• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUID_SOUNDZvuková postprodukce ve filmu
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    JUGI: Odkud resp. z jakýho pracoviště?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    JUGI: Neee. To je nuda. Jsem na stopro jeden z českejch průkopníků remote recordingu. ;)
    JUGI
    JUGI --- ---
    LIQUID_SOUND: Aha, v tom případě jsem to asi nepochopil. Myslel sem, že se ptáš na remote recording s následným remote masteringem. Ve zkratce, točíš někde něco v Americe (obraz/zvuk/cokoliv) na Holandský server s režisérem ve Francii. Pak si to smíchají kluci v Číně. Myslel sem, že se ptáš na konkrétní technologii, ne na to když ta technologie nefunguje :)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    JUGI: Popravdě nějak jsem z toho nerozklíčoval co s tim. Resp. nejsem si jistej jestli je to odpověď na co se ptám. Dokázal bys to nějak polopaticky rozvést?

    Aby bylo jasno nejde mi o to, že by TC byl vedenej bezdrátově. Jde mi o workflow v momentě, když audio rekordér vůbec nedokáže synchronizovat. Tim mysli, zda-li vezmou klapku nebo nějakou ios app, která klapku simuluje a pak to nasazujou ručně. Nebo jestli akustickej pípanec v digi klapce obsahuje zakódovanej aktuální TC atd... To mám na mysli.
    JUGI
    JUGI --- ---
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Může mi někdo vysvětlit, jakym způsobem syncujou malý štáby obrázek třebas u DSLR a nějakýho zvukovýho nahrávadla bez TC in? Vídám to hodně a nechce se mi věřit, že by to pak nějakej blázen nasazoval ručně. To by dělal dýl než samotný natáčení. Možná mi něco jenom uniká...
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Ten render jeste neni final. Mel jsem jen radost ze sem to lousknul
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MARIHAI: Error (403)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ilustrovat zvukem hlaven samopalu morfujici se do podpisu ..

    dvakrat se to zacal delat a vyhodil .. na potreti uz jsem stim spoko

    https://dl-web.dropbox.com/...?_subject_uid=3505505&w=AAAdMuS5EOSOTjUu_rvDcKt1CfvynK8ybSt4zVcm1sUEsQ
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Okej asi výkřik do tmy, zas tak mě to netrápí ale beru to jako součást předsevzetí do novýho roku.

    K filmu dělám jenom hudbu, víc jak 14 let. Imho na slušný úrovni viz níže credits. Chci si vyzkoušet i ostatní věci jako ADR nebo Foley, se kterejma mám malý zkušnosti. Klidně asistentský pozice, školní cvičení a jinou špinavou práci. Nemám s tim problém, pokud se mi to časově podaří skloubit. Pro Tools monkey jsem slušnej, editace mě bavěj, práce v syncu s obrazem je pro mě dennim chlebem.

    Tj. kdybyste někdo potřeboval nějakou výpomoc nebo měl co mi nabídnout pls do zpráv. Určitě se pokusim přizpůsobit.
    Ňáký cajky mám, prostory s 5.1 plus třebas dvě FTPka k dispozici (z toho jedno na optice).
    Ctim deadlines + nezdržuju s cígama, nehulim, nepiju tvrdej a ani víno.

    Credits třebas: http://www.imdb.com/name/nm3316362/?ref_=fn_al_nm_1 nebo http://www.allmusic.com/artist/vitek-kral-mn0000989997
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Ready when you are mr mcgill PLANE
    https://www.youtube.com/watch?v=HdVVSNy_TIE
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MARIHAI: To taky nevim. Imho by dalo, kdyby se to opravdu prodávalo a poctivě se s tim nakládalo. Ale to je nereálný. Ostatně to by se v pohodě dalo živit i hudbou. Aspoň pro mnohem víc lidí. ;)

    Já to chtěl dělat ve volnym čase tj. kdybych tim vydělal pár stovek USD ročně tj. kldině dvě, byl bych šťastnej. Ale právě po konzultaci s lidma co do toho dělaj jsem pochopil, že to nemá cenu. Bohužel většina lidí nekoupí věci, co jsou byť jen za částky v řádech dolarů a vykašle se na to. A v momentě kdy se to objeví na nějaký wrz sajtě, je konec úplně.
    NOOLY
    NOOLY --- ---
    uzivit se tim asi neda (doufam, ze me nekdo presvedci, ze je to jinak(, ale privydelek muze bejt dobrej, obcas o tom premyslim. je jasny, ze zvuk nahranej pro nekoho je majetkem nekoho, ale vetsinou stejne vec nahravam mnohokrat, takze mi vzdycky zbyde dost prebytecnyho a uzitecnyho materialu.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    tak nevim potom jestli se tim da uzivit
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MARIHAI: No to je ale docela fail. Pokud totiž točíš něco pro někoho, tak i když se to v rámci toho projektu nepoužije, tak je pochopitelně ten nahranej materiál jeho. Nemůžeš vzít a přeprodat za sebe.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    LIQUID_SOUND: myslim že to hodně dělaj lidi který ty věci nahrávaj pro projekty na kterejch makaj, a pak v mezičase místo aby seděli doma to zkompletujou pro sebe ale i pro případnej výdělek.

    Hlavně jsem to teď nějak delší dobu neřešil, ale když koukám na ty malý shopy jaký perfektni zvuky tam maj a v jaký kvalitě. Starý Sound Ideas už jsou OUT
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MARIHAI: Já bych rád ve volnym čase i točil a dělal svý knihovny za pár bucks na prodej. Ale znám vícero lidí co se na to vyprdli, když to po měsíci nebo dvou našli na wrz fórech tj. nemá to cenu a zadarmo na to kašlu. :/
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    MARIHAI: seznam firem nabizejicich SFX ... jeslti to teda jeste nekdo kupuje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam