• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLNTJolla, Sailfish
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    tu som a stojim pri vas... device mám, podobně jako BLAMI to mám na hraní a ani mi teď nepřijde, že to je pro normálního uživatele použitelný.
    PLNT
    PLNT --- ---
    BLAMI: dej pak vědět, až telefon dorazí, jak se ti s ním pracuje :)
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    SATAI: chapu, ostatne ja si to nekupuju jako primarni device, spis na hrani :)
    PLNT
    PLNT --- ---
    SATAI: myslím, že to je celkem dost pravděpodobný. na minulým fosdemu měli lidi z jolly přednášku, jak portovat sailfish na různej hw. hádám, že letos tam budou taky. zatím jsou pokud vím neoficiální buildy na nokii n9 a někdo to rozjel i na nexusu 7.
    PLNT
    PLNT --- ---
    BLAMI: z android aplikací jsem zatím moc nezkoušel, ale myslím, že většina věcí funguje. dokonce se dá i doinstalovat google play. osobně se chystám asi začít používat dočasně firefox pro android, protože ten browser v sailfish je zatím dost nedodělanej.
    SATAI
    SATAI --- ---
    BLAMI: Ono to demotivuje vyvijet nativni aplikace. Ale na druhou stranu: s nula aplikacemi diru do sveta neudelas.

PLNT: Budu doufat, ze se objevi nejaky build pro starsi Nexy. Zatim mi to prijde jako zajimave k ozkouseni, ale penize bych za to nedal :/
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    Je to docela "levny" objednal jsem si taky jeden kus. Tak uvidime :) Ta kompatibilita s Androidem je podle me docela minefield. Kdyz se na tom spalil i RIM, necekam ze by to vydrzelo Jolle.
    PLNT
    PLNT --- ---
    SATAI: displej nedokážu moc objektivně posoudit. předtím jsem měl nokii n900 a přijde mi podobnej. oproti třeba iphonu 5 nebo novejším samsungům je to samozřejmě trochu někde jinde.

podpora android aplikací je celkem v pohodě (tuším, že na úrovni android 4.2). co jsem četl, že moc dobře nefunguje je např. integrace android aplikací s addressbookem nebo smskama v nativní části zařízení (nezkoušel jsem a popravdě bych byl celkem rád, kdyby to tak zůstalo). v posledním updatu už fixnuli problém s nefunkčností webcam v android části. tzn. věci jako skype by měly fungovat.

co je fajn je, že vývojáři celkem rychle reagujou na irc kanálu jolly. kvůli priorizaci feature requestů a bugreportů založili together.jolla.com, kde se dá celkem dobře nahlásit problém, přip. se dozvědět dočasný workaround, apod. taky se z toho dá celkem dobře vidět, co lidi nejvíc pálí, pokud jde o aktuální verzi systému.
    SATAI
    SATAI --- ---
    PLNT: Je ten display tak strasny, jak to vypada podle papirovych specifikaci? A jak to vypada s podporou Android aplikaci?
    PLNT
    PLNT --- ---
    BLAMI: jojo, už je hw a mám ho doma (pre-order z jara) a pár týdnů ho používám. ui mi přijde supr. telefon celkově je pořád vidět, že se jedná o betaverzi, takže je potřeba to tak i brát, aby člověk nebyl zklamanej. chybí i některý celkem základní funkce (např. wifi/bluetooth tethering, mmsky, simtoolkit, ..). resp. dost z těch funkcí jde nahackovat přes terminál (chybí akorát ui, funkcionalita tam je), ale to asi člověk nechce dělat když je někde na cestě.. :) před několika dny navíc spustili i normální eshop, kde se dá telefon objednat s dodací lhůtou 3-4 týdny.
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    nekdo rychly report v jakym je to stavu? Uz je nejakej ofiko HW?
    PLNT
    PLNT --- ---
    ahoj, omlouvám se za menší nečinnost po založení klubu. během pár dní se pokusím trochu rozjet nástěnku.
    RAYINER
    RAYINER --- ---
    Jolla - we are unlike
    http://jolla.com
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam