• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    Jeee a co jis, kdyz nejis maso? Jeee a co jis ty? Jenom maso? Zamysleme se trochu, proc jime maso? Mozna zvyk, mozna zastaraly nazor, (dnes jiz doktory bez ega vyvracen) ze je zdravy a dokonce potrebny, mozna domnenka, ze nam chutna samo o sobe, mozna nemame moc na vyber, kdyz prijdeme do restaurace, kde z dvou stovek jidel, jsou tri vegetariansky a mezi nimi je salat s kurecim masem, nebo smazeny file. Mozna mame v hlave ulozeno ze to je bezny od praveku a proto je to spravny. Mozna od mala nam je nuceno(diky zastaralemu nazoru) vic nez jakekoliv jine jidlo.... viz "aspon to masicko snez, brambory a zeleninu muzes nechat" mozna protoze je levnejsi nez syr nebo zelenina a mozna ......??? Myslim ze je na case v roce 2013(rok transformace, nebo velkych zmen) prehodnotit, nebo uz konecne aspon vyhodnotit situaci a zamyslet se nad skutecnym vyznamem masa a predevsim na zpusobu jakym to maso ziskavame a hlavne jestli nam vic "dava" nebo "bere". Jestli je pestrejsi strava typu: "maso na milion zpusobu" nebo "milion kombinaci a zpusobu pripravy veskere rostlinne stravy" atd.
    rozbalit záhlaví
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    A to ty veverky vypadaj kdovíjak zdravě....
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KONZUM23: Uvidí se jak dopadnou testy na doping, minulýmu rekordmanu našli stopy kompostu.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KONZUM23: Tož to má dobré, ja nejsem vegan, ale příjde mi škoda, aby se rušil ten workshop, protože v něm zrovna lektor povídá o výrobě náhražek masa, připravuje ochutnávky, debatuje se kde co kupovat, tak jsem si myslela, že by to tu mohlo někoho zajímat .)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    JSI TO TY? ")
    Chybí jedna dobré duše, aby se v pátek 4.3. uskutečnil kurz http://www.naucmese.cz/kurz/vegetarianstvi-pro-zelenace
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Je to větší věda než jsem myslela...
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    SVETLUSKA222: Doporucuju si zjistit, jakyk vyrobnim zpusobem doslo k tomu vysrazeni do tofu. Cena nemusi byt zaruceny ukazatel kvality zpracovani.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SVETLUSKA222: Tak já nevim, já kupuju náhražku tofu pro masožrouty z masa.
    Tofu normální bych ale koupil ne v hypermarketu, na tyhle věci jsou dycky lepší speciálky, třeba "zdravotní pomůcky pro postižené", tam by to mohli prodávat, ne?
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Chtěla jsem zkusit zase něco jiného připravit k večeři.... :)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Chtěla jsem se zeptat jestli je lepší koupit tofu ve zdravé výživě, nebo ho mohu koupit bez obav i v běžném obchodě? Dík
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MANFRED: to, že byl hitler vegetarián je údajně jen poválečná negativní propaganda. A Zeman je buran odrážející plebs, který ho volil, prostě země česků...
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    KONZUM23: si právě myslím, že sociální sítě jsou už přesyceny tím debilem Zemanem a také si myslím, že to sem do tohoto konkrétního klubu vůbec nepatří... Ale tak klidně si rozstříhejte navzájem občanky - jak je libo :c)
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    KONZUM23: Na Jardeše mi nesahej! :c)
    Ono se možná zdá, že trollí, ale má k tématu hodně co říci. Nikdy jsem nepochopila, že nežere maso - vůbec mi to k němu nesedí, protože jinak vykazuje známky klasického bůčkoovarovského humoru. Je to prostě taková abnormalitka o 32 zubech, dvou nohách, dvou levých rukách a o třech hemisférách.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    Jsem masožrout a je mi milejší Hitler než Zeman - tak a teď vůbec ale vůbec nevím, co jsem to chtěla říci ani co tady vy řešíte... :cD
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak ono to není tak vyhrocený, Adolf žral prej párky ( z bádání kolektivu vědců se zdá, ze tehdy obsahovaly maso, pokud teda neječel šermujíce parabelou na celej konzum že chce ty bez masa, to vypátraj příště), Mildovo blbnutí se zase přičítá tomu, že občas omylem slupne nějakou zeleninu, o ovoci prohnanym přes kolonu nemluvě.
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    KONZUM23: jestlize jsi dospel k takovemu zaveru, tak potom bych se te ovsem zeptal, co jsi nepochopil na vete '( pokud bych uzil inverzi agresivniho vybajeneho zobecnovani uzivane nekterymi obhajci zotrocovani, vykoristovani a vyhlazovani jinych bytosti pro vlastni slabost vzdat se chuti, napr. a la 'ti veg*ni me stale neco nuti!')', kterou jsem svuj prispevek na tema 'kdo ji maso, vyznava zemana' uvedl
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    KONZUM23: neco jsi na vete 'smrt vegetarianum a abstinentum' nepochopil?
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    KONZUM23: kvuli poli tematu zdejsi diskuze, ten snad vyhlasoval smrt masozroutum?
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    YARRDESH: Ty jsi nemalej mimon...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam