• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Nepodařilo se načíst diskuzi.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Pomazaný šípy to za mě vyřešily. Ono je jich tam jak psů, ale když sotva jdou, tak se to dá. Já vždycky odběhl směrem k táboru. Samozřejmě nesmí člověk nic sbírat, aby byl nalehko a mohl sprintovat. Ale je fakt, že poprvé jsem vůbec nečekal takovou hordu, takže to bylo dost na dlouho.
    Každopádně problém se schováváním jsem tam neměl. Taky mě třeba občas našli, ale ne, že by to bylo pokaždé.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    AIAX: na ty nejlepsi sipy das bane potion a staci jedna rana a nez k tobe dobehnou, tak rip
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Dobry je mít opatlany zbraně paralyzou, protože oni pak po zásahu pajdaji pomalu a můžete si vždycky "poodbehnout"
    AIAX
    AIAX --- ---
    KARLOSK: Mně tohle nefungovalo, jednoho trefíš, hned začne řvát, ostatní se seběhnou a hned vědí, kde jsi, i když se schováváš. Pak tě během tří sekund seřežou. S tím, jak jsou nabušení, jsem měl problémy i se dvěma najednou, natož pěti, šesti.

Zkoušel jsem Opatovice různě, ale zafungovalo až počkat do půlnoci, a pak jim postupně zezadu podříznout krky. A i to jsem musel párkrát loadnout, protože jsem mrtvolu vždycky někam schoval a za chvíli ji tam někdo našel a začal řvát.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Opatovice jsem včera vymlátil hezky po jednom nebo dvou dezertérech. Hezky lukem při plížení si je načneš a pak dobiješ.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    přespolní běh +10. :)))
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    CHRMLE: Opatovice jsou ideální trenážér, kde se můžeš pocvičit v tichém zabíjení, odstřelování protivníků na dálku, a a když se něco podělá, tak i v maratonském běhu, pronásledují tě pěkně daleko :-)
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    AIAX: to sem zrovna taky delal a byl sem z toho lehce prekvapenej... plnej tabor, efektivni komunikace, borec s kladivem co me sejme na jednu ranu... bane poition for the win...
    AIAX
    AIAX --- ---
    MATHEZ: V DLCčku Odkaz kovárny tě tam jeden quest pošle něco najít, trvalo mi dvě hodiny, než jsem tam všechno vybil a ten quest item našel. Nezdá se to, ale při plížení stačí jeden fuckup, jeden začne řvát a všichni se na tebe sesypou. A jelikož jich tak cca 10 a všichni jsou nabušení, je to automatický load.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    LEFTY: ne, je to farma na expeni a sbirani high end lootu; podobne jako byla Skalice v jednicce
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    Takova drobnost - preinstaloval jsem si pocitac na ubuntu a k memu velkemu prekvapeni KCD2 (stejne jako vsechny hry ve steamu) funguje naprosto perfektne. Hry byly jediny duvod, proc jsem jeste mel windowsi, tak jestli to ma nekdo podobne, uz to funguje.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Opatovice (u zmikundova tábora) ve kterém je hromada lapku/dezerteru - je s tim spojenej nejakej quest, kterej jsem missnul?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Tainted Grail jsem dohrál za mě fakt supef a začal datadisk, akorát mi tam dost zkazil immersion ten blb, kterého napadlo dát do artušovských legend lodě ze 17-18 století (v intru dokonce i s dělovými poklopy)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    VIRIK: vypadl mi tam "byl i Moorcock nebo Leiber".
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    VEVERCAK: čoveče, fantasy nezakládal jeden člověk, byl tam třeba i výborný Robert E. Howard a C.A. Smith a několik dalších a po dalších letech byl i Moorcock nebo a pak super věci jako Warhammer a nic z toho nemá s dědulou Tolkienem a jeho velmi dobrých secesních románů nic společného :D

AIAX: já považuju Avowed za velice dobrou fantasy hru s dobrým příběhem, ale jak jsem si všiml, tvůj šálek čaje jsou rpostě RPG s open worldem a volností. není nic proti ničemu, já tomu taky dávám přednost (pro mne je naprosto fantastickou hrou i Starfield, protože otevřený svět, RPGčko a navíc scifi, nečtu jen tvoje kvalitní překlady velmi dobrých čínských scifek, ale naprosto miluju Reynoldse a Hamiltona a tohle je právě ono, naopak prozměnu hodně haním Mamlas efekt, který je strašně špatnou vykrádačkou snad všeho, od star wars po právě Reynoldse. Vyjímkou byl jen ten jejich pokus o cestu do jiné galaxie, který ale lidi vlastně nepřijali).

Expedice podle mne vyhrála tím přesahem. KCD2 je sice dobré, ale vyhýbají se zajímavým motivům, jako je spiritualita tehdejší doby, duchovnost je marxisticky-materialisticky zahozená (viz. to "chodit do kostela tehdá bylo jako dnes do supermarketu", což je psotoj WarHorse). TO je věc, co jim vyčítám i já, protože středoevropské národy jsou velice duchovní a folklorní a KCD2 v tomhle momentu je spíš taková pivní veselohra, dost přízemní.
    //i Čechové jsou materialisti a alkoholici až po komunistický době, který zde vyhladila venkov a jeho kulturu, a přetvořila následně i tu městskou. V minulosti a právě v této době se i lid na venkově dost zajímal i o ony duchovní věci, byl tenkrát i rozmach mnoha kazatelů, děly se velké lidové poutě – koneckonců na tyto generace pak v Čechách navazují hnutí, které si dávají do znaků Svatý Grál, a zasahuje to nejen Čechy, ale i Poláky a velice silně i Němce. Ale WarHorse modelují tu dobu přesně jako někdo, kdo církev vidí jen jako mocenskou strukturu, folklór jako opilce co vyřvávaj lidovky a spiritualitu jako kretény se siderickým kyvadélkem. Tohle mi tu hru dost snižuje, tento modernistický česko-německý materialistický pohled. Je to pak vlastně sice kvalitně napsaná, ale tímhle přístupem furt jen telenovela.

Expedice se nebojí témat a mít názor. Je mnohem odvážnější.
    TOFI
    TOFI --- ---
    Kingdom Come: Deliverance 2 se vrátilo mezi nejvýdělečnější hry na Steamu | Zing
    https://zing.cz/article/kingdom-come-deliverance-ii-se-po-case-zaradilo-mezi-nejvydelecnejsi-hry-na-steamu
    AIAX
    AIAX --- ---
    VIRIK: Připojuju se ke chvále Tainted Grailu, málem jsem si ukroutil hlavu, když na RPG roku byl nominovaný bezduchý slop od Obsidianu a IQ tykve Monster Hunter a Tainted Grail, jedno z nejvýraznějších RPGček roku ne.

Ale to je prostě podle mě hlavně marketingem - Awaken Realms (potažmo Questline) jsou Poláci a pro Evropany to byl v amerických médiích odjakživa běh do kopce. Naopak Obsidian je americké studio a Microfost má prachy na opravdový marketing. Takže se vsadím, že prostě většina panelistů, co hlasují v TGA, hráli Avowed a TOW2 a Tainted Grail ne, to je celé. A spousta jich podle mě nehrála ani KCD2, jinak si neumím vysvětlit, že RPG roku vyhrála Expedice.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    VEVERCAK: vlastne ti to nechci rozmlouvat, ale je fascinujici videt vedle sebe v jedny vete BG3, ER a KCD2 :)
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    AZRAEL: LOTR překonán ve všech aspektech? Tomu říkám rouhání. Všichni co píšou fantasy jenom dělají takový remixy na Tolkiena ne? On už to tam měl všechno před X lety. Ale nerad bych odbíhal od tématu KCD... :)
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    VEVERCAK: vzhladom k tomu ze mam v dote nahranych asi 10000 hodin tak ma 300 az tak neohuruje :)

Za najlepsie soulslike povazujem surge 1 a 2 a remnant, takisto ako si nemyslim ze najlepsie fantasy je lotr a najlepsia fps doom. Stali pri zrode zanru, alevtakmer vo vsetkych aspektoch uz boli prekonane
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam