• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: zvasty, mas v kryptu zmatek. tokeny, transakce, okurky s jabkama.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: feri si posral zivot sam. nicmene

    1. feri bez kecu velmi rychle odstoupil z funkci a odesel z partaje
    2. babisovi poslanci pri podezreni z nekalosti nejsou schopni odejit
    3. az se vynori nejaka kauzicka u piratu, jsem zvedav, jestli taky dotycny pirat odstoupi, aby se mohl ocistit... mam nejaky divny tuseni, ze to bude problem :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: možná udělá novou a zářnější kariéru u Svobodných v koalici s Tříkolkou, kdo ví. tam by ho jako cryptocurrency experta cancelnutého za sexuální obtěžování podle mě docela uvítali, byl by tam hvězda navíc by mohli snadno čelit obviněním z rasismu a tak.... win win.

    ostatně, současná TOP09 bez Feriho a Kalouska.. .to by mi FAKT zajímal tvůj názor, ale to už fakt souhlasím, že je tu offtopic.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (nikoliv zlomek či násobek - prostě jedna transakce = jeden token)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (přelepk: do kytek ne "do kytak")
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no, já si v tom auditku nehodlám vysloužit ban, zatímco v tomhle auditko by to jistým řešením bylo, ušetřilo by mit o spoustu času :-)

    navíc, Bitcoinové auditko je pro všechny ty pump-and-dumpery - mohl bych zažádat o auditko ke kryptoměnám obecně, bez přihlédnutí k Bitcoinu (v podstatě, auditko, u kterého by si nevšiml URZA, že existuje, by bylo úplně ideální :-)

    Obecně i ty musíš být dost chytrý na to, že pokud vytvoříš abstrakní systém, ve kterém se v jedné transakci může přesouvat max. jeden celý token a nikoliv jeho zlomek, tak celá teorie doublespendingu jde do kytak. Na to není potřeba být nějaký finanční génius - spíš by mi zajímalo, proč mě samotnému trvalo 10 let, než mi to došlo, máš pravdu - jsem trochu debil, to je jediné, v čem se s tebou shodnu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    feri to dokazal, pirati ani s tezbou v poslanecky ubytovne ne :D

    Feri odešel s kryptoměnou za 3 miliony. Za peníze z mandátu, tvrdí - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dominik-feri-exposlanec-odchod-kauza-majetek-miliony-kryptomena.A210617_151400_domaci_vank?zdroj=otvirak
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jo, realnou ekonomiku pozoruju od budu nula. krypto je nova vec a my mame moznost sledovat v zivym internetovym prenosu vznikajici novou ekononomiku. o tom se jednou bude ucit na vysokych skolach.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: sem říkal, že na tebe je tldr i jeden řádek, natož pak celý odstavec :-) každopádně, hodně štěstí při vytváření nových pracovních míst na kterých lopatám rozdáš kryptokrumpáče :-) myslím, že i ty jednou pochopíš, že existuje něco jako reálná ekonomika, ale zřejmě už bude pozdě.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    a pokud neco chces k doublespendingu, prijd do bitcoin auditka. je patek, tak to snad nebude vadit
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    sorry, bla bla bla
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: NYX stárne, tady moc 17tek nebude, ty jsou všechny na instagramu, nebo spíš na Tik-toku :-) 17kám nyxačkám, které si pořád představuješ, je dnes dávno někde mez 27-37, podle toho jak rychle stárnou :-)

    Je fakt, že bych se možná měl věnovat systematičtější publikační činnosti, tady na NYXu je to ztráta času, protože cokoliv delšího než jeden řádek je tldr (a v případě lidí jako ty je potom i ten jeden řádek tldr)

    Ochrana bitcoinu před double-spendingem bude jednou debunkována jako největší logická fallacy století, věř mi. Neříkám, že je to celé bezproblémové, nějaký druh race-condition se bude u blockchainu-podobným kryptoměnám řešit vždycky, ale nebude hrozit double spending, ale max. zpoždění transakcí nebo spamování blokchainu (ovšem blockchain je další logická fallacy - potřebuješ spíš orientovaný graf, než imitaci účetní knihy a uzavřené smyčky z toho grafu můžeš zahazovat a tím šetřit místo, které to celé zabírá apod.

    V podstatě to je celé takový hezký paradox, protože přesně ty features, které jakoukoliv kryptoměnu učiní atraktivní pro spekulanty, od ní odradí lidi, co by jí opravdu chtěli použít v běžném ekonomickém životě (a jako ano - budeš se divit, ale na světě jsou pořád lidi, co by se rádi živili nějakou skutečnou prací, za kterou dostanou zaplaceno a to čím dostanou zaplaceno bude mít předvídatelnou hodnotu). Co se volatility týče, tak není nevyhnutelná - stačilo by imitovat skutečné nenáviděné fiat měny a růst peněžní zásoby dát do souvislosti spíše s počtem transakcí, než ho naplánovat fixně nějak desítky let dopředu (ona totiž deflace pro nikoho fungujícího v reálné ekonomice není žádoucí - je to teda dobrá sabotáž úspor z rozsahu, protože v deflační ekonomice se ti prakticky nevyplácí cokoliv nakupovat nebo vyrábět na sklad... v konstantně deflační ekonomice snad ještě možná jo, ale volatilní ekonomice prostě tokeny použité na spekulaci musíš od tokenů použitých na kryptoměny úplně oddělit...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: opakovat si muzes co chces, snad tim zaujmes aspon nejaky sedmnactky ve vecech verejnych.. strasny zvasty, ale jsem zvedavej, co s tebe bude padat tak za 15-20let.. ne, kecam, nejsem :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ne, nemelou... spotřeba energie souvisí s "proof of work" a ten souvisí s právem emitovat další záznam blockchainu - vůbec ne s kryptografií. s kryptografií souvisí, když vydáš info o své transakci do mempoolu, kde mineři soutěží, kdo to dřív zahashuje.

    ale pokud pojmeš jednotky platby jako atomickou, tedy v jedno walletu bude vždy uložený jen logický stav 1 nebo 0 a ne nějaké číslo s desetinou čárkou, tak je celý koncept double spendingu ze hry. de fakto by byl kryptograficky chráněný každý jednotlivý "bit" v kryptoměnovém systému - ne skupina bitů. Je fakt, že u tebe je poměrně jasné, že moc nechápeš, jak věci fungují (ať už jde o politiku, nebo kryptoměny) a stavíš spíš na omílání buzzwordů a šíření nadávek. Ale já si myslím, že když to budu dost dlouho opakovat, tak to prostě docvakne i někomu tak natvrdému, jako jsi ty.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: meles picoviny, cau.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: a už ti někdo prozradil, že mining Bitcoinu vůbec nijak nesouvisí s kryptografií? hashování je jen obezlička řešící design flaw bitcoinu, kdy špatně zvolený formát walletu umožňoval hypoteticky double spending. ale v modelu kdy máš max. 1 coin v 1 walletu (pak by té kryptografike bylo skutečně trochu víc - na každou jednotlivou minci...) žádný double spending není možný...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    osobne jsem zvedavy, co ocekavaji od zivota volici piratu, co ocekavaji od duchodu volici piraty a jestli jim vubec nekdo rekl, ze se musi o sebe postarat sami, ze zadnej stat, ani ten piratskej, jim nezajisti blahobyt na zivot a hlavne stari :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    a proc bych mel bitcoinem platit v samosce, kdyz se samosky teprv nedavno naucily prijimat platebni karty. taky nechodis do samosky se zlatem nebo jinymi drahymi kovy, ve kterych ma ulozenou hodnotu... k cemu potrebuje facebook, twitter, tiktok nebo ruzny networkdrive servery a diskovy pole. jen proto, aby mohly deti delat 15s zbytecny videjicka a lidi mohli recyklovat memy... tyvle... [facepalm emotikon] :D
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    vyslo co? uz je znamy ten termin spustenia platieb bitcoinom u nas v samoske? alebo "komunita" uz na tom tvrdo maka? potrebujeme na to viac pocitacov? lebo momentalne kvoli tomu clovek tak 2 roky caka na grafarnu :) ja myslim, ze lidri komunity to skor prefukali nosom (lebo ved miami zejo :)

    Max Keiser - Fuck Elon
    https://www.youtube.com/watch?v=G5Hs1sz-WBs
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    holt a nekdo veril aplikovane kryptografii a zcela logicky to vyslo. to je proste zivot, ve kterem z fungujicich veci vytvaris veci nove :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam