• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PPNEKKIZS - Integrovaný záchranný systém(fotky z výjezdů,cvičení,...)
    vkladejte fotky z ruznych vyjezdu,cviceni,akci,....
    rozbalit záhlaví
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zkusím to i tady, kdyby se někdo náhodou chytil.. Nechtěl by někdo jet jako zdravotník (nebo i vedoucí) na policejní letní tábor, kamarád shání? Lidi od policie si jsou schopný odvelet, jiné IZS možná taky, ale může to být i civil... Termín je cca 10.8. - 29.8, prý se může ještě o +-2 dny posunout. Pokud by byl zájem, tak do pošty, předám kontakt.
    TULIPI
    TULIPI --- ---
    POŽÁR JEŘÁBU NA VYŠKOVSKU
    https://www.youtube.com/watch?v=oq2sS_uPvGA
    KELTIK
    KELTIK --- ---
    SWIST: Po Praze je 23 vyjezdovych zakladen ZZS. Jsou rozmisteny v ramci pokryti Prahy. Malokde je zakladna primo v nemocnici (Mala Strana - nemocnice pod Petrinem). Servis v Praze je v Nadrazni ulici kousek od Smichovskeho nadrazi, zaroven je tam i vyjezdova zakladna. Jinak vozidla jezdi na pravidelnou technickou apod do autorizovaneho servisu (Mercedes). Po Praze se daji videt i na nekterych zakladnach (Stodulky, Kundratka apod) odstavene sanitky. Ty jsou bud uz vyrazene uplne z provozu nebo slouzi jako rezerva (uvnitr jen kufr pro prvni pomoc, do provozu se musi vybavit).
    SWIST
    SWIST --- ---
    Pardon za OT.. Netušíte někdo jak je to se sanitkama, které nejsou nasazeny do provozu? Předpokládám, že se nějaké drží v záloze a další prochází servisem. Kde taková místa jsou, jak fungují? Vím, že něco je v ulici 28. pluku ve Vršovicích - ale netuším co přesně.

    Moje představa jak by to mohlo fungovat (budu počítat v rámci Prahy) je několik výjezdních stanovišť po Praze, ne nutně v areálu nemocnice ale někde poblíž - jako je právě toho 28. pluku, kde bude nějaké zázemí, posádky, servis a i záložní vozidla?
    BOZA
    BOZA --- ---
    PPNEKK: Psalo se, jaka byla tloustka ledu?
    HANZWAYNE
    HANZWAYNE --- ---
    Dnesni vyjezd u Bustehradu smerem na dalnici na Prahu... 2 auta... jedno na boku a druhe na odpis... bez zraneni...

    HANZWAYNE
    HANZWAYNE --- ---
    (Airbus) Eurocopter EC135 T2 - OK-BYC - Policie ČR, na Heliportu FNKV jako Kryštof 01 a Mercedes Benz Sprinter - 222 - ze stanoviště Míčánky (v té době)

    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    opet jeden exot :)

    Hasiči zachraňovali v Kopřivnici chlapce z kontejneru na elektroodpad.28.3 2015



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Ve Vsetíně někdo nařízl strom u hokejového stadionu, mohl spadnout na návštěvníky zápasu. 28.3 2015


    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    V Lipníku nad Bečvou hasiči vyprostili koně v seníku.28.3 2015


    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Jednotky HZS Praha stanic číslo 1, 5 a 7 vyprostily v ulici Perucká autobus, který uvízl v ostré zatáčce a hrozilo jeho převrácení. 27.3 2015




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Karvinští hasiči zachránili chlapce z hlubokého kanálu, spadl do něj v zápalu hry. 23.3 2015
    Chlapec si hrál s kamarády v bývalém areálu vodáren. V zápalu hry si nevšiml čtvercového betonového otvoru bez víka, sklouzl dolů a nemohl ven. Pád se naštěstí obešel bez zranění. Děti mu nedokázaly pomoci, a tak okamžitě zavolaly na tísňovou linku hasičů a čekaly na hasičské vozidlo na okraji areálu.

    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Podezřelý balíček v centru Zlína zaměstnal i hasiče, po převozu mimo město v něm byla nalezena marihuana. 17.3 2015
    Hasiči provedli spolu s policisty uzavření prostoru a jeho zabezpečení. Po příjezdu policejních pyrotechniků byla poštovní obálka ohledána a prozkoumána pomocí mobilního rentgenu.
    Předmět byl uložen v šesti obálkách, dvou bublinkových, dvou igelitových a jedné hliníkové. Protože nebylo možné rentgenem přesně zjistit, o jakou konkrétní věc se jedná, pyrotechnik za doprovodu policistů odjel z centra města obálku otevřít. Zároveň byla po jedné hodině odpoledne ukončena evakuace osob a otevřeno okolí prodejny.
    Při transportu zásilky na pole poblíž lokality Suchý důl asistovali policistům i profesionální hasiči. Po příjezdu na místo provedl pyrotechnik vybavený ochranným jednorázovým protichemickým oblekem a dýchacím přístrojem otevření obálky.
    V útrobách několika obalových vrstev se neukrývala žádná výbušnina ani nebezpečná látka, ale marihuana. Jednotka proto ukončila zásah a vrátila se na stanici.




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    V Dolánkách u Turnova se převrátil kamion, vysypaný náklad zablokoval i blízkou železnici. 16.3 2015


    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Řidička nechala své vozidlo s defektem kola stát v prostředním pruhu dálnice, následně do něj narazilo další auto. 15.3 2015




    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    U Soběhrd havarovali hasiči ze stanice Benešov, Tatra skončila v příkopu. 10.3 2015


    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Rozsáhlý požár autobusů zaměstnal v Praze tři jednotky hasičů, škoda jde do milionů korun. 7.3 2015


    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Srnu, která se zaběhla do kanalizace se podařilo vyprostit až přivolaným hasičům. 3.3 2015
    Do kanálové vpusti se dostal pouze jeden příslušník – hasič – lezec, který byl jištěn a od strážníků městské policie obdržel uspávačku. Srnu se ale uspat nepodařilo. Ve velmi stísněném prostoru se lezec dostal až téměř k srně, která se ale odchytové tyče, kterou měl hasič připravenou, lekla a utekla o dalších zhruba 100 metrů dále. Tam už ale u vpusti čekali další hasiči a do odchytové tyče ji zachytili. Poté byla pomocí sítě vytažena a převezena na veterinární stanici.



    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Krávu s nenarozeným teletem zachraňovali celé dopoledne hasiči v Libouchci. 3.3 2015


    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Žďárští profesionální hasiči mají za sebou další úspěšnou záchranu zvířete. 02.03 2015


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam