• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    Palindrom / mor dní lap

    Obecná definice i se spoustou příkladů jest na wikipedii, spoustu dalších palindromů lze pak nalézti různým šmejděním po internetech.
    Příkladem budiž Špáďovy palindromy nebo palindromy Stanislava Tvrdíka (v tomto dokumentu je přehledné rozdělení a klasifikace palindromů, nikoli však palindromy samotné).

    Proč palindomický Otto?

    Jedná se o imaginární filmovou postavu, která glosuje okolní děj - a to pouze v palindromech. Představuji si ho jako uťáplého vesnického prosťáčka, který se do hovorů svých bližních mnoho nezapojuje, pouze sem tam pronese nějakou tu perlu k věci, avšak vždy palindromickou. V tématech bytostně nehumorných tím lehce shazuje všechny ty šosácké kecy, ať už v hospodě, či v domácnosti, a nebo třebas i při účasti nějakých sportovních klání. Situacím se meze nekladou, snad jen, aby celý příběh nebyl plný prvoplánovitých "frků", mezi nimiž by pak Otto zapadnul do panoptika víceméně slaboduchých gerojů v čele s režisérem Troškou. Jediný okamžik, kdy Otto pronese "nepalindrom", bude pak nějaký špek, kdy posluchači zaregistrují, že se o palindrom nejedná, zrcadlo bude rozbito, avšak text převedený do psané formy se jako mávnutím kouzelnické hůlky palindromem stane. Namátkou mě napadá něco na způsob "Doktor prd!" či nějaká jiná zkratka (ať již formální, či obsahová), která okolí nedojde v okamžiku vyslovení.
    Dobrý příběh se samozřejmě na jedné postavě staví špatně, zvláště, pokud jde pouze o glosátora okolního dění. Tedy máte-li nápad, kam Otíka obsadit, aby se v roli nenudil, aby se diváci nenudili, aby se jazykotepci také v té záplavě špatných dabingů a tuzemských sraček trochu pobavili, napište mi do pošty, třebas se nějaká spolupráce povede a vznikne pár pěkných palindromů na míru příběhu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam