• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    Jezte jako válečník! (postupně budu doplňovat)

    Způsob stravování podle Oriho Hofmeklera, která spočívá v rozdělení dne na dvě fáze - 20 hodin undereating a 4 hodiny overeating. Tento způsob stravování vychází z pradávných časů, kdy muži válečníci a lovci ráno vyrazili do boje či na lov a celý den přežívali pouze na tekutinách a plodech, které našli někde v přírodě - ovoce, ořechy, kořínky. Až večer po návratu domů následovala bohatá hostina.

    Kniha ke stažení např. zde: http://uloz.to/x4APDL1/ori-hofmekler-the-warrior-diet-pdf

    Undereating fáze striktně neznamená, že nic nejíte, jen omezíte přísun potravy na přijatelné minimum a vybíráte jídla s nízkým glykemickým indexem. K snídani si mlžete dát nějaký protein, např. vajíčka. Dopoledne potom kus zeleniny, na oběd hrst oříšků a odpoledne kousek ovoce. Díky nízkému přísunu potravy, má tělo prostor se detoxikovat. V této fázi byste měli pít hodně tekutin - např. zelený čaj nebo čerstvé džusy.

    V overeating fázi se konečně můžete pořádně najíst. Dopřejte si v této fázi kvalitní maso, ryby a hodně zeleniny. Nemusíte se omezovat pouze na potraviny s nízkým glykemickým indexem, takže i brambory, luštěniny, kukuřice atp. Po celodenním hladovění je tělo připraveno si v této fázi z potravy vzít maximum.

    Výhody: nemusíte se přes den starat o jídlo, téměř žádná časová náročnost, nemusíte si počítat přijatou energii v jídle, budete se cítit mnohem lépe

    Nevýhody: narušení sociálního života - oběd, pro někoho může být těžké celý den nejíst

    Tento způsob stravování rozhodně není vhodný pro všechny. Pokud byste se necítili po pár dnech dobře, je dobré přejít na standardní stravování a vyzkoušet nějakou jinou dietu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam