• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SLASHOnePlus One, OPO, CMS11 ROM a pod.

Klubik pre majitelov, alebo zaujemcov o OnePlus telefony. Informacie kde a ako sa ta kupit, o novych ROMs and updatoch. Skusenosti s provozom, rady , tips and tricks..

Useful links :

Officialne Forum

Tu sa oznamuju novinky , daju nast informacie o sutaziach, pozvankach atd

https://forums.oneplus.net/

rozbalit záhlaví
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ROENICK: ono to smysl dava kdyz se podivas na to z pohledu korporatu. mas databazi vice mene vsech zarizeni a s jejich latest os version a latest security update version. a cokoliv co se odklonuje neni up to date. i kdyby os byl vyssi. je to dane tim, ze ja si na oneplus telefonu treba muzu dat lineage s aosp 14, nebo 16, ale budu mit rootlej telefon (coz plus minus dejme tomu se da zachytit) a odemcenej bootloader (coz se z pohledu mdm poznat neda) a oboje je problem. takze jednodussi proste rict zamestnanci sorry mas smulu.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LEXXA: nedava mi smysl, ze novejsi sw znamenal ze je to out of date
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ROENICK: v zasade jamile me oneplus dotlacilo na dvanactky hydrogen tak dle databaze zamestnavatele se to zarizeni stalo out of date a out of support.
    coz je asi v poradku.

a o coloros slysim prvne. to se asi nejak zacalo odehravat az po mem odchodu z toho ekosystemu
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LEXXA: jaky problem s tim meli?

hydrogen os byl pro asijsky trh, uz neni. Pro OPPO je ColorOS

OxygenOS - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/OxygenOS
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ROENICK: Ja musel opustit 1+ kvuli updatum prave. Jakmile na sedmicku dali android 12 tak v praci s tim zacali mit dost problem.
    Za me cokoliv co ma oxygen os je super dokud se vyrobce nerozhodne tam dat prave hydrogen os. Pak to stoji za prd.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MEDWYN: ja vim ale oproti napr Samsungu je to porad pohoda. Jasne jediny cisty android je Pixel, ale Oneolus me fakt nikdy neobtezoval nejakym bloatware a meli casto funkce, ktery cisty android ani nemel
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    ROENICK: Jen bacha, opravdu uz to neni čistý Android, jako byval driv. Snad pred peti rokama vzali tehdejsi SW z Oppo a nazvali jo OxygenOS 11. Duchovni nastupce je teď spíš Nothing phone.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    dokonce 6 let security na vybrana zarizeni

OnePlus devices eligible for six years of updates: check if yours is on the list - Gizmochina
    https://www.gizmochina.com/2025/10/24/oneplus-devices-eligible-for-six-years-of-updates/
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    SKUHRY: tak na to 7T chodily updaty jeste 4 nebo 5 let po launchi

u 13 rika gsmarena: Android 15, up to 4 major Android upgrades

to mas 4 roky
    SKUHRY
    SKUHRY --- ---
    ROENICK: No, ja mel naposledy 1+1, ted jsem se vratil k 13r, sw bych nerekl ze je cisty, je tam toho docela dost, ale zadne reklamy apod nuceni veci jako xiami atpod. Prechazel jsem z pixelu 7, kterej byl skvelej, ale proste baterka a rychlost nabijeni me nicila. Tady se mi libi baterka a nabijeni, u 15tky jeste lepsi. Vse jede, cvrkot, jen fotak udela nekdy super fotku, nekdy mazanici, to jsem namlsanej z pixelu, ze snad zadna fotka nebyla hnusna, vytahnul jsem, vyfotil a super. Ale fotak moc neresim, staci mi vydrz a nabijeni a nejak aby to slapalo rychle, coz mi zatim vyhovuje. Nelituju, ale kdyby udelali pixel s 6ah baterkou + a nejakym 60w+ nabijeni, tak to vymenim za pixel :) Podpora uz neni asi jako na zacatku, ale u 13r me bezpecnostni zaplaty cca po tom mesici chodej. Podporu docela zkrouhli, ale android uz je vycemene hotovej sw, takze nejaky dramaticky zmeny asi uz nebudou.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    hola, sel nekdo do nektereho z poslednich modelu? 12/13/15? Mam uz leta 7T, byl super, ted mu logicky dochazi dech ale porad funguje. Obecne se mi na Oneplus libi ten docela dost cistej Android, kvalitni hw a dlouha podpora sw

OnePlus 15 - představení telefonu - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/mobil/telefony/oneplus-15-novinka-smartphone.A251113_123724_telefony_oma
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    Zdravicko,
    Menil jsem telefon a vyzbyl mi starej kryt od dbrandu pro 7Pro.
    Kdyby nekdo mel/chtel tak za postovne.
    Ne na nem nalepena folie se vzorem CF (tusim), sundavat nebudu.
    Kdytak do posty.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    A je to tam 👍
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    OnePlus Nord - aktualizace na Android 12, teď tam naskočila, už to stahuju. Konečně! Dali si načas.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Ještě na jednu věc se mi nedaří přijít. Práva jsem prolezl a nikde tam nic nevidím. Udělám fotku třeba přes Instagram a ten si vytváří svojí složku. Ostatní aplikace ale fotky nevidí. Jen filemanager. Po restartu je pak už vidí.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    BUCCI: díky- Ambient jsem vypnul a budu mít klid. Ty různé režimy nepoužívám, zatím jsem nenašel využití.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MERISCZ: jestli jedeš na A11, tak opravdu to moc neřeš, A12 to celý překopal jak android, tak OxygenOS...

proč ti mizí notifikace z lišty, to je divný, podíval bych se obecně do notifikací, případně do nastavení oznamovací lišty
    ambientní display je dobrá věc, ale u A11 mi na mém OP8 žrala tolik baterky, že jsem to vypnul a s A12 už nezapínal
    trojka je obvávám se vlastnost Oxygenu, ale možná to půjde někde vypnout v Developer settings
    tuna možností v notifikacích je podle důležitosti, pokud nepoužíváš režim nerušit nebo noční klid, zen mód a podobně, tak není moc co řešit...
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Ahoj,
    pořídil jsem si OnePlus Nord CE 2 5g a jsem z některých věcí celkem zmatený a zatím se mi nedaří dohledat odpovědi (číslování jen pro přehlednost). Všechny ty věci můžou být i tím, že jsme tomu nevěnoval ještě dost času a že je to pro mě přechod z Androidu 10 na Android 11 (prý se mám bát Androidu 12).
    1. notifikace aplikaci jako Telegram, WhatApp, SMS a podobně - na chvíli se zobrazí vedle hodin a pak zmizí v útrobách "lišty" takže jí musím stáhnout dolů, kde už jsou vidět
    2. ambientní display (nastavený na Power saving) na nabíječce ukazuje hodiny a procenta baterky, pak při zvednutí ukáže "něco" kde mi to ráno říká, jak dlouho pojedu MHD do práce a pak přes den, že není nic k zobrazení. Jak do toho narvat události a podobný věci jsem nezjistil. V nastavení to tam mám zapnuté. Teď jsem si i pro zajímavost nastavil jiný styl těch hodin a pořád se ukazují stejné (hodiny a pod ní minuty)
    3. nezjistil jsem, kde vypnout notifikace "Return to Ambient Mode" a "Charging Complete"
    4. asi celkově nechápu tu tunu možností, co jde nastavit u aplikace v notifikacích.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    BUCCI:
    MEDWYN: díky
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    RUDIE: Problem s proximity senzorem. Stahni si Sensors Multitool a tam otestuj jestli kdyz v miste horniho reproduktoru co se dava k uchu se meni hodnota vzdalenosti. Muj oneplus 6 ma dve polohy: 5cm a 0cm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam