbosti;) mozna maluju, ale funguje to dobre.

    vsak zrcadlo mi uz nastavujete vy tady, o diky za osvetu. takovejch hlupaku pohromade jsem jeste nevidel, a jeste se tim chlubi! :)) bad for me by bylo, kdybych si vas mel brat za priklad, nebo vas vubec poslouchat. nastesti, konfrontace se slabsim jedincem cloveku vzdycky nejak pripomene, ze na tom jeste neni tak zle..

    vsak mi never, kdyz nechces, tvoje volba cemu veris, ja z toho neziju. staci mi, ze si verim sam a podle toho jednam;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    pokrok nezastavis:)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Tak jsem ten článek dočetl a dost mě ten závěr vyděsil. Doporučuji zejména pasáž Beyond Meat, kde padly ultrakonzervativní a několikrát vyvrácené argumenty na podporu výroby a prodeje náhražek skutečných potravin. Celé to na mě dělá dojem, že ony potravinářské giganty už nemají kam růst s prodejem zbytných pseudopotravin jako jsou cereálie, deriváty kukuřice a soji a teď stůj co stůj potřebují prorazit s vypěstovaným masem (výrobkem) - ať už vyrobeným ze zeleniny a obilnin nebo pěstovaným v laboratoři.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ICEMAN8241: nope! smrt zvířete je součástí procesu - bez ní ta chuť nemůže být dokonalá... přirozený proces se nedá obejít!
    Tohle mi připadalo nechutné už v povídce Božský pokrm od A. C. Clarka
    morální součástí konzumace masa je vědomí té zvířecí oběti (a její plné přijetí) - tohle je špatně na tolika různých úrovních! fuj!
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Zajímavý článek, který ještě nemám dočtený.

    Your meat addiction is destroying the planet | The Verge
    http://www.theverge.com/...13/4605528/your-meat-addiction-is-destroying-the-planet-but-we-can-fix-it
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    pro připomínku ta legendární hláška mírumilovného tvora OTZ:

    OTZ --- --- 21:04:41 21.10.2013 2 odpovědi (-4)

    bezcitnym netvorum, jez jsou ochotni a schopni podporovat muceni a vrazdy milionu zvirecich spoluobyvatel, nijaky soucit nenalezi, budiz vam tedy skareda nemoc a bolestiva smrt dobrym pritelem.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    OTZ: jak maluješ z různých částí a částeček teorií fakta už jsme měli všichni možnost vidět. Nakonec jsi to neunesl a přál jsi všem zdejším masožroutům bolestivou smrt (btw. to byla ultra perlička tvého projevu).

    A pokud tomu všemu opravdu tak moc věříš a zavíráš oči před jinými skutečnostmi (které dle tebe dozajista pravdou nejsou), pak jsi ne nemocnej, nýbrž omezenej.

    Mluvit o tom, že si masožrouti nechtějí přiznat pravdu a tak jsou teda vlastně slaboši - chlapče, někdo by ti měl nastavit zrcadlo. S takovou to daleko totiž nedotáhneš :c( Bad for You.
    Rozhlídni se - každý křičí, že má pravdu - věříš to všem? Proč bychom to měli věřit tobě?

    A omlouvám se, za naprosté OT, ke kterému jsem se výjimečně nechala vyprovokovat.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KONZUM23: tahle diskuse není o veganství, tahat do toho vegany je tutíž bezpředmětné.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    KONZUM23: každej ne, ale značná část ano
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KONZUM23: ale prosím tebe. Stravovací návyky, které buď podporují nebo podkopávají zdraví, nestojí a nepadají s masem. Na zástupy "zdravých" masojedů se můžeš jít podívat na kteroukoli metabolickou kliniku.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KONZUM23: vidíš, mně spšíš přijde nekocnej někdo, kdo potřebuje vykřikovat, že on je přece duševně zdravej, protože maso jí.
    OTZ
    OTZ --- ---
    PATRICIE_: to co pisu nejsou voloviny, ale fakta. pravda boli, ze? a nejvic vlastni konfrontace s ni. malokdo si umi priznat, jak je slabej, pritom v tom spociva necekana sila.

    no nic zijte si dal ve svym bludu, hin sa vokaze..

    JVCNC: prosim, smele do toho, rad ti ji podepisu;)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FIONOR: popravdě, tohle je pro mě tak nějak pochopitelnější, než rozdělování zvířat na mazlíčky a jídlo, přičemž jíst krávu je "normální", zatímco jíst kočku odporné.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    OTZ: kdyz otacis argument ty, je to v poradku, kdyz nekdo jiny je to spatne. O tobe by se dala napsat ucebnice pokrytectvi.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ECLECTICA: když mi to nabídnou, tak to sním... i když polévku ze žraločích ploutví bych oželel, nemá skoro žádnou výživnou hodnotu, chuť a smrdí po čpavku (ale zase s sebou jí konzumace dlouhou dobu nesla značnou prestiž - takže bych stejně ochutnal, stejně jako toužím ochutnat fugu)

    rozhodně mám v plánu ochutnat psa, kočku a morče (kamarádka měla a říkala, že to byl takový mix mezi králíkem a kuřetem, co se týče struktury i chuti) - zkusil jsem i broučí larvy a bylo to docela dobré
    ...jo a taky potkana
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    OTZ: podívej se na kterejkoliv všežravej druh a sleduj (nebo krm)... Už zase ty povídky o pralesu, soje, tempehu, vrazích, masožroutech jako běsných krvelačných stvůrách co vraždí pro potěšení, asijských náboženských směrech... néééééé! NOT THIS SHIT AGAIN! Opakování je sice matka moudrosti, ale opakováním voloviny se tak leda staneš korunovaným volem.

    OTZ
    OTZ --- ---
    KONZUM23: jenze, milej zlatej, v tom meritku a kvalite, co se to maso "pestuje" a konzumuje, to zhouba je.

    A ukaz mi kterejkoliv jinej vsezravej druh, kterej maso zere v takovy mire jako clovek, kterej k tomu zneuziva stejnou tridu zivocisstva a kterej kvuli tomu huntuje znacnou cast vlastniho ziv. prostredi (kaceni destnych pralesu kvuli pestovani soji (kterou se zkrmuje zdejsi dobytek) v jizni americe, treba). to, co lidstvo provadi, ma mnohem bliz ke zhovadilosti nez k prirozenosti.

    KONZUM23: usty

    BLOODRAT: dyt ani nevis, co to demagogie je, prosimte. jenom jsem vzal jeho argument a otocil to, a najednou to neni spravne? vy ste fakt budulinci:))
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    PATRICIE_: Ty ryby se vozí chlazené a maso se vozí lodí, kde zraje. Nicméně i ta argentinská plemena se dají chovat u nás, takže pokud je možnost, je lepší brát z místních zdrojů.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    BLOODRAT: táák
    ECLECTICA: si teda spíš myslím, že tady bychom měli jíst ty sladkovodní ryby, co tu máme - jinak jde opět o nonsense (čerstvá mořská ryba bez mražení, qué?). Různé druhy kraviček a býčků, co tu bez problémů mohou spásat louky. Nehledě na to, že do ČR možná dorazí argentinské maso čerstvé - pár hodin po porážce letadlem, jenže než se dostane na pánev, mnoho času uplyne a není to zrovna čas, kdy vyvěšené maso zraje a to je dle mého plýtvání až nadýchané buržoustoví.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    PATRICIE_: Dneska člověk musí potravu selektovat především mozkem. O tom, že to drtivá většina populace nedělá mě denně přesvědčuje nabídka v supermarketech reflektující poptávku po zdánlivě levných pilinových salámech a polotovarech do mikrovlnky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam