• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ARMADILLO: wut? 8-0
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Tak kde je ten borec, co tady objednával 10.000ks 1080ti?
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    ROMANICAK: Uff, úsporné topení?

    Jinak u nás vychází 3.23 :/ (taky žádná slává, nový domeček bude mít snad větší potenciál)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    GIZMO: pod 3 Kc..
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    GIZMO:
    Ja bohuzel zaokrouhlene na 5Kc/kwh .
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    ROMANICAK: A musíš započítat podporu FV a sítě ... zajimavý je, že i kdybys jel všecko v NT tak si pořád asi velmi zhuba na 1/2 (pokud uvažuju běžný RD, což se úplně nehodí, bo pokud tam není tarif tepelné čerpadlo tak máš nějakých 8 hodin v NT) ... tzn. dost udělá tarif a jističem můžeš stáhnout pak tu další část (trochu).
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    Na jaký ceny (pominu-li vlastní zdroje energie a nějaký parazitování, apod.) se dostáváte?
    FIFAS
    FIFAS --- ---
    PEPPE_LOPEZ: no ja to delam tak, ze vezmu uplne tunejvic celkovou castku na fakture (vcetne vsech poplatku), podivam se kolik jsem za dane obdobi spalil kWh (je taktez na fakture uvedene) no apak tu celkovou castku podelim tema kWh. To mi selskym rozumem da cenu za kwh
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    PEPPE_LOPEZ:
    No ja ti nevim, ale na fakture je prece jasne dana cena za 1 kWh . Pokud to chces uplne presne (rozumej i s nakladama na jistic), tak si musis svou prumernou mesicni spotrebu v korunach secist s mesicnim poplatkem za jistic a vydelit poctem prumernych mesicnich kWh. A ano, ta zkratka se malymi/velkymi pise takhle :-) https://cs.wikipedia.org/wiki/Watthodina
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SOONIC: ja ne
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    za 13h končí pre-order asciů na siacoin a decred.,
    šel někdo do toho ?

    https://obelisk.tech/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    kolik Vás stojí KWh energie ? A jak to nejlépe zjistit z faktury EONu mi to moc jasné není
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    CUBBA: díky nikdy jsem se s tím nesetkal, vypadalo to věrohodně
    CUBBA
    CUBBA --- ---
    PEPPE_LOPEZ: pockej ... jeste pockej ... jeste jednou pockej ... a hele scam (snad ne, taky mam) .. https://www.facebook.com/electroneum
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    Nevíte někdo více info o eletroneum?
    GIZMO
    GIZMO --- ---
    Ahoj, máte nějaký rozumný tip na optimalizaci feeček z těžby Etheru?
    Zatím se mi jeví jako nejrozumnější coinbase, kde by dle netu mělo být pro SEPA platby Free / €0.15 (in/out)
    Coinbase | Coinbase Pricing & Fees Disclosures
    https://support.coinbase.com/customer/portal/articles/2109597-buy-sell-bank-transfer-fees
    Děkuju.
    Případně pošta ...
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    PEPPE_LOPEZ: zatím jsem nezkoušel, ale přidal jsem externí chladič a výkon vzrostl velmi podobně.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Celkem azjimavej comment v diskusi na CDR:

    Diskuse k Kryptoměnám ve Vietnamu odzvonilo. Počátkem roku bude jejich užívání nelegální | cdr.cz
    https://cdr.cz/...ptomenam-ve-vietnamu-odzvonilo-pocatkem-roku-bude-jejich-uzivani-nelegalni/diskuse

    Kryptomeny uz nikto nezlikviduje. Ano budu mat rozne kryptomeny rozne ceny. Ale zakazat sa uz teraz nedaju. Ak sa aj o to pokusia, tak jedine co mozu kontrolovat je burza a vyber FIAT meny. Zdanenie tejto moznosti bude znamenat ze sa velke percento ludi z burz popresuvaju na offline penazenky, a/alebo online sluzby tvariace sa ako kryptobanky.

    Preco ich nezlikviduju? Pretoze firmam prinesu vacsie vyhody (slobodu, rychlost transakcii, efektivitu) a potencialne o nejakych par rokov neskor lahsiu manipulaciu (poplatkami, nanutenymi sluzbami).
    Zaujimave kryptomeny:

    ETH (Ethereum) - za tymito menami stoja firmy ako Microsoft, JPMorgan, Toshiba. Jej vyhodou je, ze nemusi pri tazbe pocitat nezmysly, ale moze pocitat konkretne paralelizovane vypocty. Toshiba si dala napriklad pocitat niektore simulacie ohladom UI (AI). Je to lacnejsie, nez si objednavat drahe centralne pocitace. Ma velmi vyspelu implementaciu blockchain a je zatial dost bezpecna. Firmy stojace za nou jej budu udavat "nejaku rozumnu hodnotu"

    GameCredit - podpisali zmluvu s Unity3D, ktoru planuju pouzit na in-game platby. Nebude musiet kazde herne studio si implementovat vlastny "diamantovy, mincovy, krystalovy platobny system. Tato mena poslednou dobou podpisala tiez viacero dohod. Zatial ma zameranie hlavne na hry pre smartfony.

    STORJ (slabsi potencial SC) - zalohovacie systemy na vyuzitie priestoru uzivatelov, ktori ziskaju za zdielanie priestoru nejake tie poplatky. Zalozeny na Ethereum blockchaine.

    STELLAR LUMEN - podpisali dohodu s IBM, kde ich bude IBM vyuzivat na biznis platby, preto jej cena poskocila o tretinu hore. IBM sa rozhodlo, ze nez naimplementuje svoje riesenie, tak zatial vyuzije existujuce, ktore jej najviac vyhovovalo. Je mozne, ze po dokonceni implementacie prejde postupne na svoje riesenie. IBM caka, kym spadne to "Bitcoin hard fork" nadsenie. Vo velmi blizkom case budu postupne uvolnovat viac a viac info o pouziti tejto meny.

    BAT (Basic Attention Token) - snazi sa o trh s reklamami, cize ako alternativa ku google adwerb a podobnym sluzbam. Z jednoducheho principu maju vysoku sancu uz len z dovodu, ze cely proces bude lacnejsi a menej prizivnikov medzi platbami. Vytvorili si browser Brave, ktory prave bude implementovat toto reklamne riesenie. Uzivatel si bude moct rovnako ako v googli zvolit ci chce mat svoje reklamne ID, alebo nie. Zalozena na Ethereum blockchain.

    PIVX - ma zameranie na maximalnu anonymitu a bezpecnost podobne ako viacero uz vyssie cenenych kryptomien. Ak nastane nejaky problem vo svete, alebo zacnu obmedzovat ludi, tak toto je jedna z mien, ktora pomoze sa anonymizovat voci "vlade" a "darmozracom". Cize jej hodnota bude stupat so stupajucimi problemami od nenazranych korporatistov. Zatial je velmi lacna.

    Nie som v kryptomenach hyper uspesny, ale od minuleho roku sa mi podarilo priebeznym dokupovanim (za cca 150-350Eur mesacne) a predavanim ziskat naklady spat, k tomu zisk dvojnasobok nakladov uz vybranych a pouzitych vo FIAT na ine investicie. Okrem toho som zvysok kryptomien rozdelil do potencialnych aj tu uvedenych produktov v aktualnej hodnote asi dvoch az troch desiatok tisic Eur. Cize som mal celkom pekne zhodnotenie vstupnych nakladov. Ak aj stratia FIAT hodnotu, vacsina z tychto kryptomien sa bude dat pouzit aj po 2 rokoch.

    Mne ide len o to, aby sa tieto projekty a ich sluzby rozrastli, FIAT ma uz vobec nezaujima, cize to neberte ako investicnu radu a kazdy sa rozhodujte za seba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam