TOPICZ: za mně je teď klíčová minimální investice. jakékoliv gpu, které má normální hashrate (co vidíš v mining kalkulátorech).
Taky topím elektro, GPU již nepoužívám. Elektřinu si platím sám. Nejsem z kategorie, že prodám gpu, nikdy netěžila... Ja mám teď gpu od bláta, mobo taky. Jelo to v prašném prostředí 3roky bĚhem rekonstrukce. Jestli neřešíš hluk, tak nemáš co řešit. Nejspíš to bude pro ně časem konečná. Co bych chránil, tak PSU alespoň nejakým molitanem. Jelikož tento koncept dle mně dnes nemá návratnost ( a to už mám investici za sebou), tak jakákoliv investice navíc do vysoušeče a čističky není racionální.
Jestli nezvažuješ punkové řešení za punkovou investici s punkovým výsledkem, tak asic a podobné hlouposti jsou ve zmiňovaném prostředí už úplná blbost.
Dál, kolik GPU dáš do rigu. 4, nebo 6 ? krát 150-200 W, tak máš ztěžka kilowattové topidlo. Stačí ti to za 15-20k investici ? Ne, že ? :D
No a pak si zvol těžitelné krypto tvé důvěry, které se za 4 roky zhodnotí alespoň tak, že se dostaneš s investicí na nulu. Takže si kalkulaci udělej sám a zváž investici.
Za ušetřené si radší kup krypto (o rok, o dva)