• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: projelas to, od 11.3. má registraci elontril.

I když, říkáš svěžest, výkon, hubnutí... Asi se domluvíme ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Koukam, ze moje nahodne po byte rozhazeny platicka Wellbutrinu, kterej jsem si koupila kvuli hubnuti, ale nefungoval, jsou nyni neco jako zlatej dul :D.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: taky ti došel wellbutrin?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    XBAHNO: ta legrační věc na tom je, že vůbec nezáleží na názvu, ale na účinné látce a jejím obsahu.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BLONDYNKA: od začátku se bavím o kyselině listové, ne o čemkoli, co obsahuje kyselinu listovou. Mám pocit, že je vypsaná i v proteinovejch tyčkách, ale momentálně nemám žádnou vhodnou náhražku jídla po ruce, abych se koukla.

XBAHNO: Jo, při hyperhomocysteinémii.
    XBAHNO: tyjo, že mě nenapadlo zeptat se toho debila revizáka, jestli, když moje léky nejsou na trhu a nějakou dobu nebudou, tak jestli mi pojišťovna nekoupí pikslu u SA. Při dávce 300 mg by mi na to v zásadě stačila moje zlatnická váha na koření. Akorát je to, podle zdroje, asi tak stokrát až ještěvíckrát dražší. Sice by mi na to nic neřekl, ale vytrollila bych ho.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    BLONDYNKA: Doplnek stravy neni lek.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    GENTIANA: Az na opiaty a podobny zasadnosti neni problem nakupovat lecivy latky jako chemikalie a nikdo se na nic nepta - neni to lek ani lecivy pripravek. Treba kys. askorbovou normalne kupuju v kilovkach.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GENTIANA: Tady například https://www.benu.cz/...cg-tbl-107?aw=1&gclid=EAIaIQobChMImKquyPD-4AIVyPhRCh235QPtEAQYAiABEgLeD_D_BwE, samozřejmě těch produktů je asi milion. Je to, pravda, vždycky s nějakým balaste, což na věci nic nemění.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    GENTIANA: Zajimavy... existuje kybl doplnku stravy, kde v tablete je 800uG kys. listovy, coz je vic jak doporucena denni davka pro tehotnou zenu. Ale jako lek to existuje pouze v injekcni forme, nebo brutalni tableta s 10mg(!) kys. listovy. Evidentne to ma nejaky vyuziti v pomerne extemnich davkach.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ...a když to teda zkusím vlastenecky a místo acidum folicum dám kyselina listová, tak to taky ve volně prodejných lécích nevysype naprosto nic.
    Ale deset deka u Sigma-Aldrich se dá koupit za 11700 (nepíšou, jestli s DPH nebo bez), takže jestli se na nic neptají, technicky vzato se dá říct, že to nemusí nutně být na recept.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BLONDYNKA: SÚKL pátrá, radí, informuje:
    Státní ústav pro kontrolu léčiv
    http://www.sukl.cz/...%5D%5B%5D=braill-def&data%5Bwith_adv%5D=0&search=Vyhledat&data%5Blisting%5D=20
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GENTIANA: Kyselina listová rozhodně na předpis není.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Canada cancels homeopathic foreign aid to Honduras - BBC News
    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-47489008
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Prostě je to složitější, než jsme očekávali. Ale za Estebin má Honzák mnoho bodůch.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: Casto se doporucuje chytit se rizeni. Jak se zacnes soustredit, telo nema cas zjistovat, jestli se mu nezveda zaludek.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: posrání nepovažuju za zásadní problém, aspoň to člověk už neudělá podruhé.

Jednou, až se budu nudit, tak si někde zjistím složení těch mamyčka-vitamínů a prohrabu se súklem. Mám pocit, ž by se totéž dalo tak nějak nasbírat za podstatně méně peněz a v normálních banálně bezbarvých baleních.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: ortoped to psát může?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: magnosolv, tatáž skupina uživatelů (neurotici, matky), také na recept, navíc to nemůže napsat obvoďák.
    A při předávkování se posereš.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: listovku! Je na předpis a dělá nic.

Proč je kyselina listová na předpis, jsem se ptala lékárnice. Naznala, že objektivně je to blbina, že předávkovat se tím nedá a maximálně to udělá tu drahou moč, že nejsíš tka nějak ze zvyku, že to bylo na předpis za krále Klacka, tak proč to měnit.
    Ale mám hypotézu, že to je normálně spiknutí farmafirem, protože je potřeba ženské udržovat v permanentní neuróze, že by mohly mít bezhlavé dítě a donutit je kupovat si předražené vitamíny pro mamyčky, kde se dojmu vyšší hodnotnosti a vhodnosti dosahuje růžovou pikslou a vobrázkem mimíska a jedna za to radostně vysolí pětikilo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GEISHA: dvakrát sem se skoro poblila držíc v ruce volant.

Funguje mi zázvor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam