Odkaz na stránku, kde je vše potřebné ke hře volně ke stažení.
Mutant Chronicles RPG
http://www.mutantpedia.com/eng/GDR.html
Z toho nejdůležitější jsou hlavní pravidla [Mutant Chronicles - Rulebook 2nd Edition (102 MB ENG)] a snad ještě důležitější je kniha pravidel Vámi zvolené korporace [(jméno korporace) sourcebook]. Kdo má mrtě času, může si ještě stáhnout seznam dovedností [skill compendium] a podívat se co je tak zhruba možný. Poslední zajímavá věc pro hráče může být průvodce soukromníka s tabulkama [Mutant Chronicles - Freelancer's Handbook and Gamemaster's Screen]. Jsou tam ceny různého zboží (platí pro Luna City, ceny a dostupnost zboží se mohou v soustavě místně dost lišit!) a pár hezkej Noir příběhů, které mají navodit tu správnou atmosféru světoměsta Luna. Kde jsme vlastně ještě nebyli a v nejbližší době to ani nemáme v plánu, navíc většina stávajících hráčů jsou 'korporáti jako prase', abych tak řek. Ale kdo ví, co přinese zítřek? :)
Co se týká frakcí, nehrajeme za sluhy temnot, čímž odpadá Algerothův a Illianin sourcebook. Imperiálce [Mutant Chronicles - Imperial Sourcebook] stahujte určitě, Štěňák hraje čistě imperiální kampaň! Vlkomory [Wolfbanes Rules] si stáhnout můžete, ale jen dobře naházená postava imperiálce se může stát Vlkomorem, takže tato volba je silně nejistá (protože tvorba imperiální postavy je jedna z nejnejistějších, co se očekávaného výsledku týká. Radši si dopředu ani nic nepředstavujte! :D)
Ad dovednosti, já ani Štěňák se nebráníme, pokud přijdete s nějakou vlastní dovedností, ale uvidíte sami, že většina toho co vás napadá je poddovednost některé už uvedená v pravidllech. Pozor! Některé dovednosti jsou vázané na frakci nebo přímo na konkrétní speciální jednotky nějaké frakce. Jedna z informací u každé dovednosti totiž rovnou uvádí zkratku zdroje (CAP-Kapitol, IMP-Imperiál,FHG-Soukromníci, etc), což často znamená nedostupnost pro ostatní. A zase, dohoda pochopitelně možhá.
To je zatím asi všechno, možná to hoď Honzo do záhlaví (nebo mě jmenuj spoluadminem ;) ). A ten úryvek ze hry, co je v záhlaví teď. bych asi přesunul na nástěnku. A líbí se mi, udělal bych jen nepatrné změny a je to i čitelný ;)