• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLNTJolla, Sailfish
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    TOMINO_I: Já taky, ale minule jsem dojel na sd kartu, který nečekaně odešla do křemíkového nebe, tak nebylo z čeho obnovovat. A pokud vím, tak jednoduše jde dělat jen záloha uživatelských dat, takže s rozbitým (nebootujícím) systémem to nepomůže.
    Ačkoliv by měly jít dělat btrfs snapshoty, takže by se v recovery režimu dalo obnovit i to.
    Když si se systémem moc nehraješ, tak by updaty měly být v pohodě. Já ale používám okolo 20 patchů, takže každý update je pak dobrodružný (jestli jsem je všechny deaktivoval).

"NOTE: The download to Jolla 1, Jolla C and Jolla Tablet is known to be slow. Be patient and keep your device connected to a charger."
    Opravdu to moc nejede, tak snad se ještě dneska dočkám...
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ALATIR: Ja se snazim delat aktualizacu pred kazdym updatem. Otazka je, esi funguje aj obnova :D
    Jeste jsem to nastesti nepotreboval (tuk, tuk na drevo).
    Jinak, ja uz na tom jedu, zatim co jsem vypozoroval, tak se mi zdublovaly nektery fotky v galerii.
    Zkousel jsem reindexovat pomoci `tracker reset -e`, ale moc to nepomohlo.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    TOMINO_I: Zatím ještě ne, protože po posledním nepovedeném update (kdy to rozbila kombinace integrované češtiny v SFOS a ručně doinstalované češtiny z dřívějška) si chci telefon pořádně zazálohovat. Chci to zkusit dneska večer.

Zase na druhou stranu jsem tou pokaženou aktualizací zjistil, že jediná důležitá data jsou telefonní čísla, všechno ostatní můžu ztratit a vůbec nic se neděje :)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ALATIR: Uz jsi updatoval? Ja jo a zatim to fici normalka, nemel jsem cas to ale zkoumat nejak podrobnejs na mojim Intexu.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ALATIR: Presne to me dneska rano napadlo, a asi 3hodiny jsem v praci postupne hledal, kde by se dala ta Xperia X F5122 koupit u nas. A celkem jsem se divil, ze to moc u nas neni k mani :-/
    Takze asi nezbude nez pockat na podporu neceho novejsiho, esi se clovek docka :P

Xperia X Single SIM (F5121) je z roku 2016, tak kdo vi jak by to dopadlo s tim cekanim :D
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    Jinak jak se rozrůstá počet oficiálně podporovaných telefonů, tak čím dál tím víc přemýšlím o té xperii. Zvlášť když už by měl SFOS fungovat bez ručních hacků i na více-SIM xperiích.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    TOMINO_I: To vypadá pěkně. Pořád je tam práce jak na kostele, ale postupují hezky :-) Jenom škoda, že na Jolla 1 už nebudou aktualizovat aliendalvik, ale to už jsme tu řešili.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Konecne nejakej novej update:
    [release notes] 2.2.0 / Mouhijoki - together.jolla.com
    https://together.jolla.com/question/184471/release-notes-220-mouhijoki/
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Super. konecne tyden zacina pondelkem a ne nedelou :D
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ALATIR: JJ mas recht. zkusim ju taky.
    Btw.ja musel na Aquine udelat manual update ;)
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    TOMINO_I: update na 2.1.4.13 se mi tu už pár dní připomíná, tak bych se do toho mohl pustit. Koukal jsem, že čeština (od komunity) už je mezi oficiálními jazyky :)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ALATIR: Drzi prave, update(y) vychazijou jakz takz, naposledy byl taky jeden:
    [release notes] 2.1.4 / Lapuanjoki - together.jolla.com
    https://together.jolla.com/question/179223/release-notes-214-lapuanjoki/
    kterej nic prevratnyho neprinesl, ale aspon bug fixing
    Jako ja sleduju together.jolla.com takrka pravidelne a nevypada to, ze by to melo umrit ;)
    PLNT
    PLNT --- ---
    TOMAS3333: myslim, ze v rusku se jedna predevsim o zakazku pro ruskou postu a pak, ze jsou certifikovany jako android alternativa pro ruskou vladu.

"Russian Post" plans to purchase 15.000 Phones with Sailfish RUS - together.jolla.com
    https://together.jolla.com/.../155188/russian-post-plans-to-purchase-15000-phones-with-sailfish-rus/

Jolla’s Sailfish OS now certified as Russian government’s first ‘Android alternative’ | TechCrunch
    https://techcrunch.com/.../29/jollas-sailfish-os-now-certified-as-russias-first-android-alternative/
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    TOMINO_I: Sakriš, nějak jsem na tuhle diskuzi zapomněl... Jo, pořád mám Jollu 1 s první baterkou a zatím drží, nemůžu si stěžovat. Ale mám ji až od kampaně na tablet, kde se dal koupit telefon za lepší cenu, takže bude zachovalejší než ty opravdu první Jolly :)
    TOMINO_I: Zajímavé, koukám, že se pořád drží nad vodou :)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    TOMAS3333: No idea, ale neco mozna esi aj pro vladu jim nedelali. Kdo vi, otazka je proc chteli i latinskou ameriku. Leda, ze jsou to specificky trhy, kde je potencial rozsireni :)
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    TOMINO_I: jak velku rolu hraje vo vyvoji sailfishu rusko, btw? tam mali nejaky celkom solidny funding od nich alebo nieco take, ne?
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Sailfish3 - Jolla
    https://jolla.com/sailfish3/
    :P
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ALATIR: Ty brdo, ty mas jeste dokonce Jolla1? Tak to smekam, baterku mas koupenou uz nejakou nahradni?
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    TOMINO_I: Zatím ještě ne, ale přemýšlím o tom jestli si sehnat Jollu C/Aqua Fish anebo Xperii X a flashnout tam tu neplacenou verzi.
    Moje Jolla 1 zatím funguje, ale občas už trochu zlobí - mírné záseky, tradiční problém s upevněním baterie aby se telefon samovolně nevypínal a taky žluté skvrnky na displeji - tak je asi na čase se poohlížet po náhradě :)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Tak tu mame prvni ofiko release pro Sailfish X :)
    [release notes] 2.1.3 Kymijoki for Sony Xperia X - together.jolla.com
    https://together.jolla.com/question/168541/release-notes-213-kymijoki-for-sony-xperia-x/

Nechal se nekdo nalakat a koupil XperiaX a flashnul to na SailfishX? Bud placenou nebo neplacenou verzi? :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam