• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUZANKAZměna života - Každodenní realita-
    Změna je jako sen, než jí dosáhneme vidíme ji jako nekonkrétní náčrt kýženého přání. Když dojde v našem životě ke změně, často si všimneme až se zpožděním, že k ní došlo.
    rozbalit záhlaví
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    Pouliční zkušenosti - Knihy Google
    Pouliční zkušenosti - Knihy Google
    http://books.google.cz/books/about?id=P-zOBQAAQBAJ&redir_esc=y

    pro zajemce zde je odkaz na me autorske dilo:-)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    prvni co pochvalim je cistost a smerovanost dotazu:-)

    moje rada nebude sedet na miru - protoze se nezname osobne

    Takze kdyz mam presne tenhle pocit = ze chci zmenit praci, ale nejsem moc ochotna proto v realite neco udelat, tak si zacnu rozebirat proc mam vubec pocit ze stojim o zmenu?

    obcas za mym vedomym nazorem = chci zmenit praci schovava neco mnohem jednodussiho - nas skryty nazo na pracovniky z daneho oboru - muze se nam libit jen to jak vypadaji a uz to na nas ma maly vliv.

    take si analyzuji zda tou zmnenou skutecne docilim toho po cem touzim(to jsem zjistila diky metode v odstavci o jedna vyse)

    tohle je obecny pohled - kdyz se dozvim vic podrobnosti asi poradim lepe:-)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    casto se nemylim kdyz verim svemu instinktu - ale jsem zvykla jej vyuzivat F2F intenzivneji - tzn, pokud se mylim nebudu se hadat ze ne, ale vazne mam pocit ze nekdo dalsi stoji za tim problemem.....
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    ja si to myslela, ze to nebude tvuj salek caje:-)

    proto takovy duraz na to at si sma dle sve svobodne vule volis zpusob dalsiho pocinani.

    ale uprimne bohuzel v teto fazy bych pouze teoretizovala - tzn odhad puvodce problemu - pak bys to zkousela a pak bys treba zjistila ze to co radim opravdu nesedi - a musely bychom znova od zacatku.... cely tenhle cyklus tolikrat nez bychom nasli "puvodce problemu" coz muze byt 2x nebo mockrat

    Nevim proc mi muj instinkt rika ze nebude chyba u tebe.... nemam zadny racionalni duvod domnivat se neco jineho nez sama pises, ale i pres to mam pocit ze tve:"jsem pesimista, často se vědomě tvářím "divně" " mi zni jakoby ti to spis nekdo z tveho okoli neustale opakoval .... porad dokola az ti to vnutil/la jako tvoji vlastni myslenku.
    A takovymhle tvrzenim nebo postojem, znejistis kohokoliv - tzn pripravis si pudu pro dalsi ovlivnovani jedince....

    napriklad me rikali kantori na literaturu ze nemam pekny ani kvalitni sloh - tahle formulace me opravdu hoooodne dlouho brzdila = ted pisu uz druhou knihu vis.... realita nerika kdo mel pravdu, ale to tvrzeni me brzdilo od delani neceho co me bavi a u ceho se citim dokonale sva. Moje knihy jeste nejsou ofic na svete.... pracuju na tom...

    Ja tomu samozrejme verila a ani se po dlouhe roky neodvazila s psanim zacit.....

    a ted? dopisuju druhou knihu - prvni rediguju - uz mam i zjisteno jak to vydam.... - zmenila jsem svuj strach na nulovou emoci : kdyz to nezkusim nikdy se nedozvim kdo mel pravdu... Vzdelany kantor ci ma prirozena touha po psani... - az kdyz bych se stala uspesnou autorkou muzu s jistotou rici ze se mylil kantor. do te doby je to pouze otazka polozena do vetru:-)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    je to je pravda ja jsem ale lama skype konverzace bo po TS by slo take - ale skype myva video vzhledem k tomu o cem se spolu bavime...... je pro me treba videti Tvou body language = kazdy najekou ma i ten co si mysli ze ji ma spatne.....

    jeste me napadlo dalo by se natocit treba video a to dat jako prilohu - bohuzel foto je moc staticke to mi mnoho neprozradi = nebudu moci poradit neco primo na miru - s videjkem by to slo lepe - ted me i napadlo tema - bezne se na maturitnich plesech nataceji videa - neco zac se bezne clovek nestydi..... tim padem bychom mozna i mely nejake neutralni tema videa - ale byla bys tam v pohybu treba bych neco vycetla i bez osobniho setkani....

    ale tohle je rize na tobe! jen kdyby se ti chtelo to resit takhle:-)

    kdyby te jedna ze zminenych variant zaujala tak si napiseme a pak teprve bychom si davaly id nekde jinde.
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    ps - takova zmena grimasy jakou popisujes pokud bys nebyla "supermansky" rychla casto naopak pusobi neuprimne - hrane. Coz by opet nemuselo tedy dodat kyzeny vysledek.

    kyzeny vysledek: pusobit normalne - idealne se tak citit:-)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    rozumim:-) ted uz myslim ze rozumim lepe:-)

    vzhledem k memu dlouhodobemu stuidiu lidi muzu podotknout jedine = setkala jsem se i s lidmi z jejich tvare se mi velice spatne "odezira" co se deje uvnitr cloveka - to znamena tito lide mivaji na obliceji vyraz nemeny - staticky - proto se neda poznat co si mysli.......

    Je to celkem jednoduche - bezne to mam na obliceji je primo propojeno s tim co prave ted citim.

    Vim ze to asi bude znit divne - ale uprimne kdyby jsme se dokazaly setkat nekdy osobne urcite bych dokazala rict objektivneji zda je problem (jak se domnivas) na tve strane anebo zda jsi jen vlivem sveho okoli do neceho tlacena aby jsi neprirozene prijimala-souhlasila... takovahle situace totiz navozuje u jedince to co popisujes.

    Chtelo by se ti?
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    GOLDENDELICIOUS: Nutilo by te to skryvat tve skutecne ja pred svym okolim a to nevede ke stastnemu zivotu.
    Zkusila bych se spis zamyslet nad tim proc muj oblicej signalizuje " neco "co si na vedome urovni nemyslim ze citim nebo ze takovy je muj nazor.
    napriklad nekdo chce jit na vylet - a me by to nejak ovlinilo proziti meho dne - pokud na jeho plan jit na vylet je na mem obliceji negativni odezva - jde o to ze mi me telo prozrazuje co bych chtela - i kdyz tomu na vedome urovni chapani jeste nerozumim.

    pokud pises ze normalne pusobis celkem utrapene - bude to tim ze tak jsi nucena prozivat svuj zivot - ale kdyz budes resit sve pocity a snazit se jim rozumet melo by to vse byt snazsi - kdyz jsem ve stejne situaci jako ty - i me se tohle stava - tak jsem se naucila rict ze ted nejsem schopna kvalitne odpovedet. "Na vyrok za kterym si budu stat si prosim pockejte" - a pak si to jdu v klidu nekam rozmyslet sama (navrh, zmenu v planu, cokoliv) hodne casto pak zjistim, ze jsem opravdu mela neklidne emoce a ne tak jak mi to pripadalo primo v te situaci - tehdy premyslim proc bych mela nesouhlasit s "navrhem ktery vypada logicky". Projdu pro a proti a mam vysledek:-)

    A kdyz se pak ke svym pratelum vratim mam jasno a i muj oblicej rika to same co ja si myslim ze by rikat mel = me emoce nejsou v rozporu s tim co tvrdim ze si myslim. Nebo jinak se to da rict me emoce souhlasi s mym nazorem.

    Tahle metoda klade duraz na zachovavani jedince bez vnejsich zasahu a umozneni dusevniho rustu.

    proto mi uprimne "nacvicit pred zrcadlem" pripada znasilnovani lidske duse..... sama za sebe tenhle pocit nikomu nepreju zazit na vlastni kuzi:-)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    GOLDENDELICIOUS: Uprimne to si nemyslim tady by ti nacvicovani pred zrcadlem maximalne nasadilo masku
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    GOLDENDELICIOUS: pardoon byla jsem ted na vylete = zpozdeni s odpovedi

    muzu zkusit poradit z vlastni zkusenosti = priprav si na zacatek jen jednu jedinou vec kterou bys rada zmenila - pro nazornost doporucuju vybrat neco o cem se nebudes stydet verejne hovorit....

    a jakmile budes mit vybrano zapis si ji = je jedno jak si to pro sebe popises - nebo treba i namalujes ale musi to vzdy Tobe pripomenout hned na prvni pohled "To" ceho chces dosahnout:-)

    kdybych vedela neco jako vzorovy priklad mohla bych se nad tim zamyslet vice:-)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    Sdilejme zde sve zkusenosti a pokusy o zmenu, at uz jde o zmenu jakoukoliv. Uprime a seriozne studujme vysledky nasich pokusu. Dovedou nas k lepsi sanci na ten samy vysledek.
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    Seberealizace, sebevedomi, inteligence, to vse je vlastni kazdemu zivemu jedinci, otazka je jak se prave kazdy jedinec sam citi silny a prezentuje tyto sve stranky osobnosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam