• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOLANJaké filmy nestojí za to?
    HOLAN
    HOLAN --- ---
    MILOSHIT: Oliver Tate, scenar a rezije Richard Ayoade. Dneska na to mrknu, abych zjistil, jestli nekecas :)
    ASYD
    ASYD --- ---
    proc se vubec bavime o nenavisti?

sracka? ok - nasrat a rozmazat (cti. nedoporucit zde a zapomenout)
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    PETGRIDUS: a to jako proč? protože obecně nejsou považovány za "dobré" filmy? Hele, radši toho nechme, již z minulosti vím, že naše názory na cokoliv se silně rozcházejí .)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MILOSHIT: když to bys měl spíš cítit nenávist k filmům typu : kameňák, decibely lásky, jedlíci, bastardi, školní výlet, babovřesky atd.
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    PETGRIDUS: to každému kromě mě. až najdu člověka, který k tomuto filmu pociťuje stejnou nenávist jako já, teprve pak má duše nadejde klidu .)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MILOSHIT: mě se třeba film Jmenuji se Oliver Tate docela líbil.
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    to je dobře, že je tu i tahle protipólóvá diskuze. je mi jasný, že se mnou nejspíš nikdo bude souhlasit, ale toto jsou moje dva favorite worst movies of all time. Nikoliv ztvárněním, jako spíš celkovou povrchní a extrémně pozérskou atmosférou a myšlenkou filmu vůbec. Z těchto snímků přímo dýchají emoce, které se mi na světě nejvíce hnusí - povrchnost, falešnost, pokrytectví:

Jmenuji se Oliver Tate / Submarine (2010) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/268134-jmenuji-se-oliver-tate/prehled/
    (Toto není spoiler, je to i v obsahu - 15-ti letý kluk se snaží přesvědčit svoje rodiče aby spolu znovu souložili. opravdu(!!). Píše za ně slizké milostné dopisy, (první wtf) PÍŠE SI DENÍK, který nechá libovolně upravovat a MAZAT dívkou, ke které z nějakého důvodu projevuje náklonnost, (druhé wtf,) i když je očividně homosexuál a po celou dobu se chová k dívce maximálně chladně a s nezájmem, přičemž ona k němu také a jako vrchol všeho se nezúčastní očividně důležité události dívčina života, za což se mu dostane čeho? ještě většího zájmu ze strany dívky. tento film je pro mě definicí hipsterství a emoční vyprázdněnosti moderní doby.

Tajnosti (2007) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/223888-tajnosti/prehled/
    "Ženský film," v tom nejhorším smyslu slova. Hlavní hrdinka v podání příšerné Evy Bittové se chová jako naprostá píča, co neví co se životem a očividně prochází klimakteriem a tak je pro ní aspoň svět jedno velké nádherné divadlo. Bezdomovci tančí tango v rytmu třeskajících popelnic, lidé v tramvaji se pohupují v dokonalé souhře výhybek a svět v tomto filmu je PROSTĚ JEDNO VELKÉ DIVADLO A VŠECHNO JE TAK KRÁSNÉ, SLUNÍČKOVÉ A DOBRÉ. A Eva Bittová pořád zasněně kouká a kouká a hledí, přičemž neopomene občas dostat zničehonic hysterický záchvat nebo se rozplakat z toho, že jí odtahují auto nebo jí masážní terapeutka až příliš vstoupí do osobní zóny.

amen.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Zatím rekordní hodnocení :) :
    Decibely lásky (2016) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/343970-decibely-lasky/komentare/

První dojmy:
    http://kultura.zpravy.idnes.cz/...ky-michal-david-d51-/filmvideo.aspx?c=A160209_151455_filmvideo_spm

Ptáte se, kde je moje hodnocení? Nikde. Mě stačí autor - Michal David. Když si vzpomenu, jak ho do nás cpaly rozhlas a televize v osmdesátých letech, jakožto "kulturu pro mladé", ještě teď se mi dělá mdlo. Jsem rád, že už mi tuhle nostalgii na kolotočářskou kulturu nikdo nevnucuje, a proto na film nepůjdu. I kdyby byl po řemeslné filmové stránce skvělý - jako, že podle všeho fakt není...
    ASYD
    ASYD --- ---
    Zmizení / Prisoners (2013) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/257071-zmizeni/prehled/

nejakou dobu jsem o tom premyslel, ale nakonec to musim hodit sem a NEdoporucit.
    na prvni pohled se jedna o pomerne slusnou filmarinu, zanrove "temny thriller" ... herci odvedli slusnou praci a prostredi malomesta celkem fajn

ja mam ale problem s timhle filmem s jeho nepovedenym a na muj vkus strasne "americkym" pokusem o nastineni moralnich dilemat vuci protagonistum

rodina zmizelych divek castecne resi kam az muzou zajit pri pokusech o ziskani stop k jejich nalezeni (jakoze variace na "pokud dlouho zíráte do propasti, tak propast zírá zpátky do Vás")
    motivace unosce (nebudu spoilovat) se nakonec projevila jako neco extremne banalniho

mozna jsem cynik, ale mel jsem pocit ze, reziser chtel film postavit predevsim na takovych otazkach moralky, ale me to zdaleka nestacilo a prislo mi to vlastne silene banalni a krecovite

nove se7en se holt nekona... neni divu, takovych filmu moc nevznika

PS: ale Jake Gylenaal zahral sveho detektiva slusne...nekdy az lahodne apaticky. a ty jeho ocni tiky byly skvele... Hugh Jackman celkem fer, ale moc jsem mu to neveril
    BROTHER
    BROTHER --- ---
    ASYD: to mi uniklo, ale zjevne sedi... potvrzuji permanentni poci trapnosti a studu i za ty postavy pri temer kazdem dialogu...
    ASYD
    ASYD --- ---
    me to bylo jasny hned z fukovy recenze... hlavne ta cast jak tam popisoval ten trapne schematicky recyklovany pribeh (jak mu nakonec vsichni pomuzou)
    BROTHER
    BROTHER --- ---
    nejhorsi film, co jsem v roce 2015 videl...

Dokonalý šéf / Burnt (2015) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/384732-dokonaly-sef/prehled/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ASYD: původně jsme taky chtěli jít, ale naštěstí byla taková fronta, že jsme se na to vysrali. Nedávno jsem to stáhnul a fakt úplně na hovno. S Malým Princem to má společných tak 10-20 minut, viz komentáře na ČSFD

atemi7 *
    Zkazili jste Malého prince! Tohle si Exupéry opravdu nezasloužil. Jedna hvězda jenom díky deseti minutám SKUTEČNÉHO Malého prince.

MARSCH.99 odpad!
    Ne...ne...ne. Hrůza z traileru přenesena do filmu a násobena sama sebou. Snad si současný děti nebudou Malýho prince pamatovat jako tuhle perverzní slátaninu. Groteskní fóry..nesouvisející nudná kaše kolem..co to jako mělo být s tím mr. Princem? Ten starej pedofilní syfilitik má být Exupéry? Ten film je zločin a je mi z něj normálně smutno. Viděno poprvý a naposledy. Jdu si přečíst knihu...snad ta pachuť z filmu brzy vyprchá.

KKlein ***
    Začátek dělá že navnaďuje diváka, potom je tam cca 10 minut, které stojí za to a na závěr překombinovaný patos, který se má zavděčit všem, protože takhle to přece končí správně. Nevím, nevím. Příběh vypadal že má na víc a animace v Princových sekvencích byla tak kouzelná, ale jinak? Tohle šlo udělat lépe.
    ASYD
    ASYD --- ---
    TOOMIX: au...a to jsem si rikal ze by to mohlo byt pekne a ze zas mam zenu na co vzit do kina
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    10 minut loutkových animací OK, ale jinak úplně na hovno

Malý princ / The Little Prince (2015) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/346886-maly-princ/prehled/
    ASYD
    ASYD --- ---
    lehce OT

prave jsem se docetl ze ve vyrobe je REMAKE Nolanova Mementa... OMG tak spatny napad jsem fakt necekal
    JULESWINNFIELD
    JULESWINNFIELD --- ---
    Divergence (Divergent, Neil Burger, 2014)
    Hacker (Blackhat, Michael Mann, 2015)
    Projekt minulost (Project Almanac, Dean Israelite, 2014)
    Zkouška (Exam, Stuart Hazeldine, 2009)
    WRKB
    WRKB --- ---
    Taky sem hodim jednu kravinu :-)
    Interstellar / Interstellar (2014) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/227786-interstellar/
    VOJTEK32
    VOJTEK32 --- ---
    Co se týče největší blbosti na filmovém plátnu, tak tady mám horkého favorita Žraločí tornádo. Jinak se mi libí hollywoodské filmy z 70. a 80. let.
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    FORTY: nejlepsi film v danem zanru? jaky zanr mas na mysli? nudne napsanych scenaru a blbe natocenych filmu? v tom filmu imho neni nic, co by za to stalo, jen se primarne snazi sokovat, ale vsechno ostatni, jako je napriklad nejaka atmoska, proste neresi, takze divaka udrzi u filmu jen to, ze chce videt nejakou dalsi uchylarnu. proc si misto toho nepustit radeji salo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam