• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIVýroba | Renovace | Opravy | Repase - videa a fotky z dílen a továren
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    INOX: právě jsem psal, že mi to přijde jako umělecké a ten produkt je podle mě spíše ozdoba na stěnu nějakého motorkářského klubu třeba, tam si to dovedu představit :) sice moc vystavování zbraní nechápu, ale takových lidí je asi docela dost... trochu mi to asociuje letní šaty, které jsem viděl na Helfštýně v rámci Hefaistonu, taky by se nedaly nosit - byly vykované, ale je to umělecké dílo, to má jiná kritéria hodnocení.
    INOX
    INOX --- ---
    77WHITE:
    Tak to je věc názoru ten a Ti (Vám) já brát nebudu. Pokud se Ti to nelíbí tak na to nekoukej, nic jiného ti na to napsat nemohu.

Mě se na něm líbí jeho všestranost a to, že ty veci vyrábí nekonvečním stylem. Nemá na to hi-end vybavení atd. Neřikám, že jeho výrobky jsou všechny krásný, ale já na to koukám kuli inspiraci a i občas technice provádění. Viděl jsem u něj věci které jsem sám neznal a nejsem si jist jestli by mě nepadly.

BIGGIE:
    Nejsem si jist, jestli tahle sekera byla výráběna za účelem nějakého vytíženého sekání. Podle mě je to vyrobeno jako šperk a nebo jen pouze na youtube a sbírá sledovanost.
    Znám lidi kterým nevyhovuje Fiskarska a má radči dřevo. To že ocelová sekera bude brnět je naprosto jasné a hlavně je to nevhodné na nástroj, který se pořád zvedá nahoru a dolu. U sekery je potřebná těžká hlava a topůrko co nejlehčí a pokud možno z materiálu co dobře pohlcuje vybrace.
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    MEJLA77: nevim, zda bude hlinik nejlepsi topurko, zadna pruznost, mel jsem tu cest sekat sekyrou s plastovym topurkem s kovovym jadrem a desne z toho brneli ruce.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    77WHITE: ta sykera mi nepřijde tak hrozná, je to trochu bastlení, ale takové umělecké :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    INOX: tenhle borec je totální prznitel. Nevim nakolik to navrhuje, nakolik se musí podřizovat klientovi, ale většina sou nevkusný a řemeslně pochybný věci :/
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    The Making Of A Buffet Crampon Clarinet
    https://www.youtube.com/watch?v=31KR46tCucI
    INOX
    INOX --- ---
    Taky něco přihodím. Celý jeho kanál je podle mě zajímavý.

DiResta Aluminum Hatchet Handle
    https://www.youtube.com/watch?v=DFpIIM3b3TY&list=UUiEk4xHBbz0hZNIBBpowdYQ
    ZCR
    ZCR --- ---
    WRONSKI: moc pěkné!
    Tady výroba elektronek v tovární verzi

Mullard - The Blackburn Vacuum Tubes Factory (Full)
    http://www.youtube.com/watch?v=GDvF89Bh27Y
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SHEALA: Tisknout se dá dnes ze všeho možného, takže tepelnou stabilitu neřešíš, pokud si připlatíš :)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Já jsem sem nedal svýho nejoblíbenějšího týpka s elektronkama?
    Hand Made Vacuum Tubes by Claude Paillard
    https://www.youtube.com/watch?v=EzyXMEpq4qw
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    JOSEF_K: u ocele z toho vznika škvara :]
    GREGI
    GREGI --- ---
    Moje chyba:) mel sem za trisky jen drevo;)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JOSEF_K: už začínám chápat tu mánii s 3D tiskem, tam pak tyhle hobliny/třísky/gobliny neřešíte... ale zase to není tepelně stabilní. (Kamarádka chtěla vyrobit nějakou součástku do auta, navrhla sem jí 3D tisk, zjistily jsme že se to rozteče)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SHEALA: Zatím jsme asi nedefinovali rozdíl mezi třískou a hoblinou:). Každopádně co vím, třískové obráběná je to všechno. No, ale shodou náhod jsem se nedávno přimotal k problematice využití třísek z třískového obrábění hliníku a největší problém, co se tam řeší, je čištění. Ať už těm kouskům budeme říkat jakkoli, jsou v nich zbytky oleje, chladících emulzí atd. Tenhle binec kontaminuje taveninu. Blbě se to vymejvá a navíc tam pak máš zase zbytky vymejvadla. Navíc je to drahý.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GREGI: Proč jdou hobliny sebrat a roztavit a třísky ne? (Bavíme se o stejném materiálu?)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    špony to jsou :)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    ZCR: Ano, dokonce i pri hoblovani.
    ZCR
    ZCR --- ---
    GREGI: (když už, tak jsem měl dostat vynadáno za ten 'výrobek', protože by to asi měl být spíš 'obrobek' ;-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    GREGI: ne, myslím třísek - pokud vím, frézování je metoda třískového obrábění, a to, co nástroj odebírá, se jmenuje tříska...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam