• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEČeská pošta , DHL, TNT a jiné logistické služby a firmy
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    MAKROUSEK: No priznam se, ze nevim presne jaka je situace nyni, ale jete cca 4 roky zpet bylo 0,5% vysnenym snem. Ale co se tyce provizi schvalovatele tendru, tak tam asi neni moc o cem diskutovat....
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PICHPE: Ja bych vsadil boty, ze kdyby posta opravdu chtela, reknou kterekoli z tech malejch bank, co maj nevyuzity switche a cena by hned spadla na 0,5%. Ale to by pak nesla zadna provize schvalovateli tenderu, to da rozum.
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    MAKROUSEK: Ale vubec, ten duvod jsou banky, zlotrile banky, krere se nechteji domluvit na normalni cene. Pokud chteji za platbu kartou 4% - 5% a ty mas marzi 3,5%, tak je absolutni nesmysl akceptovat platbu kartou, protoze jsi ve ztrate. Proto bylo mozne platit kartou CSOB a Postovni Sporitelny, prtooze jako sesterske podniky mely smlouvu pouze na 1,5% (ano ani tam to nedavaji zadarmo).
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    Někdo aktuální zkušenost s DHL ? Jak to proclívají, nedávno tam začali řešit každou zásilku tak jestli to už vzdali nebo jak?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ELENFANT: Ale jiste. Jedine rozumne vysvetleni je: Kazdy stat ma v Cechach jednu ambasadu. Jenom peklo dve. Ceske drahy a Ceskou postu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELENFANT
    ELENFANT --- ---
    Lze nějak rozumně vysvětlit, proč na pobočkách České pošty nelze platit kartou? Nebo spíš proč akceptují pouze karty ČSOB a Poštovní spořitelny?! Díky, fakt by mě zajímalo nějaké zdůvodnění.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RESCAPE: volali mi, že se jim nezdá deklarovaná cena, a ať jim pošlu potvrzení o platbě. Falšovat jsem to nechtěl, takže 490kč poplatek + dph
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    TOOMIX: přes ten formulář nebo si tě pak kontaktovali?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RESCAPE: doplatek 1200
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    TOOMIX: jak ti to dopadlo?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MAKROUSEK: Volejte sláva a tři dny se radujte! :-P Díky za odpověď, nečekal jsem, že by se to za poslední dobu nějak zlepšilo, a nebyl jsem zklamán.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PISKVOR: Muzes si stezovat a to je asi tak vsechno, co s tim muzes delat.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Česká Pošta, s.p., vhazuje doporučený dopisy rovnou do schránky - co s tím?

    (Doporučený dopis má razítko odeslání 15.4., dnes nalezen ve schránce mezi běžnou poštou, nikdo oprávněný ho rozhodně nepřebral)
    MEMENTO_ISHMENE
    MEMENTO_ISHMENE --- ---
    Aha, DHL.
    MEMENTO_ISHMENE
    MEMENTO_ISHMENE --- ---
    TOOMIX: Od listopadu? Cca před týdnem mi dorazila zásilka absolutně bez sms či jiných bububu zpráv.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FEDAJKIN: jak jsem psal, nechytili ještě nic. Tohle posílaj všem, co si něco objednali z Číny, maj od listopadu nějakej novej předpis
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    TOOMIX: To vypadá na nějakou novinku, hezký. Každopdáně Tě odchytli, budeš muset jít s pravdou ven a zaplait dph, případně clo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RESCAPE: konkrétně mi přišla tahle sms...a to je podle mě opravdu jen pro nějaké urychlení celního řízení, protože to je z Číny. No zatim budu dělat mrtvýho brouka a počkám.


    (AWB 9999999999) Vazeny zakazniku (dear Customer),pro zahajeni celniho rizeni vasi zasilky (for clearance of your shipment) c. 9999999999 destinace PRG, prosim prejdete na odkaz (please go to) http://dhl4you.cz/Celni-rizeni . Dekujeme (Thank You) Vase/Your DHL
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam