Alica Anna Szabó: Po čtyřicítce žádné mléko a žádnou sóju - iDNES.czhttps://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/menopauza-vitaminy-lekarka-celostni-medicina-alica-anna-szabo-ona-dnes.A251030_142932_ona-vztahy_cervSedíme spolu v kavárně. Vy jste si do kávy nedala mléko a nevybrala jste si z nabídky krásných koláčků, ale upřednostnila jste jogurt s ovocem. Řekněte proč.
Nemám potvrzenou žádnou diagnózu, ale sama na sobě pozoruju, že když si dám jídlo s obsahem lepku, není mi dobře. Navíc lepek je silně prozánětlivý. Proč bych vědomě a dobrovolně podporovala zánět ve svém těle? A laktózu nejím, protože zhruba po čtyřicátém roce věku ji naše tělo přestává tolerovat
A v jogurtu je co? Koukam ze pani doktor je na biologii prilis sexy..
MUDr. Alica Anna Szabó
Vystudovala medicínu na 1.LF Univerzity Karlovy v Praze a přibližně 20 let poté strávila v prostředí farmaceutického průmyslu na předních manažerských pozicích nebo jako externí konzultant a kouč. Paralelně s tím praktikovala alternativní medicínu, která ji začala zajímat kvůli vlastním zdravotním problémům, se kterými klasická medicína neuměla pomoci. Díky tomu vyhrála svůj boj s nádorovým onemocněním a z něj plynoucí neplodností. Nejvíce v životě si cení svobody, rodiny a zdraví. A dnes už ví, že svoboda bez zodpovědnosti, rodina bez lásky a respektu a zdraví bez vlastní iniciativy nejsou.
Paní doktorka říká: "Jsem šťastná, že jsem našla odvahu leccos ve svém životě změnit a dnes si můžu užívat všechny zmíněné hodnoty."
MUDr.Alica Anna Szabó pracuje u nás na klinice funkční medicíny a zdraví Endala v centru Prahy.
Specializuje se na celostní a psychosomatický přístup v řešení hormonální nerovnováhy a neplodnosti.