• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

Na fuji X pouzivam

65 hlasy od 51 respondentů

rozbalit záhlaví
    ANDELIN_GZEMI
    ANDELIN_GZEMI --- ---
    Já taky tíhnu spíš k tý 18 kvůli ohnisku, ale holt tam nikdo pro fuji nicmoc nedělá. Buď manuál viltrox 17, nebo fuji 18/2 která se nedá sehnat nebo pak nižší clony, ale velký jak hovado. Ta 23/2 je skvělá, ale to ohnisko je pro mě prostě buď trochu krátký nebo trochu dlouhý.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    CLOJSTER: Je to přesně tak jak píšeš. Ta 16mm 1,4 byla opticky skvělá, ale ta váha byla šílená. Koupil jsem ji ve skvělém stavu za 10 000 Kč což byla pecka. Potom jsem ji poslal dál.
    Nový 18 a 23 určitě skvělé, ale ta cena, ta cena :)
    Zlatý fujicrony :)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    PLUTO: jo mě třeba láká ta „nová“ 18mm 1.4 a 23mm 1.4 To budou skvělé skla, jen ta váha a velikost mě odrazuje (a cena :D) Ta 16mm 1.4 co jsi měl musí být taky skvělá, ale tyhle objektivy bych vytáhl tak jednou za rok… zlaté fujicrony.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    ANDELIN_GZEMI: Taky mám tu 16/2,8 a je to dobrý objektiv na cestování, akorát je fakt hodně široký (podle nějakých testů je snad dokonce i širší než těch 16mm). Je to super ve stísněných prostorech a fotky jsou z toho hodně zajímavé. Mám i 23/f2 a to je lepší objektiv. Trochu mi u té 16 chybí, že to neudělali taky f2 jako ostatní fujicrony… Ale jinak kvalitou zpracování a pocitem je to stejné jako ty ostatní f2. Tak abych to shrnul… je to dobré sklo, lezou z toho zajímavé kompozice, ale skoro ho už nenasazuju a pouzívám skoro vždy 23f2 — to je skvětý univerzál. (Mám 16mm, 23mm, 33mm, 50mm, 27mm).
    U té 18mmf2 mi zas vadí, že to není ten novější typ konstrukce jako mají ostatní f2. Je to stejné chrastítko jako 35mm/1.4, což jsem taky měl a prodal, protože to bylo pomalejší v ostření. Ale myslím, že to ohnisko by mi sedlo víc než ta 16, jen čekám, až to updatnou :)
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    ANDELIN_GZEMI: Tak tak, je to defacto ze stejné řady jak píšeš. Měl jsem teda i 16/1,4, ale to už je oproti nim velký dělo i když teda opticky taky uplně jinde, ale na cestování už moc není. Nedávno jsem viděl pěkný kousek na Marketplacu 16/2,8 za tuším 6500 Kč, ale již jsem ho ted nenašel. Určitě najdeš jinde, nebo si počkej :-)
    ANDELIN_GZEMI
    ANDELIN_GZEMI --- ---
    PLUTO: Mám to na X-T30. V současnosti mám 23/2, což by měla být dle všeho hodně podobná konstrukce jako má ta 16/2,8. Asi zkusím sehnat spíš tu, objevuje se na bazarech častěji. Každopádně díky moc za tvé zkušenosti.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    ANDELIN_GZEMI: Měl jsem oba dva objektivy a s oběma si mi dobře fotilo a byly fajn. Hlavně na cestování.
    Ta 16mm/2,8 byl pro mě takový hezčí kus objektivu, pevnější a měl jsem z něho lepší pocit. 18/2 mi přijde takový "chrastítko" nevím jak to popsat. Je to možná tím uvedením na trh už v roce 2013. Šestnáctka byla uvedena tuším rok 2019.
    Oba dva jsou hezky skladný a jak na mé staré X-T10 tak i na XE3 co mám teď tak hezky pasovaly. (malý objektiv, malý tělo).
    Potom se asi musíš rozhodnout sám jestli ti nebude třeba ta 16mm už moc široká. Mě trochu byla tak nyní mám pořád na těle nasazenou 18/2.
    16mm jsem již prodal.
    ANDELIN_GZEMI
    ANDELIN_GZEMI --- ---
    Ahoj, chtěl bych něco širšího k cestování, ideálně 16/2,8 nebo 18/2. Máte někdo zkušenost? Jak si ta skla stojí proti sobě? Případně jestli se někdo vyloženě nezbavujeme hezkého kousku.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nechcete nekdo tu X100VI? Ja jsem proste spis Leica guy a ta Q2 mi vyhovuje vic. Necham ji za 42k. Mel jsem ji jen jednou venku a mam na ni 200 fotek nafocenejch, takze 100% stav. Komplet baleni, krabicka apod. Klasika. Mam cernostribrnou verzi.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Ahoj, je tu nekdo kdo foti na x-h2 ?
    Uz konecne potrebuju vybrat nove telo a stale jsem se nerozhodl, po cem sahnout..
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MIKEKT: jsem spokojen, ucim se. A na dalsich alespon 12 mesicu jsem si zakazal kupovat cokoliv k fotaku, ted jsem limitovanej schopnsotmi, nekoliv technikou :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    NOISEGATE: jak si spokojeny se zoomem? :)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    ohledně obalu na Fujinu jsem nakonec koupil toto: https://www.mironet.cz/case-logic-viso-cvcs102-cerna-brasna-pro-fotoaparat-mala+dp474059/
    prilis krasy to nepobralo, ale ma to uplne epesní zpracování, hodně polstrovani, pohodlenej popruh a je to tak akorat na X-S20 se Sigmou 18-50 a nově i Sigmou 56/1,4 :)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    FUZZSTORTION: ten úvod je pěkně kousavej :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Neměl by tady někdo zájem o x100vi? Koupil jsem ji na bazaru jako záložní foťák, když jsem měl moji xt5 na reklamaci
    VACA
    VACA --- ---
    Ja jsem asi trochu punk, pouzivam us brasnu od 2l polni lahve (viz obr.)
    Vevnitr je pekne polstrovana.
    Ale ja nosim batoh vzdycky.
    Takze me jde primarne o to mit v cem ulozeny telo kdyz je v batohu.
    A pak neco malyho co mam prez rameno na boku nebo na hrudi, a nevadi mi to v kombinaci s batohem.
    Ono totiz kdyz pak fotim tak mam fotak venku na popruhu, a ta brasna slouzi spis jako “odhazovak” pro druhej objektiv…

PSITLAPA
    PSITLAPA --- ---
    NOISEGATE: Já mám Wotancraft Pilot 2L a je to akorát na tělo a objektiv a nějaký drobnosti. Hlavně je to super materiál, chrání to solidně a do podpaždí to padne taky dobře.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    NOISEGATE: Tak nemusí to být zrovna 10L varianta... mají i 6 a 3 tuším.
    Já to kupoval v době, když jsem v tom tahal zrcadlovku, která byla větší. Měřím 186 cm a jsem s tou velikostí v cajku.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    PLUTO: koukal jsem na ně, podobný dělá i K&F (alpha sling) ale přijde mi to všechno obří. stač mi místo na tělo a dva malé objektivy.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    NOISEGATE: Mám Peak Design Everyday Sling 10L nebo ještě klasický batoh bez nějakých extra (Rolovací batoh Cross Saboter)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam