• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUNCHER: Až na to studium v Singapuru, který je hlavně o vztahu lidí a jídla.
    ADAM
    ADAM --- ---
    KRUDD: odeslali mi to dle emailu 23.1. kdyztak posta.
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    ADAM: kdy si to objednaval? resp. jestli je to aspon ta aktualni verze, pokud jo, dohodnem se, dyztak pm, souhlas,ze to neni zadnej odvaz, ale zvladnu :-)
    STARF
    STARF --- ---
    SAMGARR: Saturo ma kavovou variantu
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Vite o nejake evropske variante kavoveho Soylent drinku?
    Platform Landing - Cafe – Soylent
    https://soylent.com/pages/cafe
    ADAM
    ADAM --- ---
    otevrel jsem vanilkove saturo a vubec mi to nechutna. takze prodam.

    prave otevreno, odebral jsem 1 porci (4 odmerky). je to vanilka, whey-based. stoji 27,75 € = 717kc. takze prodam treba za 500. poslu zdarma.

    SATURO Powder 2.0
    https://www.saturo.com/product/powder/

    KRUDD
    KRUDD --- ---
    ADAM: a to uz se zlepsily v posledni verzi :-) vanilka o neco mene nez kakao, ktery ma ale super konzistenci, i tak jsem rad, ze kombinuju s manou
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak prasek saturo je neskutecne sladky. jako chutna to dobre, ale je to vic granko/horka cokolada, nez jidlo.

    aspon to ale chutna detem...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SAMGARR: Vzdelani autorky - bez realneho odborneho zazemi:

    Education:
    Ph.D. - National University of Singapore [Thesis: ‘Edible Speculations: Designing for Human-Food Interaction’; advised by Dr. Denisa Kera, Dr. Andrew Quitmeyer, and Prof. Lonce Wyse]

    MA - Charles University in Prague, 2013 [Thesis: ’Posthuman Tendencies in Performance Art: Interaction of Body and Code’; advised by Dr. Dita Malečková]

    BA - Masaryk University Brno, 2010 [Thesis: ‘Social Networking Websites: Digital Salons and 21st Century Public Spheres’; advised by doc Mgr. David Kořínek]


    Bio jejimi vlastnimi slovy:

    I am a design researcher experimenting with creative design methods to nurture public engagement in emerging food science and technology issues. My research combines the approaches of speculative and participatory design to examine the societal tensions arising from the growing digitalization of food systems and cultures. I design performative environments and workshop-like experiences where lay food practitioners explore the possible uses and risks of novel digital food technologies and the everyday practices arising around that. My aim with this work is to help advance human-food interactions that are socially inclusive, consider users privacy, and reflect carefully on existing social food contexts. My research contributes to the critical discourses in Human-Computer Interaction (HCI), Interaction Design, and Food Studies.

    I am always interested in collaborating with food experimenters, artists, scientists, and broadly any food practitioners keen on exploring and extending the possible uses of technology and data ‘in the kitchen’.


    Zdroj: http://materie.me/whosthatgirl
    ADAM
    ADAM --- ---
    Saturo má dnes 15%slevu na vše s kuponem AFTERWORK
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    (2016, ale i tak to neni spatny clanek)
    Soylent: nutriční bastlíři a politika strachu z jídla - Časopis Vesmír
    https://vesmir.cz/cz/on-line-clanky/2016/08/soylent-nutricni-bastliri-politika-strachu-z-jidla.html
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    krátký review nový práškový saturo vanilka plant based:

    struktura o poznání lepší, méně sladké, celkově ale míň výrazné (už tam nevidím kousky vanilky), taková ta typická podivná vůně přetrvává, celkově ale krok lepším směrem :) co ale pokazili jsou ty nový větší pytle, ty původní menší měly super zavírání, kde se mi nestávalo, že by se prášek dostal do té spáry, kterou pak uzavřete
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SWIST: Ja se napiji klidne i z hrnce jestli jde o tu sirku, takze toho se nebojim :-)
    STENNY
    STENNY --- ---
    SWIST: Manu piju z widemouth Nalgeny a Sipper vyndavám, protože bez něj se mi pije líp. Fakt je, že čaj si běžně dělám do hrnku o průměru přes deset cenťáků, možná jsem tím deformovaný.
    Významná výhoda dóz je v tom, že i widemouth Nalgena se od Many poměrně špatně myje, protože Mana nechává mastný povlak. Do dózy se člověk snáz dostane (jasně, myčka to řeší - ale když jsem týden někde v trapu, tak s sebou nechci brát ještě speciální kartáč na láhev).
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Vite o necem, co by bylo nejak levnejsi nez many a satura, ale pritom porad rozumne dobry? (i na chut i na slozeni). Rada bych to pila castej, ale prijde mi to na to drahy
    SWIST
    SWIST --- ---
    LAUNCHER: Akorát z takové dózy se ti bude asi hůře pít.. Ale lepší nápad nemám.. Jako první mi vyskočila na mysli Nalgene Wide Mouth 500ml a k tomu přikoupit Easy sipper, ale ta bude mít asi stejně široké hrdlo jako ta mana lahev.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    THX_1138: Tohle je presne ono, myslim.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ADAM: Bojim se, ze to rozbiju :-/
    ADAM
    ADAM --- ---
    ja pouzivam normalni sklenenou zavarovacku.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LUDO: Hele vlastne jo. Chtelo by to idealne asi nejaky shaker, ktery ma vyznacenou alespon 200ml a 300ml rysku. Zkusim se po nich mrknout. Dekuji za tip.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam