• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    COLBEN: jestli ti takhle nechutná, tak jí nejez :) Někomu je třeba na blití z rajčat nebo kopru, tak ho taky nejí :) Pokud ti vadí chuť, tak si to skus s něčím míchat, třeba v mixéru s nějakým ovocem (banán, borůvky...), já si třeba do toho občas nasypu granko. Pokud ti vadí konzistence, tak s tím nic nenaděláš :) Možná by šlo to rozdělat v míň vody a nchat to chvíli odstát aby z toho vznikla víc kaše.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    ahoj, nemate nejakej tip jak jist manu tak, aby mi skoro z kazdyho sousta nebylo na bliti? prvni dva dni jsem to nejak jist dokazal, ale proste se nejak dal strasne spatne premaham, kdyz to jim tak si pripadam jako kdybych jedl ten hnusnej protein co jedli v matrixu
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Český rozhlas Plus (archiv - Trendy)
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3441232
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    KASUMI: krom toho že mi po první plné dávce bylo asi 2hodiny nedobře od přecpání jsem nikdy neměl žádné potíže
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    KASUMI: Tři dny po poloviční dávce je opravdu podezřelé, to už bys dávno měla být od toho co jsi snědla "čistá", ani alergická reakce, pokud bys měla na nějakou složku, by takhle dlouho netrvala. Pokud tě to o víkendu nepřešlo, raději navštiv doktora.
    PHEEEW
    PHEEEW --- ---
    KASUMI: Jo, ja jsem začala taky nedávno a potíže se dostavili, jeden den byl teda prisernej, hrozně me bolelo břicho i v noci a byla jsem nafouklá a jakoby vsechno rozházené (běhavka taky) trosku jsem to omezila ale srovnalo se to uz.. Radu nebo pravý vysvětlení na to ale nemam jako min zkušená a začínající.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    bylo vam nekomu po mane blbe?

uz treti den od poziti mam krece a strevni potize, ale jakoze temer v kuse me poboliva bricho.. zacalo to asi 4 hodiny po konzumaci prvni a polovicni (a zatim i posledni) davky.. mela jsem jeste v mezidobi obed, ale to meli i dalsi tri lidi (ten stejny) a nikomu nic nebylo..

muze byt shoda nahod, ale ptam se, jestli s tim nemate nekdo podobnou zkusenost
    ď
    PHEEEW
    PHEEEW --- ---
    Ja jsem si do toho přidala i mladej ječmen, takze to bylo zelený a trochu hnusnejsi, ale z nějakýho důvodu me to furt baví. I kdyz moje zažívání se trochu rozhodilo a boli me břicho, furt ale nic strasnyho, prokladam to rýží a zeleninou.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    no.. tze prvni den, polovicni davka, studena voda.. vleze se mi do kelimku od kafe, tze nemusim tahat tu nadobku.. prvni ochutnani bylo jak namlety ovesny vlocky v mliku, s oriskovou prichuti a umelym sladidlem.. ten umelej ocas po polknuti me moc nebavi teda a asi bych na tom neprezila (nezvladla bych to jist kazdy den jen to).. nemyslim si, ze me bude neco popohanet si to dat... barvu nastesti v kelimku nevidim, ale jak uz se napsalo na netu, redena hrachova kase :) mozna kdyz si do toho dam granko, tak mi to bude chutnat vic, ale sladky je to teda uz i tak dost... tim, jak je to sladky, tak si to neumim predstavit dochucenim nejakeho "slaneho" koreni.. nevim, zkusim jeste vlaznou vodu, jak jste psali
    ale pro me to asi alternativa neni, max. jak pise ohushi, nahrazka snidane, kdyz fakt nestiham, ale to mam jiny prasek mnohem chutnejsi..
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    KASUMI: jo, chut plati porad, ale nakonec ji nejím zdaleka tak často a uz jsem ji i skoro dojedl (tu 7midení z břzna)- plánuju ted vzít to největší balení co maj abych měl strategické zásoby

jinak jako Phushi ji jím po půlporcích a s vlažnou nebo dokonce teplou vodou.
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    KASUMI: chut mi nejdriv prisla dost chemicka, ale casem jsem si zvykla a hodnotim ji spis pozitivne (castecne to je ale taky kvuli predchozi negativni zkusenosti s ambronite, o ktere jsem tu psala. Oproti tomu je zlepseni lecos...).
    Kazdopadne vic mi Mana chutna s vlaznou/teplou vodou.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PHUSHI: jsem fakt zvedava na chut, doufam, ze to nepoputuje rovnou do kose :D
    ja bych tim rada nahradila snidane.. mam s tim velkej problem.. snidam vetsinou az obed

jinak vcera objednano, dnes mejl, ze odeslali.. tak to bude asi brzo zde
    STENNY
    STENNY --- ---
    Kdo (pokud někdo) si vyrábíte vlastní směsi... co používáte jako zdroj tuku? Co se vám osvědčilo?
    Ano, vím, že bych si mohl projít spoustu DIY Soylent receptů, ale zajímají mě osobní zkušenosti.
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    KASUMI: o prazdninach to svuj ucel (rychla, nenarocna, plnohodnotna strava) splnilo, zbytek si ted obcas beru do prace misto snidane/obeda, kdyz jsem lina varit. Ale porad jedu najednou max. pul davky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PHUSHI: jak jsi s tim pokracovala?
    ja si prave objednala taky starter kit.. tak jsem zvedava :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZEDDICUS: po 4 mesicich to plati porad? :)
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    PHEEEW: máš-li váhu tak zvaž pytlík a rozpočítávej to - mě se osvědčili půlporce( tzn 1/6 sáčku) - 75g a 1/6 oleje
    PHEEEW
    PHEEEW --- ---
    Díky, neni to tak těžký, stačí taková ta běžná kuchynská odměřovačka na mouku a podobná, v tom se to dá i namíchat a přelejt do jakýkoliv flašky. Tedy ale před pár minutama jsem měla svých prvních pár loků, není špatná, ale žádnej zázrak to není. Překvapila mě ta šílená sladkost, prijde mi jako kdyby půlka byla jen cukr, ale to je asi jen osobní vjem... :D
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    PHEEEW: tretina sacku = jedna porce
    PHEEEW
    PHEEEW --- ---
    Prosim o radu, objednala jsem si Manu poprvé (ještě nepřišla) jen na zkoušku na týden, ale objednala jsem si to bez lahve a odměrky, proto se chci zeptat zdali existuje nějaká "lžičková" míra místo odměrky. S lavhví jinou by snad problem být neměl... Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam