• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAVEŠkola 21. století
    Nově vznikající alternativní škola pro studenty ve věku 18-28 let. Škola, která jde naproti všem, kteří si uvědomují nedostatky současného vzdělávacího systému a chtějí změnu. Škola, ve které se několik mentorů bude věnovat každému studentovi, kde je práce ve skupinách samozřejmostí a ve které si studenti určují sami kam chtějí směřovat a s jakými osobnostmi a odborníky chtějí diskutovat. Hlavní moduly školy jsou rozvoj myšlení, osobní rozvoj, reálné projekty, jazyky a pobyt v zahraničí. Pojďte se zapojit do diskuze o podobě školy, která by pro Vás byla ideální.
    rozbalit záhlaví
    CAVE
    CAVE --- ---
    Milí přátelé,
    s radostí vás zveme na slavnostní otevření Školy 21. století, v neděli 28.9. od 18 do 20 hod. v ZŠ Praha 7, Strossmayerovo nám. 4. www.skola21.com

    Co vás během večera čeká?
    Vzájemně se seznámíme - lektoři, přihlášení a potenciální studenti. Těší se na vás členové našeho týmu: Jan Burian, Marc Fernández Goméz, Filip Gundlach, Jaroslav Kalous, Pavel Kraemer, Jan Kysela, Markéta Mazlová a Ranjan Rampal.
    Lektoři vám podrobně představí náplň kurzů a zároveň vysvětlí, jak jsou jednotlivé kurzy provázané.

    A potom?
    O dalším pokračování večera si můžete rozhodnout sami!
    Máme pro vás připravené tři varianty - která z nich se uskuteční, záleží jen na vás. Nechte se překvapit!

    Po celý večer nás bude doprovázet ukrajinská kapela "Rozmluva srdcí". Bude zpívat lidové a autorské bardské písně za doprovodu kytary, flétny a perkuse!

    Ve 20:30 se přesuneme do Café Jedna ve Veletržním paláci, kde budeme pokračovat v načatých rozhovorech a příjemné zábavě.

    Informace ke Škole 21:
    Během září jsme se setkávali se zájemci o školu. Na základě vašeho zájmu jsme sestavili rozvrh, který můžete prozkoumat na nově vytvořených stránkách www.skola21.com.

    Příští týden začínají kurzy, na které je potřeba se přihlásit již nyní. První týden je zdarma a slouží k bližšímu seznámení s kurzy. Až poté se můžete definitivně rozhodnout, ve kterých kurzech chcete pokračovat.

    Těšíme se na vás!
    Tým Školy 21

    https://www.facebook.com/events/782487511808931/
    CROSS
    CROSS --- ---
    TRAVIX: to mě taky zaujalo. Podle mě má Chládek představu, že domácí vzdělávání je záležitost nějaké elity, která se tím vyhýbá jeho jednotné škole pro všechny a potenciálně plnění odborných učilišť, což je podle Chládka zapotřebí. A kdo nechce poslat dítě na učiliště, bude asi nějaký buržuj, no a kde bydlí buržuj? Ve vile.

    Nicméně když už jsi na to tady narazil, článek v posledním Respektu o domácím vzdělávání asi stojí za zmínku tady. Čekal jsem od toho trochu víc (ve smyslu víc z praxe), ale i tak jsem se něco dozvěděl.
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    Svobodné vzdělávání je klíčem ke všemu - SvobodaUčení.cz
    http://www.svobodauceni.cz/

    tohle by se semka mohlo hodit
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    A ještě názory pana ministra na domácí vzdělávání. Nevíte, co myslel tou "vilou"?

    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Myslím, že tenhle komentář hezky vystihuje pohled na současné školství.

    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    HAROLD: tak každý se učíme jinak ale za mě musím říct, že praxe na kterou mám dostatek času je pro mě lepší než učení se teorie.
    Vše co jsem v životě vystudovala můžu shrnout do jednoho jediného balíku = ve firmě se to stejně dělalo jinak než mi řekli ve škole.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    HAROLD: Firmy nemusí úkolovat školu - například u technických směrů není neobvyklé, že studenti jako závěrečnou práci zpracovávají nějaký konkrétní problém pro nějakou firmu, která si je v podstatě vychovává jako kvalifikovanou pracovní sílu a podporujeje ve vzdělávání.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Jednak by mě zajímalo, jak chtějí studenti dělat praxi bez znalosti teorie (zkoušelas někdy mluvit finsky bez znalosti gramatiky?), druhak už vůbec nechápu, co má co soukromej sektor úkolovat školu. :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    kamarád mi vyprávěl o jedné soukromé vysoké škole ( asi v Praze ) a tam se teorie moc neučí ale rovnou jde všechno ruku v ruce s praxí neboť studenti pracují na úkolech od reálných firem. Víc podrobností nevím, název bych myslím mohla zjistit ale takto to má být. Ať se slovo student nerovná slovu zelenáč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam