• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYTRAINSIM (Train Simulator, Railworks, Trainz, BVE, Mechanik a jiné) - forever alone!
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    KULHY: Zbyněk Šemora je vysloužilý ajznboňák, na železnici strávil velkou část života a má ji rád, je snad vdovec, a tak si vytváří v simulátoru železnici, jako Hustopečák začal původně s úsekem myslim Kúty-Brno no pak se mu to nějak vymklo z kontroly. Jeho dílko je zaměřené na přesné stoupání, poloměry oblouků, vzdálenosti a podobně, chce svoji trať v nezkoridorované podobě, tak vytváří vpodstatě už historickou podobu s důrazem na přesnot kolejí, ale s tím jak se mu to prorůstá a spojuje tak to někde už nevychází uplně reálně, musí natahovat oblouky nebo rovinky a všechno by vždycky celé nejradši přestavěl aby mu novej úsek vyšel jak má, ale je mu líto strávených let :o) Rozsah má značný a hraje si i s různýma vedlejšíma tratěma, vlečkama, místama na které má vzpomínky. Jinak s krajinkou okolo si začal víc pohrávat až později, tahle trať byla jakoby ne tak "hezká" jako mnohem mladšího studenta Martina Stavitelxx trať "321", kterej zase blejská krajinu, koleje jede podle google maps, staví unifikované koridory a až tak moc mu nejde o to že to nemá kolejově na centimetr, ale kdo tam nejezdí v reálu tak je mu to šumák a jede si tak vlakem napříč českem někem na slovensko a řiká si jo tay to znám :o)

    Obě jsou to impozantní díla několika lidí. Trať Zbyňka Šemory s důrazem na koleje a Martinova s důrazem na hezkej průjezd krajinou.

    Když připočtu kvantum českých, slovenských, polských, maďarských, rakouských a německých vozidel které za ty roky vytvořila komunita, tak to nabízí slušnej balík se kterým se dá na nějakou dobu vyhrát :o)


    Jinak musím doporučit i fiktivní tratě autora JiříkTK z období ČSD, včetně úzchorozkodek a tramvají, elektrifikovaných i neelektrifikovaných tahů no a vůbec velmi nápaditě a citlivě vytvořené krajiny s nejedním fórkem pro bystré oko :o)
    KULHY
    KULHY --- ---
    Těšín - Karviná - YouTube
    http://www.youtube.com/embed/n2fM1cl_Czw
    KULHY
    KULHY --- ---
    Já mám svůj sen, že je dnou vytvořím mojí oblíbenou trať 201 Tábor-Ražice. Videa z kabiny existují. Český objekty taky, tak teď už jen tu vůli. Asi pro Railworks, vzhledem ke kvalitnímu editoru.
    KULHY
    KULHY --- ---
    ZDENDAK: Ty jo to je ještě rozsáhlejší. Máš nějaké srovnání co kvality tratí týká?
    KULHY
    KULHY --- ---
    NANUQ: nevím co všechno je pro Trainz, ale třeba tohle http://www.trainz-msk.g6.cz/ nevypadá zle. Počítej s tím, že autoři větších tratí většinou něco chtějí. ;)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    KULHY: Na té páře mě právě fascinuje to hraní si s těmi pákami, takové rozjetí těžkého vlaku do kopce je super výzva :)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Sakryš, hrozně rád bych si projel takovou trať, ale to mám asi s Trainz smůlu, co? Mě se do toho zase až tak moc investovat nechce...
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    KULHY: He he v tomhle projektu mám několik domečků :o) Jinak ještě doporučuju trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou (tam mám taky několik domečků, heč :o)
    KULHY
    KULHY --- ---
    Mě se Trainz líbí, ale nějak mi nesedí celý to zpracování oproti Railworks - na druhou stranu RAILWORKS je docela dojná kráva. :)

    Co se páry týče tak jako odjedu to, ale nikdy jsem si neudělal čas pořádně pochopit jak to funuguje - tzn. třeba potřebuji zrychlit, ale spíš to udusím. Ale pára je styl!
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Tak já se teda přiznám, občas si zahraju Trainz, nejraději s nějakou parní lokomotivou. :-)
    KULHY
    KULHY --- ---
    Tak pro nějaké to nalákání třeba existující trať ČR pro MS Train SImulátor. Zapálení asi budou znát.
    Trať do MSTS Bratislava - Praha
    http://www.semora.cz/msts/


    KULHY
    KULHY --- ---
    Dobrovolně se přiznejte, které simulátory hrajete, nebo pro ně tvoříte. :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    Za tajkůny se tady budou udělovat tresty. Zatímco Mecahnik, Gordikon i Densha jsou na místě. ;)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Doufám, že tady budete propírat Gordikon a Densha de Go, ne jenom tycoony ;).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam