• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: ???
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: DBMS az tak moc nemas :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: Se softwarem Korán už nám tu po městech pobíhaj.
    VYHULENY_UFO: Nemluvě o ponižujícím sundavání půlkila zlata na chodbě.
    NEKROMANT: V čemž je ta zákeřnost nyxu, není tu dostatek digitálního proletariátu, kterej jinak zcla logicky a zákonitě tvoří na internetu většinu diskutujících.
    _BENNY: Což je věc která se s masovým rozšířením a dostupnou cenou hadvéru, softvéru mašinkvéru stát musela, prostě se to zlomilo k uřvanýmu tržišti.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Myslis jako naprogramovat modul, ktery bude kompatibilni napric systemy..?
    Jako v ramci teorie OK.. :-D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DANYSEK: tak to jsme na tom stejne :) paradoxne, v dobe nedostatku se vsichni snazili neco zjistit a nekam se dostat, zatimco v dobe dostatku, kdy maji dostupne vsechno a naservirovane rovnou pod nos a okamzite a zadarmo, lidi na vsechno kaslou a degenerujou. viz mistni obludarium...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    _BENNY: jojo, se slzou oci vzpominam na internet v dobach pred prelomem tisicileti :-) Ne, socka jsem nebyl - ani zadny zazobanec. Jenom jsem se snazil, abych mel zivot takovy jaky chci... a neco tomu obcas obetoval... to je cele. Bohuzel mam zpetnou vazbu i ze sve stredni skoly (kde jsem se byl podivat v ramci jejiho vyroci), ze dnesni mladez tu snahu moc neprojevuje - proti nasi generaci...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DANYSEK: a takys byl k tomu vsemu socka bez budoucnosti, ktera se musi doprosovat druhych, aby mu zaplatila zivotni standard, protoze se mu nechce anebo neumi makat? :) chtel jsem tim svym prispevkem rict, ze drive bylo normalni na Internetu vidat same vzdelane, bohate nebo jinak perspektivni lidi. drive by se tomu NECROMANT nedivil.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: v tom az takovy maler nevidim... dat to dohromady az takova veda pri dnesnich vypocetnich moznostech neni. Zdanliva dzungle muze byt jen ucelovou mlhou pro plebs ;-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Mno maler je v tom ze v "databazich" nikoliv "databazi"... Treba MPSV jich ma asi 10, z toho asi 7 na evidenci zamestnancu...

    Jinde jsou na tom obdobne a casto posilaji jen utrzkovita data, protoze proste vic nedohledaji..
    A treba CSSZ a zivnostenske odbory ztraci data relativne casto...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    _BENNY: Nebo akademikuv potomek - to je muj pripad, pocitac jsem pouzival nekdy od 91, na Netu jsem nekdy od 96 roku...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    _BENNY: v '95 jsem na internetu bez problemu byl, a nebyl jsem ani dobre placeny akademik, ani v IT firme... :) A dokonce jsem na internet lezl v takovem malem bezvyznamnem meste... uznavam, ze ta 28.8k lajna sdilena s celym barakem nebyla zadny hi-fi... :)
    COMODOR_FALKON: pokud ma financni sprava do detailu v nejakych databazich prehled o vsech prichozich platbach a soucasne vsech vydajich.... ehm, to staci jen necim prezvejkat :) A ocividne vis houby o tom, jestli takovy SW si davno nekdo nenechal vytvorit.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SHEALA: Zakladat soc. sluzbu muze vlastne kdokoliv, ale potrebuje SP a PSS, pripadne SZP, na provoz...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Nemam prehled o zakazkach, ale o ziskatelnych informacich jakz takz ano...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NEKROMANT: byvaly doby, kdy bylo normalni, ze pokud nekdo sedi za Internetem, pak je to patrne dobre placeny akademik na nejake univerzite nebo v IT firme. od jiste doby se na Internet dostal i plebs a trosku dnes zatemnuje drive pomerne jasnou skutecnost...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    COMODOR_FALKON: mimochodem s jeho vzděláním má právo zakládat nebo garantovat sociální službu? Podle zákona o socslužbách? (Sorry že se ptám na tak základní věci, ale raději se ptám lidíé co se vyznají než googlu :) Mohl by se mi časem hodit.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: a ty vazne mas prehled o vsech IT zakazkach pro stat...? Tedy mas prehled o tom, jake systemy kde bezi a co vse delaji? :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VYHULENY_UFO: Prave... Jako socialni pracovnik ma pravdepodobne celkem dobre predpoklady (soft skills) k rizeni kolektivu - proc to nezkusi..?

    Mno a nakonec - na hmotne nouzi a prispevku na peci je fakt velka fluktuace... Proc se neprihlasi..? Prave ted hleda socku UP Praha-vychod.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: To jo, ale nejdriv musi Jachym ten stroj naprogramovat, aby to stroj byl vubec ochotny zchroustat...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Vypadá to, že velká část lidí, kteří zde diskutují mají (a jejich rodiny) nadprůměrné příjmy, což mě maličko překvapilo, ale zase trošku objasnilo ten odpor k NZP :)
    [ NEKROMANT @ Nepodmíněný Základní Příjem ]
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: pohybuju se mezi lidmi technicky vzdelanymi a tyhle historky neznaji. holt asi o tom, umet si polozit otazku, zda-li by nebylo lepsi se podivat po praci v jinem oboru, protoze se obavam, ze socialnich pripadu bude kurva hodne...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: to je mozny, ze je nekde vyhlasena... kdyz ja bulvar nectu :)
    Samozrejme jedna vec je papirovy narok, ale nemene dulezite je mit z ceho ten narok uspokojit. Navic papirovy narok neni zadne nemenitelne dogma - zakony si vladnouci garnitura zmeni pomerne snadno...
    NEKROMANT: pracovni sobota jeste pred cca sedesati lety byla naprosto bezna vec a nikdo se nad tim nepozastavoval. Pak byly jen ty obcasne, jak pise VYHULENY_UFO (vc. toho festivalu promrdaneho casu na skolach...). Skolu si mas moznost vybrat.. zvlaste tu stredni a vysokou, ktera ti skutecne do zivota neco dava. Ano, muzes zvolit spatne - ale to uz je zivot, clovek musi umet prijimat dusledky svych spatnych rozhodnuti :-) Navic tohle kdysi chybne rozhodnuti neni tezke napravit - vzdelani jde doplnit v kazdem veku. Staci... ehm... chtit :-)
    COMODOR_FALKON: kdyz mas vstupni data, muzes prakticky urcit ledacos. A ty data na vstupu jsou a drive nemyslitelne moznosti jsou diky dnesnim technologickym moznostem beznou rutinou... Jachym to hodi do stroje, a tobe muzou jednou zustat akorat slzy v oku :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam