Jak si alternativní detoxikatéři představují, že se dělá věda:
"Vážení přátelé detoxikační medicíny, sedm let pracuji jako detoxikační poradce v rámci metody MUDr. Jonáše. Specializuji se na nervová onemocnění typu roztroušená skleróza, parkinsonismus, epilepsie, deprese. Na parazity jsem přišla tak, že jsem si dělala sáhodlouhé tabulky se všemi možnými viry, bakteriemi, parazity a neživými zátěžemi, které jsem v těchto lidech našla, a snažila se najít společného jmenovatele. Nakonec jsem eliminovala asi šest skupin patogenů, které měli VŠICHNI mí klienti. Postupně jsem je ale redukovala. Buď proto, že se daly relativně snadno odstranit, ale na zdravotní stav mých klientů to nemělo nijak zásadní vliv (Neisserie, myco-plazmata, chlamydie). Dalším podezřelým byla borrelie, která je většinou lékařů považována za možného hlavního pachatele. Nedává mi ale smysl, proč by borrelie, která je tak častá, že ji má v národě skoro každý (máme ji často vrozenou), spouštěla RS nebo depresi jen u někoho, a desítky tisíc lidí byli zdrávi. Nesedělo to ani u virů (podezírá se EBV, parazity a zoonózami. Hledala jsem takového mikroba nebo parazita, který by nebyl vyloženě exotický, nicméně přesto ještě dosti výlučný, a byl společný lidem se stejnou diagnózou. Také by měl být relativně závažnější. A myslím, že jsem ho našla."