• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMIRAPrvní - druhý - třetí odboj
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NJAL: Se školou se mi pojí samý zajímavý vzpomínky:-) Ono nějak sloučit v dětskym věku ty blbosti z občanský nauky a dějepisu se vzpomínkama dědečků, táty, babiček, matky a do toho eště kapitalistická televize...no člověk se slušně naučil lhát už v dětském věku, takže předpoklady pro vstup do strany měl každej od dětství.
    S tou školou je to složitý, záleží na tom, jak je vidět, kdo je zrovna u vesla, kantor je jak řiká mamka profesorka kurva prodejná a aby si zachoval místo, je schopen lecčehos (naštěstí učila matematiku a fyziku, tak měla štěstí, tak se toho s režimama moc nemění, maximálně se mění osoby ze zadání ze sedláků na konsomolce takže jí bylo umožněno učit na zapadlém učňáku).
    NJAL
    NJAL --- ---
    MANFRED: Pekny clanecek, ten primer s popiracem holocaustu na besede o WW2 sedi jak prdel na hrnec.
    NJAL
    NJAL --- ---
    MANFRED: To by slo, alespon v mem pripade, byt by souzka Melesova nemela z moji interpretace dejin radost, ale to tezko muze poskytnout kazdy. Mela by to poskytnout skola, tim spis, ze ted uz muze, kdyz uz nemusi neustale papouskovat dalsi a dalsi fazi vseobecne krize kapitalismu, jak jde cas, zatimco doma neni hajzlpapir :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    TALPENNY: Hele, ani ne, vono, ten náš slavnej počin se do televize dostal http://www.ceskatelevize.cz/...4/217555-reditele-uz-nezvou-disidenta-do-skol-boji-se-zasahu-z-kraje/
    ale jak jse momentálně blbne s jinejma věcma, hezky to zapadlo.

    Jo, já zas dělal s chlapem, a ten to taky předpovídal (nemenoval se náhodou Tvuj kamarád Miloš?), on byl poučenej dějinama.
    Mám na něj krásnou vzpomínku. Bylo mi 17.Vyhrabal sem v tátově knihovně "Pravdu o pražském procesu" od Londona (Artura) a ježil si vlasama, jak tam ty chudáky mučili. Pak sem mu to pučil, /ve fabrice mne zařadili už od začátku mezivá podvratný živle takže mi vytvořili školicí program zadarmo/, za hodinu přijdu k němu do kamrlíku, seděj tam s Karlem (což byl hrabě), čte to nahlas a voni se tam smějou při tom čtení." To je prdel jak se ty bolševici navzájem mordovali, no krása". Tak sem z toho byl celej jeliman, teda do chvíle než jsem se v problematice vzdělal :-)

    NJAL: Jo, ono vzdělání dětí je holt na rodičích.
    NJAL
    NJAL --- ---
    MANFRED: Tak to se asi tak nejak prejde. Hlavne aby se nic nemuselo interpretovat! Ve vysledku zna dnesni zacek (za predpokladu, ze si to vubec zapamatuje) i velikost Caesarovych nohou a jaky barvy mel spodary, ale v modernich dejinach od poloviny 20. stoleti beznadejne tape. Dost divne mi to prijde.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MANFRED: Solidní posránek,ten ředitel,kterákoliv televize by po tomhle skočila jak kurva po lajně a ještě k tomu třeba nějakej takovej uvědomělej mladej karlistickej redaktor s šálem a hranatými brýlemi :)?To by byl šlágr týdne a soudruzi by minimálně tak půl roku ani nešpitli.
    Tedka si vem bejt na škole třeba v době hluboký normalizace a TOHLE mít jako ředitele :D

    MANFRED:
    Před asi tak cca deseti lety na jednom festáku v pět ráno jeden již zesnulý známý pravil :"..počkej vole,tady to ty Velký Demokrati dovedou do TAKOVEJCH sraček a TAK se ztrapní že ty Komáři nakonec zase vyhrajou !!",tehdy jsem ho nazval pitomcem ale nyní bych mu koupil ne panáka ale rovnou litrovku Absintha :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NJAL: I tam lze z tatíčka Masaryka vyrobit Masaryka co nechal střílet do dělníků....
    NJAL
    NJAL --- ---
    MANFRED: Ono neni treba. Co tak vim, deticky se ted stejne ucej dejiny tak do roku 1945 a pak uz nic.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NJAL: Tak sem zvědavej, za jak dlouho začnem slepovat stránky v dějepisech, vytrhávat stránky a vydávat nový učebnice. Soudě podle toho, jak sem koukal na Semelovou v parlamentu, moc dlouho to trvat nebude.
    NJAL
    NJAL --- ---
    MANFRED: Tlustec by z toho byl nadsenej, rajsky obraz minuleho rezimu si rozvracet nenecha preci.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NJAL: Pravda. Oni jsou povětšinou hodný už vod přírody.
    Akorát nevim, jestli ty humanistický metody co převzal on i jeho kamarádi vod gestapa, nešvihlo gestapo u OGPU, NKVD a jinejch lidumilů(možná když se nácci se sověty bratřili), ono jak se pohybovali a pohybujou na základě svejch ideologií ve stejnym oboru podnikání, konkurenční boj je holt svině a patentová ochrana veškerá žádná.
    Navíc dějiny se u nás tak nějak průběžně měněj.....
    Dělaly se u nás na školách besedy o komunistech, budování lágříků a honění lidí a jinejch postupech budování tý jejich valhally na zemi, ale zvláště o tom, jak se dostávali do konfliktu s komouši mladí lidé(muzika a tak). A najednou pic ho a konec. Chodil tam totiž disident, no považte. Uzavřel to loni na podzim telefonát z kraje, kam si stěžovali komouši.
    "Potom si mě zavolal pan ředitel a říkal, že mu volali z kraje, co si to prý dovolujeme dělat za besedu, zrovna když vyhráli komunisti krajské volby," říkala dějepisařka co to pořádala. Jak prostě na kraj zasedli předlistopadoví členové krajskýho vejboru KSČ a jiný vodborníci, hned to líp šlape :-)
    Ale zase komouš, kterej by to tam hezky vysvětlil, by na kraji nikomu nevadil. Takže se mužem dostat do situace, kdy by o nacismu chodil besedovat bejvalej esesák.
    Dost dobrý, ne?.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ADAMIRA: V BBT by se nyni zvedal papir s napisem [ sarkasmus ].
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NJAL: no nevim jestli bych to takhle klasifikoval, ale jak myslis...
    NJAL
    NJAL --- ---
    ADAMIRA: Takovy hodny komunista.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MANFRED: to je dost mozny.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Jak to máš takhle v tom pořadí, napadlo mne, přežít atentátníci na Heydricha, po válce by si na nich komouši docela smlsli a ten vodborník z dalšího vodkazu by se jim docela hodil :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Příběhy 20. století: Komunistu mučilo gestapo, zkušenosti využil u StB - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/pribehy-20-stoleti-kocman-08b-/domaci.aspx?c=A140124_164347_domaci_cen
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Po stopách atentátníků na Heydricha nově | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...x/cestovani/po-stopach-atentatniku-na-heydricha-nove_295820.html#.UuE7-RBNy70

    Po stopách výsadkářské skupiny Silver A provedou obyvatele i návštěvníky Pardubic nové informační tabulky zapuštěné přímo do chodníku. Destičky jsou z cortenového plechu, který se používá na lodní tankery nebo tovární komíny. Parašutisté z výsadku Silver A (Alfréd Bartoš, Josef Valčík a Jiří Potůček) měli za války na území protektorátu zajistit spojení s Londýnem a pomáhali s přípravou atentátu na Reinharda Heydricha.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Místa Paměti národa
    http://www.mistapametinaroda.cz/

    Něco pro toulky vlastí :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Moravcové jako symbol okupace:

    Moravcové jako symbol okupace — Osobnosti na ČT24 — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...uzivne-na-ct24/osobnosti-na-ct24/11020-moravcove-jako-symbol-okupace/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam