• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIVýroba | Renovace | Opravy | Repase - videa a fotky z dílen a továren
    Videa, fotky a články o výrobě z dílen a továren


    Každá věc kolem nás je nějak vyrobena, odhalme jejich tajemství;)

    Volná adaptace klubu na pořad Jak se to dělá.


    Diskuze k tématu vítána!!!




    rozbalit záhlaví
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Me by zase zajimalo co pouzivaji tady JAACOB na to lepeni dreva. Obecne resim finish pri praci se drevem a zatim IMHO nic lepsiho nez epoxidova pryskyrice neni, ale ma sve ALE.
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    Fairlie 55 - Video Diary.mov
    https://www.youtube.com/watch?v=rDgKIPaW5xY
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Rhei - time flows. Literally
    https://vimeo.com/140469553
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Crystal Chandeliers | How It's Made
    https://www.youtube.com/watch?t=4&v=isrFRo-tpYI
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    SALVATOR: kdyby nekoho zajimlay detaily, tak treba tady http://homedistiller.org/oak.pdf podle teploty pálení se různě přeměňuje lignin
    GREGI
    GREGI --- ---
    KBS 요리인류 최고의 관심사 '카스도스'!!
    https://www.youtube.com/watch?t=29&v=sh-u1M3gqZk
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BATT:

    "Dříve, než je nově vyrobený sud naplněn libovonným nápojem, prochází často ještě procesem vypalování, kdy je tělo sudu bez horního a spodního víka postaveno nad ohniště nebo plynový hořák. Sudy pro bourbon jsou vypalovány tak intenzivně, že se vnitřní strana na několik vteřin vznítí, než je uhašena vodou. Vnitřní povrch sudů je zuhelnatělý (charred) do hloubky 2-4 mm a přibližně stejně silná vrstva pod tím je zhnědlá žárem. Při vypalování sudů pro sherry (a některá vína) se oheň dřeva nedotkne, takže vznikne pouze hnědě opálená vrstva (toasted). Při obou metodách si objednavatelé sudů mohou zvolit několik různých stupňů vypálení, získávaných různě dlouhým dobou působení žáru. V průběhu této procedury dojde k narušení struktury dřeva a rozštěpení dlouhých organických molekul na kratší, které se snáze louhují do alkoholu a jsou nositeli různých příchutí. (Sudy pro jemná vína, kde tento přenos chutí není žádoucí, se nevypalují.)"
    BATT
    BATT --- ---
    SALVATOR: proč se ty sudy nechávaj zevnitř ohořet?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HORST_FUCHS: Tvrdík a Zeman. Ale ti myslím na nyx moc nechodí.
    GREGI
    GREGI --- ---
    "George Powell" Documentary Short
    https://www.youtube.com/watch?v=dmKzF_aoXlM
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    výroba sudů, pardon my chinese
    https://www.youtube.com/watch?v=0p-aBwwQzug
    GREGI
    GREGI --- ---
    JENDAVB: entr!;)
    Festo - Partner for automation: Automotive and Tier 1 supplier industry
    https://www.youtube.com/watch?v=DmVKs76b9TE

    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CERMINEK: Na druhou stranu - ta linka, co mají jako učební v Bayereuthu (nebo měli, ono je to taky 16 let, co jsem tam byl) - to bylo něco. Obzvlášť pro kluky těsně po maturitě... :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    WOJTYLA: Akorát potřebuješ nějaku krysu z fabriky, aby ti vymyslela, k čemu je ta linka vůbec potřeba :)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    JENDAVB: úplně jinak... Siemens nikdy špička nebyl, jen je v Evrope něskutečně moc rozšířený...
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    CERMINEK: Joo to ja už moc nevim prešel jsem ze strojariny do IT :) jediny co si pamatuju ze Siemens bejval v tech PLC špička ale jak je to ted ... tezko rict
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    JENDAVB: Akorát Festo mělo zůstat jen u vzduchu... PLC jim prostě nejdou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam