• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    Klub by primárně měl koncentrovat depresivní fotky z vašich toulek světem, sekundárně je samozřejmě možné vkládat videa, hudbu nebo kreslená díla. V žádném případě by nemělo jít o linkovací, repostovací nebo duplictní diskuzi (respektive galerii)! Tématika by měla být dost variabilní - lesy, louky, řeky, hřbitovy, kopce, hory, údolí, stromy, monumenty, sídliště, opuštěné haly, domy a jiné stavby, podivné přístroje a mechanismy, makra a nebo třeba ISM jak sedíte u večeře a máte chuť si to hodit. O techniku ani tématiku zde nejde, důležité je vystihnout tu správnou temnou atmosféru, z které je člověku ouzko, až zamrazí.

    Diskuze určitě nachází průniky s jinými diskuzemi, ale hodit jednu a tu samou fotku do klubu o hřbitovech, pak o stromech, pak o výletech, pak do ruin a kanálů a pak sem je nežádoucí. Ideální jsou spíše autentické fotky, kdy je venku hnusno, že by ani psa nevyhnal, srkáte sklenku červenýho a za oknem se najednou odehrává konec světa. Vyfotit a sem s tím! Nebo pokud jste byli prozkoumávat ruiny a do příslušného klubu chcete hodit fotoreport, vyberte třeba jednu správně ponurou fotku, dejte jí příslušně temný šmrnc zprocesováním a sem s ní, vznikne tím docela originální galerie koncentrující vizuální zlo z celého nyxu :).

    Moderování si představuju spíš trochu přísněji, přispívající by napsali takové informace o fotce / obrázku, jaké uznají za vhodné, následuje fotka jako taková, pod ní případně komentář ("zešedivěly mi vlasy") a šmitec. Každý příspěvek by měl obsahovat autorské "dílo". Naopak benevolentní by klub měl být co do variability - jestli mobilovka či profi pp fotka canonem je jedno, dále věřím v určitou sebereflexi přispívajících (ne, šťastný pejsek na zahrádce není depka a prvoplánově obscénní fotka rozjetého pejska na silnici je sice smutná, ale ne depka. Pokud vkládáte extrémnější tématiku - krvák, nahotu, drogy, bídu... Proč ne, ale zamyslete se, jestli je v tom špetka nějaké rafinovanosti, kluby o prvoplánových hnusárnách jsou jinde).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam