• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIMELMERINO a další přírodní materiály
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    YMLADRIS: to mohu do vedlejsiho pokoje, kde jednu asi teplejsi MnM kuklu mam.
    Taky jsem ji dnes vyzkousela a vysledek stejny. Tedy o neco malo lepsi, do oci lezl jen horni lem a az tak se netocila na strany.

Rozdil mezi Joha kuklou a MnM je v tom, ze MnM kukla ma vzadu na temeni nasitou gumicku.

ADD: to mi taky neco pripomina.

Co ja to mam za dite? Kuklicky nedrzi, ponozky sundava behem vteriny po obleceni ( uz na to ma nacvicen hmat a zvadne tahle sundat obe najednou).
    Tedy ponozky jsem postavila uplne mimo hru a koupila jsem puncochace, snad 2x se z nich pokousel dostat a nakonec situaci vyhodnotil, ze je to vazne a vzal je na milost. V noci se snazim vice davat veci na obleceni, ponozky pod overal s tapky a podobne vychytavky. Perina, deka, spacak je zlo a hned po instalovani na dite se behem 5 min odkopava v lepsim pripade, v horsim rovnou probouzi.
    ADD
    ADD --- ---
    GIMEL: Merino spací pytlíky se mi úplně neosvědčily, do úpletu se dítěti zachytávaly nožičky a prorval ho. Takže na spaní spíš bavlněný overal s tlapkama nebo body a bavlněný spacák na ramínka. I když teď spí syn zrovna v merino overalu - ale nemá to ťapky, tak musí mít ponožky.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Udělala jsem dneska sobě i dítěti radost a pořídila nový overal CeLaVi na spaní. Měla jsem už jeden předtím z druhé ruky a furt jí ho oblíkala a oblíkala až byl malý a já ho prodávala v domění, že to je vel. 80 a ona to byla 62 :D. Jsou super natahovací a mají douhé rukávy, takže netáhne na ruce ani když už všechno ostatní je dávno krátké.

V čem spí vaše mrňata?
    ADD
    ADD --- ---
    LADY_MYSKA: Hřebíky jsme dávno vypotřebovali na ponožky, :-))) proto musíme pořizovat kukličky, které takhle pevně drží samy. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LADY_MYSKA: bez nekam kde prodavaji manymonths, nasad a ujisti se ze tvoje kukla je usita podobne?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ADD: hrebiky mam v zaloze, ale nejdreve jsem chtela vyzkouset i jine moznosti ;-)))
    ADD
    ADD --- ---
    LADY_MYSKA: Fakt nevím, klukům kukly sedí jak přibitý.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ADD: kukla je koupena nova. Mensi je 41 cm a to mi prijde uz hodne mala.
    ADD
    ADD --- ---
    LADY_MYSKA: Nedokáži si to představit, kukla se na hlavě nemá ani hnout, má hlavu obepínat. 45 cm je ale málo, není kukla nějak vytahaná?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim Vas, co mohu delat, kdyz diteti merino kukla neustale pada do oci ci se ruzne pretaci na pozici a la Zizka?
    Mam tenhle model http://www.vlneneoblecky.cz/kukla-tenka-merino-vlna-bavlna-seda_z440/ vel. 45 cm. Prijde mi, ze na hlave sedi v pohode, ale dite je neposedne a kukla dela neplechu.
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Tedy: vyhoda spojeni vlny a sustaku bude v tom, ze ti nic nepada, neprekazi, nebrzdi te to... Na vylet na bezkach nebo puldenni sankovani ideal. Do mesta spis blbost.
    ADD
    ADD --- ---
    YMLADRIS: Puvodne proto, ze jsem chtela modrou merino kuklu, sustak byl navic. :-) Myslim, ze je fajn na lyze, na delsi vylety; my je nakonec moc neuzili, kvuli horni vrstve malo pruzi. Jeste je nechavam pro mladsi.
    Joj, az ja dorodim, otevru si velky merinoobchod a rok mam co prodavat. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ADD: ne ptam se proc porizovat kuklu s nepromokavou vrstvou nahore
    ADD
    ADD --- ---
    YMLADRIS: Myslis kuklicka/kapuca? To je uplne neco jineho, kuklicka je druha kuze, nikde pod ni nefouka, zaroven dycha a nepoti se ti hlava jako v PES kulichu... Od druheho dne po porodu bez kuklicky ani ranu. :-) Ty tenke vyuzivam na cestovani prazskou MHD, kde je v metru hrozny pruvan (paranoidni duchodci si cpou do usi vatu). Opravdu v nich neni vedro, jen kryji. Na zimu ty dvojvrstve. Kdyz pada dest se snehem, samozrejme clovek detem natahne i nepromokavou kapucu, ale na bezny provoz ty kukly stacej.
    Loni jsem se tesila, ze na mmb zacalo prodavat merino vic lidi a ceny jdou dolu, ale byla to zalezitost tydnu a jsou zase zpatky, mozna vys. Muj soukromy limit je 200 za triko nebo leginy, 300 za mikinu, 400 za overal. Lidi, co prodavaji jen svoje veci, jsou obcas levnejsi, profesionalky drzi cenu spis o stovku vys. Kvalita je sazka do loterie jako se vsim na mmb, ale za ty roky se mi jeste nic nerozpadlo do nepouzitelna. Zplstnatele kusy se uziji na mensi velikost (pulrocni Elis ma prima tlusty svetr puvodne na trilete dite :-)), jedine, co se bojim, ze jsem prohloupila, jsou dca velke zplstnatele overaly, takova pyzama a deky v jednom - obavam se, ze to kluci nebudou chtit nosit.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ADD: manymonths a kapuca bundy neni totez?
    jinak reportuju ze pod tvym vlivem jsem tez merino matka. jsu v klidu neb vlna hreje i mokra, chladi,.. chodi ve dvou merino teplakach a nahore tocim a vrstvim pet merino vrsku. hadry jsou ponicene neustalym pouzitim ale zatim to az tak nevadi (ma dva roky). akorat mi to prijde drahe; nakupuje se furt hlavne na mmb? kazdopadne dik za inspiraci k zivotnimu stylu :)
    ADD
    ADD --- ---
    Náhodou jsem padla na tu merino kuklu s nepromokavým vrškem - je to tahle: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=79334900&tab=14
    Takže případně hledejte značku Troll. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    ORIKA: Jsme merinoví maniaci. :-) Už mám doma věci asi deseti různých značek. Škoda, že nikdo nevrací do oběhu icebreaker, to jsem zažila v bazaru jednou jako omyl (někdo očividně netušil, o co jde) a pak málo nošené dětské věci za skoro plnou cenu. Tak ať jste s kukličkou spokojení!
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADD: to vypadá dobře a starší syn zelenou miluje :)
    ty jsi zlatá, děkuju moc za poradu :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADD: já díky tobě až teď zjistila, že existují i dvouvrstvé kukly :D a našla jsem http://www.vlneneoblecky.cz/kukla-dvouvrstva-merino-vlna-barva-marine_z448/?search=merino%20kukla
    samozřejmě musím koupit i pro batole, oni určité věci vyžadují stejné a kdyby měl jeden modrou a druhej červenou (tu manymonth co tu mám) tak by protestovali ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam