• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Jistěže, byla to odpověď na tvůj dotaz co se týče jeho politické osobnosti.

    JUNIPETRUS: Ty už přede mnou zbaběle neutíkáš do ignorace? Kellera občas čtu, netvrdím, že jsem četl drtivou většinu jeho celoživotního díla. Přestože s ním nesouhlasím, považuji ho za mistra sociální manipulace.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO: ty ho mas nastudovany?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Keller je typická ukázka populisty, který má oproti jiným populistům navíc dva nebezpečné aspekty:

    1) Je vzdělaný.

    Díky tomu dokáže podat své populistické žvásty učesaně a na první pohled rozumně. Toho druhého už však jeho voliči (příznivci) nejsou schopni. Výsledkem (i záměrem) je přesně tento efekt: nemam ho moc nastudovanyho, ale co jsem ho slysel, slo spis prikyvovat

    2)Je z ostravska.

    Drží si velmi silnou image propuštěné horníka, prostě toho správného chalana z ostravy, který je skromný, chudý (sic!) a má "selský rozum" v jeho nejdrsnější podobě. Důležitým aspektem je ta část image "těm mocipánům nahoře je třeba ukázat / zakroutit krkem". V tomhle se až tolik neliší od Babiše.
    GORG
    GORG --- ---
    v ksc byla velka cast populace. vcetne soucasnych politiku..

    cim je Keller tak zvlastni_?

    nemam ho moc nastudovanyho, ale co jsem ho slysel, slo spis prikyvovat

    s temi farmarslymi trhy mel asi taky pravdu. ad transatlanticka dohoda komunismu pro korporace
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JUNIPETRUS: Přesně jak pan Mengele, ten se taky dal k fašistum jen proto, aby mohl dělat svou práci.
    IF_
    IF_ --- ---
    SHEALA: Ono kdyz jde tretina rozpoctu na duchody, tak uz se toho pak moc nevycaruje na tom poli socialnim a to se ta tretina jeste soupne nahoru. A presto nam prijmy a vydaje jaksi nesedi. Je taky otazka, co je horsi, sekat soc. vydaje nebo napr. stale zvysovat naklady a zdaneni prace...
    IF_
    IF_ --- ---
    OTAVA: Kolik vubec profesor Keller dava z toho statisicoveho platu potrebnym, uz to nekde rekl?
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Já mám nápad, zrušíme daně a místo nich si stát zavede transparentní účet, kam budou právnicke a fyzické osoby posílat dobrovolné příspěvky na jeho chod. A za ušetřený peníz, který by jinak spolkla byrokratická správa daní, zavedeme NZP. A Já budu ministr financí, protože jsem to všechno vymyslel, aspoň doufám.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Ne že by sis to vzhledem k ignorování mě přečetl, Ale není to náhodou spíš naopak? Tedy není pravou příčinou spíš přílišná štědrosti našeho sociálního systému? Já myslím, že ano.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Dávky se někdy rodinám vyplatí víc než špatný plat, vyplývá z výzkumu - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...172844_domaci_zt#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

    " Přijetí špatně placeného zaměstnání na úrovni minimální mzdy v některých případech vede k tomu, že rodinám poklesnou příjmy. V této situaci se pak lidem vyplatí zůstat bez zaměstnání a pobírat sociální dávky. Vyplývá to ze studie, kterou v pondělí představila vládní Agentura pro sociální začleňován

    Finanční motivace k přijetí zaměstnání je u řady lidí malá a významnou roli v tom hrají nízké mzdy, včetně té minimální. „Studie ukazuje, že v řadě případů osobám, které už tak složitě hledají slušně placenou práci, hrozí po přijetí nízko hodnocené práce i pokles reálných příjmů celých rodin. Přijetí často nejistého zaměstnání pro ně může v dlouhodobém výhledu znamenat riziko,“ říká k výsledkům studie ředitel Agentury pro sociální začleňování Martin Šimáček.

    „Závislost“ na dávkách je tak možné vidět víc jako důsledek příliš nízkých mezd než příliš štědrého systému.

    "

    To je presne to, co tu jsem tu nekolikrat rikal.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    tohle uz je NZP ne ?

    Dávky se někdy rodinám vyplatí víc než špatný plat, vyplývá z výzkumu - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...172844_domaci_zt#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OMNIHASH: a mimochodem jakou politickou vizi mas ty? Nebo ktera politicka strana tvoji vizi zastupuje?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JUNIPETRUS: KSČ za socíku bylo strašný zlo, lidi co si hráli na to jak sou strašně sociálně spravedlivý, ale na vojně šikana, ve škole šikana, katolický rodiny pošlapávaný zcela bezostyšně, senioři v důchoďákách, postižený v ústavech, snad jedině u psychicky nemocných to nebylo tak strašný protože se tam občas uklízeli nějaký protirežimní lidi... socialmus na druhou stranu přál junipetrům, protože stačilo makat na 1/36 výkon a nikdo se z toho nepodělal.

    A to nemluvím o zmlácenejch disidentech. Pokud to Keller nebyl schopnej vidět, a nevidí to doteď nemá si hrát na to co si hraje.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    A je to tady, nenávist, třídní nenávist!

    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JUNIPETRUS: ano, nenávist k J.K. tryská přímo ze mně. Nemám žádnou schopnost, jak bych ti jí vysvětlil v rozumný době tak, aby jsme si porozuměli, takže jí považujme za iracionální. Pokud by ti chtěl otava nebo někdo jinej vysvětlit, směle do toho, křeslo pro hosta je volný. Teď mě omluvte, končí mi směna a jdu se balit na kapitalistickou dovolenou.


    JUNIPETRUS: Ne, rozhodně ne. Distribuce blbosti je rovnoměrná napříč všema kategoriema. Kdybych chtěl zabít každýho s kým nesouhlasím, byl by to osamělej svět.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OMNIHASH: aspon, ze jsi priznal tu nenavist, tridni nenavist. Zbyva se priznat k tomu, ze by jsi vlastne rad videl viset kazdeho levicaka, nebo ne?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OMNIHASH: no me se zda, ze nenavist tryska z tebe, nenavist, ktera je jeste k tomu zcela iracionalni.
    Takze je tedy to same co "smejdi", protoze je clenem EP? Pak tedy vsichni EP jsou smejdi.
    Kazdy EP bere 300tisic mesicne, snad jim to nezavidis?
    Clen KSC neni.
    "V 70. a 80. letech byl členem KSČ. Podle svých vlastních slov se stal členem KSČ jen proto, že „předpokladem pro práci v oblasti společenských věd bylo členství v KSČ“[zdroj?], čímž se lišil od řady významnějších sociologů, kteří právě z důvodu požadovaného členství působili v oblasti společenských věd mimo oficiální struktury."
    Je tedy smejd, ze si odjel studovat do Francie dejiny?
    Je smejd protoze, dostaval plat jako vedecky pracovanik?
    Spoluzakladatel Humanitní environmentalistiky - je smejd protoze je humanista?
    A to je tedy vsechno, to je cely soupis jeho podvratne cinnosti?

    Jo a jeste jeho vize.
    Jakou ma tedy vizi?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JUNIPETRUS: Nezlob se, ale vzhledem k tomu, jak dalece tu za existenci klubu pokročila debata asi o deseti základních pojmech, tak se radši nebudu pouštět do filosofický diskuze na téma asociálnost důsledký extrémně levicové politiky. Smířím se s tím, že budu za hajzla, co nenávidí někoho, koho v životě neviděl a přeje si ho vidět viset.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PHAILO: jasný, nerozporuju, jen "připomínkuju" :) Opravdu to co řeším se týká takových těch slonů v mistnosti, o kterých sice všichni víme, ale neřešíme je... (Stárnutí čeká každýho, málokdo chce strávit stáři v pečovateláku)
    Pokud prostě je možný, aby chalan bez práce se poflakovat a vymejšlel nějaký projekty jak nám všem zařídí (rozuměj sobě) pohodlnější život, tak to pro lidi kolem 20- 30 bude dost napohodu.

    Junipetrus hele co kdybys hodil nějaký CV. Co si kdy vytvořil, jaký máš reference, jaký překážky si byl schopnej vyřešit a tak nějak?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    tak on ma Keller asi vazne pravdu, v tom rika. Zatim tu nepadl jediny argument, jediny fakt ktery by neco vyvracel. .Koneckoncu, je to odbornik:-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JUNIPETRUS: Ano, vážně chci říct, že kdyby se Kellerovi podařilo prosadit svý vize, tak poškodí nejen celou republiku ale momentálně i EU, a nejvíc ty, kterejm slibuje zlepšení. Uvědomuješ si, že je to politik EP, kde teoreticky může znepříjemnit život půl miliardě lidí? Že je to člověk, co si postavil kariéru na budování třídní nenávisti, co bere třista tisíc měsíčně z veřejnejch rozpočtů? Člen KSČ, co si v době zadrátovanejch hranic odjel studovat do Francie dějiny? Odjakživa napojenej na státní rozpočet? Spoluzakladatel Humanitní environmentalistiky? V podstatě každá jednotlivá položka v jeho životopise vzbuzuje varovný vykřičníky. Neznám čecha, kterej by ve mě vzbuzoval větší antipatie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam