• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CRACKY_Heroes of the Storm - Deathwing!
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: kompozice na mapy jsi docela popsal, víc k tomu asi teď neřeknu..

    sustain team fight je založenej na pořádným tankování (takže si 2x warrior) a pak na AA ranged assassinech a a support. V takovým fightu je zásadní pozicování a harass na dálku a čekat na dobrou iniciaci
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    ENDER: to neni nikde oficialni tabulka. vetsina hracu si sestavuje vlastni tierlisty. zuna apod. pak zalezi na lidech jestlli jim to zerou nebo ne :)

    neodpovida to hlavne skrz to ze ty tierlisty byvaj vetsinou na competetive hrani v 5v5 sehranym teamu. vetsinou. coz je jiny nez pub hl.
    ENDER
    ENDER --- ---
    STAROJDA: podle ceho se urcuje tier hrdinu? co koukam tak verejny tiery moc neodpovidaj winrate jednotlivych hrdinu...
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    krasny zamysleni (ironic mode off, just in case), zkusme se rozhovorit o jednotlivych bodech, ktery me zajimaji.. ja bych zacal od konce a sice ty specialni kompozice na jednotlivy mapy..

    me je zatim jasna Sylvanas na dolech (Haunted mines), kde vypnuti fortu brutalne zvysi cas preziti naseho golema, takze tam se tym stavi okolo ni, kdyz si ji vezme enemy, tak se tym stavi na zabiti Sylvanas

    na Immortaly Leoric+Johanna nebo zkratka dva full tanky kvuli obrane naseho immortala

    na Sky temple/Punisher full tank + Sonya, protoze tam je potreba jak branit shrines, tak davat dmg

    Dublony nenavidim

    atd..

    dalsi bod je sustain team fight team, jak by nejak vzorove mel vypadat? v tom podle me mame nejvic slabinu, kdyz na nas nastoupi tym, kterej hraje kompaktne, chodej spolu, maj brutalni damage, jakou kompozici tohle rozbit?

    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    YASHAMARU: Mno nevím jestli jsem mastermind, ale můžu zauvažovat :)

    Určitě ale neporadím konkrétní kompozici, na to si netroufám. Spíš mám představu, jak by se mělo k draftu přistoupit. Tu jsem si utvořil na základě zkušeností a na základě názorů profi scény.

    1) V draftu musí hrát prioritu moje strategie, můj plán. Jakmile se začnu řídit tím, co pickuje nepřítel a začnu ho counterovat, tak je to v pytli. To už hraju podle něj a skončím s kompozicí, která je nesourodá a slabá a nevím co sní.
    2) Moje strategie by měla být zaměřená na styl hry - push a hra na objectives, early dominance a ganky, wombo combo, sustain team fight. Nebo ještě lépe - strategie by měla vyjít z toho, co je tým zvyklej hrát a od toho neustupovat.
    3) Ze strategie vycházejí požadovaní hrdinové. Nicméně neznamená to jeden konkrétní hrdina, ale spíš jeho styl hry. Tj meelee assassin, CC warrior, cc support, dmg support, gank support, gank warrior atd. Tímhle se dá draft pojistit, že mi nepřítel nesebere konkrétního hrdinu, ale musel by sebrat roli.
    4) Zásadní je pořadí pickování. Samozřejmě se pickuje hlavně z Tier 1 - 2 hrdinů a ty jdou rychle na odbyt. Standardně se nejprve pickujou supporti, protože jsou vzácní a zároveň ovlivňují celou strategii (Uther, Kharazim, Malf, Reghar - každej je do jiného týmu (snad až na Uthera kterej je top vždycky :)). Pak se pickujou zásadní hrdinové do strategie a hlavně do combíček. Takže když mám dvojpick, tak vzít Tyrande a Diabla dohromady apod. Na konec se ale obecně nechávají warrioři. Zvlášť v tomhle patchi jsou všichni viable a dá se počkat až na konec. Samozřejmě jsou výjimky (strategie, konkrétní combo atd.).
    5) Roli hraje i mapa, ale ne moc velkou. Resp mapa hraje roli při výběru strategie. Pokud mám ale strategii obecnou, tak nemusím mapy moc řešit. Vyplatí se ale uvažovat o strategiích speciálně pro konkrétní mapy, někde je to fakt znát
    6) Až jako šestý bod dávám counterování picků nepřítele. Ano, měl bych ho counterovat (už aby byly bany), ale není to tak důležité. Zásadní je moje strategie, ta se nesmí rozsypat. Counter-pick se dobře dělá až na konci draftu, kdy třeba picknu Muradina proti Illimu apod.

    No ale nakonec zmíním i ty kompozice, ale to asi víte dobře (pokud občas mrknete na profíky). Co se obecně dost hraje:
    - double warrior + jaina nebo kael
    - double support (buď jeden full support a druhý semisupport a nebo i 2 semisupporti)

    A ještě poznámka, která se týká counter-picku. Sice jsem ho zatratil, ale samozřejmě má smysl. Hlavně na úrovni counterování celé strategie. Takže pokud z draftu je poznat, co nepřítel jede, tak podle toho postavit svoje assassiny a podobně. Např. double (či triple) tank se counteruje Tyrande či Raynorem. Hodí se i Kharazim a obecně meelee assassini (Kerrigan)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    YASHAMARU: právěže ne. Což je fajn, aspoň na Blizzconu bude nějaký haló. Čekám ale, že něco prosákne, zatím je ještě čas
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    co je ted na obzoru po artanisovi? suska se uz o necem?
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    tak mam za sebou prvni coop hru s Artanisem.. no, jestli vam prisel tank v mym pojeti trochu moc deep dive, tak nevim nevim co budete rikat ted :))
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    dyť je hnusnej, se nedivim že to rozdávaj..
    DIOM
    DIOM --- ---
    tak ja nevim kdo jinej uz by mel mit unique skin na Indiana, nez Indian na lvl 20 ..just sayin :)
    CUZMAN
    CUZMAN --- ---
    YASHAMARU: To mel spatnou naladu, no nekdy se halt nedari, no necham to na nem ja ho mam pro nej...
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    CUZMAN: nevim me prisel na ts docela agresivni. tak to nejak domluv snim dik :D
    CUZMAN
    CUZMAN --- ---
    YASHAMARU: ZABIKA, ale jak ho znam tak urcite ti ho prenecha protoze je strasne hodnej :-)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    2starojda: potreboval bych nejaky starojda mastermind team kompozice, nemas neco krutoprisnyho? :) klidne vic setupu. nam v ty team lize dela nejvetsi problem poskladat nejak inteligentne ten team. jakmile hrajem proti nekomu lepsimu, kdo pickuje inteligentne, tak se nam to rozsype.
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    CUZMAN: ravene tim kamaradem doufam myslis me
    CUZMAN
    CUZMAN --- ---
    SUNBEAM: ja to mam pro kamarada, jestli to teda nevadi :-) klidne dam nekomu, kdyby to hodne pohorsovalo :-D
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    rozdáno, snad to cuzmanovi a frkymu pojede
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    tak mi přišly z pražského RTB2015 dva kódy na indiána se sandokan vzhledem, já to jaksi už vlastním, nečekal jsem, že pošlou přímo kód na redeem na bnet účtu, kdyby někdo chtěl, do pošty

    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    Artanis Spotlight – Heroes of the Storm
    https://www.youtube.com/watch?v=NVvsIWgT6bo
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    tak amici na Artanise porad cekaj zatim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam