Jo a jen abych nakopl i tu diskusi kolem toho jaka muze byt motivace:
Osobne miluju jidlo a nerad bych si predstavoval budoucnost bez kusu dobreho zvance. Varim pro domacnost 3 - 5x tydne a vareni si vetsinou uzivam, je to moje hobby.
Na strane druhe si ale uvedomuji ze ve vsedni den jsou maximalne dve jidla na ktera se mohu tesit a ktera si uziju, snidane a vecere. Obed ktery musim absolvovat v praci je vetsinou vec mirne stresujici, najit kolegu/y/ine kteri budou chtit jit se mnou (sam do restaurace chodim velmi nerad), vybrat (cti pohadat se) kam se pujde jist, doufat ze ten den bude obsluha mila, ze jidlo bude pro me dostatecne zajimave, ze cena bude prizniva, ze prinesou jidlo teple a vcas abych mohl jeste v klidu posedet aspon deset minut po jidle a nespechat zpet do kancelare....
Ve zkratce, kdyz jsem se docetl o moznostech tekute stravy okamzite jsem si predstavoval svuj prumerny den tak ze bych 75% jidla nahradil tekutou stravou, od rana az do vecera. Po praci si v klidu jel nakoupit pouze par cerstvych surovin na veceri a tu pripravil pouze tak velkou aby se vsechny suroviny hned spotrebovaly a tudiz se druhy den nemuselo dojidat ohrivane jidlo.
Tekutou stravou bych si mohl snadno hlidat presny prisun vsech dulezitych veci ktere ted pri beznem jidle nejem naprosto schopen uhlidat a musim tak spolehat pouze na zdravy rozum a odhad. Tim spis bych se pak nemusel trapit ani pri priprave toho opravdoveho jidla, jestli ma dost toho a onoho, vitaminy? neni to moc tucne? atd.