• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    SOYLENT, Ambronite, Mana a v budoucnu jiste mnoho dalsich jsou nazvy napoju slouzicich k castecnemu i plnemu nahrazeni klasicke tuhe stravy.

Duvodu pro prijimani zivin takovym zpusobem muze byt mnoho, pripadnych nasledku pri neodbornem experimentovani ale taky, proto bych rad aby tento klub slouzil nejen k vseobecne debate nad prinosy/negativy tekute stravy ale i doporucenim na to jak spravne namichat nutrnicni napoj aby opravdu byl schopen nahradit kazdodenni pestrou stravu.

Odkazy:

http://en.wikipedia.org/wiki/Soylent_(shake)
    http://diy.soylent.me/
    https://www.youtube.com/watch?v=t8NCigh54jg

http://en.wikipedia.org/wiki/Ambronite
    http://ambronite.com/
    rozbalit záhlaví
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ADAM: Kolik si tam dáváš těch naberacek?
    Moje standardní jídlo jsou dvě a 300ml vody
    ADAM
    ADAM --- ---
    FRONEMA: místo kulicky mackam hrudky vidličkou.
    Litr je pro mě na jedno jídlo málo. Používám spíš 1.5litrovku. Vrtalo mi to hlavou, dal jsem své údaje do kalkulátoru kalorií a vyšlo mi, že můj denní příjem by měl být 3000-3500kcal. Takže tohle to vysvětluje.

A používám zásadně sklo, je to mnohem příjemnější a chutnější.

FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Muzete nekdo porovnat delani many trepanim v litrove nalgene oproti pullitrove? Me to v ty velky prijde jako zbytecny na jednu porci... Btw je to lepsi s takovou tou dratenou kulickou co se nekdy dava do shakeru na proteiny?
    ADAM
    ADAM --- ---
    K tomu Bertrand ještě pozor: obsahuje kvasnice a jdou tam cítit. Mě to nevadi, ale někomu by mohlo
    ADAM
    ADAM --- ---
    MIXXX: me Mana baví, ale rád ji střídám. Jinak receno: snažím se o rozmanitou (sypaci) stravu.
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    ADAM: Mana už mě přestává bavit a rád bych něco zdravějšího... Takže zajímavý tip.
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    ADAM: zajímavé... Recenze s velkými detaily zde https://latestfuels.com/bertrand-review/
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAM: bertrand dorazil a je skvelý. je to mín "chemicke" nez mana. jsou tam videt kousky jednotlivých surovin (napr. lnenne seminko). pripomina to vic beznou kasi. tech surovin je min a kazda tam jde tak nejak videt/citit. tj takova vic domaci verze.

diky malym kouskum se da trochu kousat. pusobi to jako velmi zdrava potravina. zkusil jsem zatim bez prichuti a myslim, ze az si zvyknu, tak mi to bude chutnat velice.
    ADAM
    ADAM --- ---
    slevový kód 20% na celý nákup na mojemana.cz.
    Slevový kód: DEKUJEME-5
    Platí při nákupu na mojemana.cz do 7.7.2019.

- bertrand - objednal jsem. posledni tracking dhl je v sobotu v nemecku...

- ochucena mana:
    - jahodova mi vcelku chutna, ale neutralni je stejne mnohem lepsi.
    - kakaova nic moc
    - ta zluta, letni, je spis fujky fujky.

ja to dopotrebuju a zustavam u prirodni...
    ADAM
    ADAM --- ---
    objednavam ten bertrand.bio. chci to konecne zkusit.
    video k tomu tady:
    90 Days On Organic, Powdered Food. Do I Feel The Difference?
    https://www.youtube.com/watch?v=kLJNp4kIIJQ

a asi kazdymu dorazilo do mailu, ale pro jistotu: mana ma dnes slevu 15%. kod: superdad.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Dream MANA příchuť kakaa

Teoreticky to měl být highlight příchutí, na čokoládě se imho nedá nic zkazit. No a možná tomu tak i je, ale osobně mi to vůbec nechutnalo. Ale asi je to dost tím, že jsem na čokoládu vysazenej a cokoli co není fakt "čokoláda" tak mi prostě nechutná. Je to zvláštní, prášek voněl příjemně. Opticky to vypadalo jako "čokoládový/kakaový" nápoj, ale chuťově mě to fakt nevzalo. A to dokonce natolik, že jsem cca 1/3 pytle dal kamarádce, aby to také otestovala. Nicméně osobně můžu sdělit, co se týká dlouhodobého užívání, tak:

1 - natural
    2 - love
    3 - sunlight
    4 - dream

Nicméně jak jsem již psal, tak všechny příchutě bych volil spíš jako zpestření, než pravidelné a dlouhodobé užívání. Tolik asi za moje chuťové buňky. Jsem rád, že jsem to mohl testnout. Díky
    LBW
    LBW --- ---
    retardi MANA s tim Shopify :/
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Takže MANA Love dopil jsem sáček a za mě je to asi takhle... Bál jsem se avizované chemické pachuti, ale nic takového jsem nepozoroval. Jako ta chuť není chuť českých sladkých jahod, ale jsou to takové ty jahody co si koupíte v lednu ze Španělska :-D resp. je to takový mix jahod a malin "z dovozu" což je asi vševypovídající ;-). Co se týká samotné chuti, tak musím přiznat, že bych si to dokázal představit pít častěji, než Sunlight na druhou stranu i toto je alespoň pro mě spíš takové spestření, než že bych to do sebe chtěl lejt každý den. Zatím v dlouhodobém užívání vede klasická MANA. Barva je taková hnědo-růžová. Voní to divně, ale chutná to překvapivě dobře i když za mě tam asi více převažuje chuť malin, než jahod. A teď jedna zajímavost, včera jsem si dal klasickou MANU a do ní jsem naházel maliny, rozmixoval a hle... v podstatě to chutnalo dost podobně. I ta barva byla stejná. No jsem zvědav jak na mě zapůsobí poslední příchuť Dream
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    ADAM: ale tohle je určitě nějaké "vesmírné" kakao, dny prosté ;)
    ADAM
    ADAM --- ---
    nejlepsi bude urcite cokoladova, to je samozrejmy. jenomze kakao si do many muzu snadno pridat sam. a nedelam to od te doby, co jsem zjistil, ze kakao obsahuje extremne vysoke mnozstvi purinu (zpusobujici nemoc "dna")
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    SAMGARR: +1
    Cokoladovou manu jsem si hned zamilovala, jahodova ma pro me "chemicky ocas", ale taky mi chutna.
    Posledni prichut jsem neobjednavala, dve cele bedny neceho, co nevim, jestli mi bude chutnat, mi prisly az dost.. ale po tomto urcite objednam. Pro me oboji velike prekvapeni (obzvlast po tom, co jsem zjistila, ze mana v tetrapaku mi jaksi nechutna vubec).

Take se muzu podelit.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SAMGARR: Jahodova je samozrejme Love :)
    Dream jsem otevrel vcera - prichut poctive kakaova, oproti Love uplne chybi vjem chemicke prichuti, je to jako kdyz do Many pridate par poradnych lzicek kvalitniho kakaa.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Takže MANA Sunlight : po otevření sáčku se "překvapivě" rozvinula vůně ananasu, ale vcelku mi to globálně vonělo. Když jsem přidal trochu vody, abych udělal základní promíchání, tak to stále vonělo, když jsem dodal zbytek vody, tak mi to začalo smrdět. Jako není to smrad v tom správném slova smyslu, spíš je to o tom, že tam zanikla vůně ananasu a začalo to vonět jako multivitamín, který mi smrdí. Barva je lehce nažloutlá a chuť, překvapivě dobrá. Necítím žádný chemický "ocas" ale ani necítím, že by nějaké ovoce převládalo. Je to imho taková "sterilní" chuť tropického ovoce, která asi nikoho nemůže urazit. Nevím jak by mi to chutnalo, kdybych to dával pravidelně, ale jako takové ozvláštnění standardní Many je to za mě fajn.
    TILT
    TILT --- ---
    KRUDD: GIF_242: Přesně tak, taky bych je rád ochutnal, ale přijde mi zvěrstvo kupovat 3 balení po 7 sáčcích :) ptal jsem se jejich podpory a kombinovaná balení zatím sice nenabízí, ale mají je v plánu.

Nenajde se tady někdo, že bysme se nějak podělili?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Zatim jsem otevrel jen Dream, vune lehce chemicke jahody, chut velmi slabeho jahodoveho pundigu. Prijemne me prekvapilo, ze to neni tak sladke jak jsem cekal.
    Pokud mate nekdo zajem, muzu neco malo odprodat po saccich.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    bohužel jde objednat jenom celá bedna, takže do doby, než v Maně někoho napadne, že by bylo fajn prodat bednu mix, případně namixuj si svojí bednu, tak asi ani neochutnám. Na to abych vyhodil 1400 do koše se mám vcelku rád.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam