• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FREELAOlympijské hry - RIO 2016
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ATOMIKS: potkani maj nižší koeficient roztomilosti
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    KEIKIN: doufám, že systematicky odstraňuješ jedové návnady proti potkanům, které se tu po čechách všude válí a potkany ve smrtelných křečích otravují
    CROSS
    CROSS --- ---
    MIHAAL: já ti nevim, von tady debatuje nějakej státník, politik, novinář nebo sportovec?

Jsem myslel, že PAN_SPRCHA vysvětloval, proč on osobně to nebojkotuje a že to neznamená, že on osobně podporuje Putina. To je přesně to, v čem s ním souhlasim, protože to je i můj postoj.

Takže s demagogií brzdi.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KEIKIN: no nevim no. Kdykoliv jindy bych se pod to klidně podepsal, ale tady mi přijde, že se sport bere jako rukojmí.
    MIHAAL
    MIHAAL --- ---
    CROSS: nemelo by tem, kdo tam byli z nejakyho duvodu vyslany dejme tomu za stat (politik, novinar, sportovec,..) zalezet spis na nazoru tech, koho reprezentujou, nez na nazoru obycejnych nebo elitnich Rusu?
    tahle demagogie "nebudeme nic kritizovat ani bojkotovat, protoze jejich media to stejne akorat prekrouti ve prospech Kremlu" mi nejak nevoni. takze by tam meli vsichni jet, drzet hubu a myslet si svy? podobne to klaplo v sestatricatym a zrovna raj na zemi z toho nebyl...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA: Tak já se na hokej nebo biatlon dívat budu. Ale zároveň jsem pro vyjádření nějaké formy bojkotu či občanské neposlušnosti (to zní směšně). Přemýšlím, že podepíšu tuhle petici.
    Soči: Není to jen o sportu
    http://www.amnesty.cz/rusko/
    CROSS
    CROSS --- ---
    KEIKIN: já teda narozdíl od PANa_SPRCHy s těmi body tak úplně nesouhlasím, ale to je na zcela jinou debatu. Nicméně s druhou částí souhlasím naprosto.

Kromě toho, i kdyby hypoteticky do Soči nepřijel vůbec nikdo, bude se to prezentovat jako nepřátelství vůči Rusku, ne jako morální trest Putinovi za to, kam to vede.

Jinak "No já nevím pánové, podle mně v Rusku samotném lidi moc dobře ví co je Putin zač," to se dosti mýlíš, tedy v té druhé části souvětí. Vědí to někteří, a z nich ne všem to vadí.
    MIHAAL
    MIHAAL --- ---
    PAN_SPRCHA: a co tedy navrhujes statnikum, kteri jsou zasadne proti jak tomu porusovani obcanskych prav v Rusku jako takovem, tak proti bezohlednemu zachazeni vuci lidem i prirode v okoli Soci? jakou maji jinou moznost, aby je zapadni verejnost neoznacila za pokrytce?
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KEIKIN:
    s bodama 1.,2.,3.,4. plně souhlasím a jsem silně proti směru, kterým prezident naklání politický směr.

Ale to fakt neznamená, že budu bojkotovat OH. A to že je bojkotovat nebudu zase neznamená, že souhlasím se stavem občanských práv v Rusku. Mezi to přece nemůžeš dát rovnítko.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA:
    CROSS:

No já nevím pánové, podle mně v Rusku samotném lidi moc dobře ví co je Putin zač. V dnešní době fajsbůků a kabelovek se ti co chtějí informace nakonec ke zdroji informací o pravdě dostanou. Rusáci na demokracii západního střihu nejsou zvyklí a je pro ně asi "požehnáním", že teď mají silného taťku Puťku. Věřím, že ten jejich systém, kdy prezident je zároveň oligarcha a neomezený pán tvorstva je pro současné Rusko výhodný.

Ale...
    1. Svoboda jednotlivce je důležitá, nezapomínejme co nám rusáci udělali v osmašedesátém.
    2. Agenti Ruska nám v podobě ekonomické špionáže dnes a denně pronikají a chtějí podíly na trhu, chtějí vliv, chtějí moc.
    3. Máme Rusku co vracet.
    4. Mlčet jsme museli 40 let a já osobně volím cestu poukazování na špatné manýry (stejně jako výhrady k USA nebo EU)

Omlouvám se za OT, zabíhěl jsem malinko ke geopolitice.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    to vazne nekdo zalozil diskuzi SOCHI 2014 aby tady resil ze Rusko tu olympiadu nikdy nemelo dostat a ze se tam stane pruser?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA: Díky za odkaz. Sice FR. neumím, ale vypadá to, že tam se stala taky prasárna. Ovšem pořád je to "lokální věc", oproti rozsahu toho co se dělo v Rusku, viz níže. To co píšeš je částečně pravdivé, ale já si myslím, že pravda se má říkat navzdory všemu a všem. Vím, že máme v ČR máslo na hlavě, ale nemůžeme být slepí a hluší k tomu, co se děje "za humny".
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ALI_EN: Správnej diktátorskej režim se drží "za pomoci" vnějšího nepřítele. Jakoukoliv kritiku západu vůči Ruskému režimu, režimem řízená média překroutí v kritiku vůči samotným ruským obyvatelům.

Ale pro příklady takové manipulace nemusíme chodit daleko. Krásný příklad je Temelín, mediální kritika z Rakouska vyústila v naprostou podporu zevnitř.
    Stejně tak kritika např. právě ekologického zdevastování krajiny vyústí v to, že kdokoliv v Rusku bude protestovat proti ničení místní přírody bude nejen médii, ale i veřejností pranýřován jako agent západu. Stejně jako tady nikdo nemohl před deseti lety nijak kritizovat výstavbu Temelína, prostě byl smeten jako rakušany placený agent.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ALI_EN: tak než do toho Jarda Jágr praští, jak to pomůže propagandě Kremlu:

Kritika olympiády je kritika současného ruského režimu, který byl zvolen lidem v řádných volbách. Je to vlastně kritika ruského lidu, která pramení z nepochopení, protože na Západě Rusko nechápou, a co hůř, pramení k nenávisti ke všemu ruskému, protože Rusko opět sílí, situace se díky moudré politice tandemu Putin - Medvěděv zlepšuje a Západ se toho bojí! Ale není to jenom Západ, jsou to i jeho přisluhovači v Rusku, kteří za peníze ze Západu organizují takzvané protesty, pochody a jiné výtržnosti. Tihle lidé mají radost z každé drobnosti, která se nepovede - a chyby se přece stávají, i v Americe! Ale v Rusku to všechno prokuratura řádně vyšetřuje, a když nic nezjistí, nic se nestalo. Kdo kritizuje Soči, nenávidí Rusko!

Ty asi nemáš představu, co vysílá ruská státní televize (to máš asi štěstí).

Tak teď snad radši ten hokej.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    Nepochopila jsem ani Cinu. A oprostit od Putina, to nejde. Uz s Pekingem se na tohle tema reklo asi vse. Peking bojkotovalo spousta znamych lidi a ti dalsi, co nesouhlasili, ale nebojkotovali, apelovali na to, ze asppon svetova pozornost k Cine obracena pomuze tomu, aby se tam ty prasarny nedely. No, a zpetne? Nepomohlo to nicemu, Cina si jede sve a k tomu se mohla bit v prsa nad svym bohatstvim a monstroznosti, v Rusku to bude to samy. Ze nekoho propustili, mala dan, aby se Putin mohl v tyhle velkoleposti kochat sam sebou.. Kdyz se divam na sebe, tak se musim pochvalit, none. A dobre vi, ze si brzy pozatyka dalsi.. protestu bude tolik, ze bude z ceho vybirat.
    MIHAAL: Asi tak. Bohuzel to oddelit nejde. Podporovanim podobnych rezimu mirova spolecnost nevznikne, jen je posili.

PAN_SPRCHA: s tim poslednim odstavcem timpadem nesouhlasim. Jak by to Putina udrzelo u moci, mas nejakou teorii? Jak jsem psala, o necem podobnem jako o medvedi sluzbe pro lid byla rec pred 4 lety.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Jádrem všeho je v podstatě devastace údolí řeky Mzymta.

https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zXMJBrIeOnyQ.kEEaNqU3b2iQ

Na pobřeží se postavilo zázemí pro lední hokej, krasobruslení a rychlobruslení, v horách potom tratě pro sjezdové a běžecké lyžařské disciplíny. Oba sektory propojil robustní dopravní koridor. Podél budované cesty protéká řeka Mzymta, kolem které už byly zničeny jedinečné druhy živočišné a rostlinné říše. Také voda byla kontaminována těžkými kovy.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KEIKIN:
    Třeba tady je pěknej článek http://rga.revues.org/pdf/1249 o tom co provedli v Alpe d Huez a jak se to teď snaží nějak vrátit za docela vysokých nákladů. Jinak např. kniha "effects of the skiing industry on the environment" od J.Chiverse ze který najdeš i výtahy porůznu na netu popisu právě stav ekosystémů v alpách před výstavbou a po letech.

Rusové jsou prostě pozadu za evropským myšlením a vždycky budou, možná se tam civilizace vyvine, možná ne, ale vím zcela jistě, že západní opovrhování jejich způsoby, cestě k civilizovanému myšlení jenom hází klacky pod nohy. Nějaké bojkoty Sochi vyustí jenom v my vs. oni a jsou přestě to co Putin potřebuje k tomu aby se bez problémů udržel u moci. Je to medvědí služba lidem co se v Rusku snaží něco změnit.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CROSS: já vím, že to není tak jednoduché, ale je třeba brát v úvahu fakta. Nechci nikoho získávat na svoji stranu, jen se snažím vkládat fakta. Ale od toho ta diskuse tady je ne ?
    CROSS
    CROSS --- ---
    KEIKIN: chápu tvoje pohoršení, ale tím, že to budeš takhle hrotit, asi pro svoji věc moc příznivců nezískáš. (A tím, že o Rusech píšeš jako o Rusácích tomu taky moc nepomáháš.) Vono to neni tak jednoduchý, že na jedný straně jsou ti spravedliví a na druhý straně diváci TV přenosů.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA: Jasně, takže my v Evropě jsme si tedy všechno zničili a teď budem čekat až si to zničí i jinde. Tvl to je přístup že se mi chce blejt. Jinak prosím uveĎ zdroje, jak se v alpách rozvíjel turismus a jak si to ve šwajcu nebo v rakousích zničili.
    D1RABBIT: Naopak já tě chápu. Je ti uplně jedno, že se potlačují lidská práva, že se ničí ekosystémy (mimochodem UNESCO). Tady nejde o pokácení 50 stromů ale zničení celých ekosystémů a narušení rovnováhy v celé oblasti. Hlavně že na svojí obrazovce v zaprděnémj pokoji uvidíš krásné výkony sportovců. Tak se hezky dívej, ať ti nic neujde.

MIHAAL
    MIHAAL --- ---
    D1RABBIT: Z olympijske charty:

1
    Olympismus je životní filozofií, povznášející a vyváženě spojující v jeden celek zdatnost těla, vůle
    a ducha. Spojením sportu, kultury a výchovy usiluje olympismus o vytvoření způsobu života,
    založeného na radosti z vynaloženého úsilí, na výchovné hodnotě dobrého příkladu, sociální
    odpovědnosti a na respektování základních universálních etických principů.

2
    Cílem olympismu je zapojit sport do služby harmonického rozvoje lidstva s cílem vytvořit
    mírovou společnost, která dbá o zachování lidské důstojnosti.

http://www.olympic.cz/upload/files/OLYMPIJSKA-CHARTA-2013.pdf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam