reply OVERDRIVE|40391399}: tak ve volnejch chvilkách, když si vzpomenu,tak zkusim přispět.
Prvně bych zdůraznil, že mít nainstalovaný všechny ty body na jednom fyzickym serveru je čirej nesmysl. Resp. nedovedu si představit, že bych to všechno udržel ve spustitelnym stavu, kde by se nestalo, že nějaká služba závisí na jiný, nebo naopak jiný službě překáží. Takže pokud mít doma multifunkční server, tak nějakej, kterej umí virtualizovat, takže XEN, případně nějakej VMware.
0, Na jednoduchej NAT se mi docela líbí distribuce jménem IPfire, je hodně simple, má v sobě grafickou správu OpenVPN/IPsec, IDS/IPS (funkční na první pokus), různý grafy a logy uplně všeho.
1, Dovecot jako mailserver s RoundCube webovym rozhranim, hezký, uhlazený, funkční
2, Mailing list nemam, nepoužívam
3, Pokud jde o wiki, tak jsem nenašel open source řešení, který by mě uspokojilo. Hodně spokojenej jsem s JIRA od Atlassian, ale to neni pro lidi, co chtěj za něco platit.
4, Jabber jsem instaloval
5, na startssl.com si můžeš vygenerovat podepsanej certifikát na jednu doménu gratis :)
6, ...
7, tightvncserver, nebo x11vnc (podařila se mi rozchodit i instance se 2ma screenama). Pochopitelně nemít otevřený do netu a připojovat se přes SSH tunel, ideálně mít X server defaultně uplně vypnutej, žere prostředky.
8, Na CRM se mi líbilo Tiny2.0, ale už nějak nebylo podporovaný nebo co, tak jsem z něj přešel na Sugar CRM, hodně doporučuju, asi nejvychytanější open source software co jsem potkal
9, sftp, se ftps se mi občas nekamarádila filezilla. sftp mi přijde jednodušší
10, Owncloud, furt má pár bugů (třeba to, že každou minutu klientovi vytíží CPU na 100%), ale řekl bych, že tak do roka to bude dost promakanej projekt
11, Na webhostingu používam ISPconfig, rychle se rozvíjející opensource projekt. Ani nestíham všechny nový features, co se tam objevujou
Ale jak řikam, rozhodně bych to nechtěl mít na jednom fyzickym stroji, rozdělit minimálně na
1, Virtual router
2, Webhosting + DB + FTP
3, Mailserver
4, Monitoring + backup