• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SM3Řidiči z povolání (Zkušenosti, rady, AETR, zaměstnavatelé, .... )
    SM3
    SM3 --- ---
    Betonárka změnila náklaďák na „traktor“, do Polska tak smí jet i zákazem - iDNES.cz
    https://hradec.idnes.cz/...adecky-otovice-pzx-/hradec-zpravy.aspx?c=A180503_399178_hradec-zpravy_tuu
    DIVA
    DIVA --- ---
    SM3: jeste mohl toho nepripoutaneho hajzla posmrtne zalovat za ohrozeni zbytku posadky svym poletujicim telem, treba by vysoudil odskodne na vdove, svagrova beztak cerstve dedila, tak by mohla pustit chlup
    SM3
    SM3 --- ---
    Skláněl se za jízdy pro mobil, smetl auto s dítětem – Novinky.cz
    https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=471034&sznu=Sru7TSNu0u5Az8y4
    SM3
    SM3 --- ---
    Řidič neručí za připoutání dospělého spolujezdce, rozhodl Ústavní soud - iDNES.cz
    https://zpravy.idnes.cz/...mrt-zavineni-pripoutani-pasy-16h-/domaci.aspx?c=A180503_095626_domaci_jkk
    KROJC
    KROJC --- ---
    ADMIX: Nebo ty svítící cedule "Pozor hustý provoz".Každá asi za 7mega.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KROJC: Ale na tom se neda vydojit dveste mega :))
    KROJC
    KROJC --- ---
    SM3: To už dělá Waze.
    SM3
    SM3 --- ---
    Na kolony upozorní očipovaná auta – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/470116-na-kolony-upozorni-ocipovana-auta.html
    SM3
    SM3 --- ---
    Z cisterny v Děčíně unikl fenol, dvě desítky lidí se poleptaly a nadýchaly - iDNES.cz
    https://usti.idnes.cz/...dychani-do-nemocnic-1jv-/usti-zpravy.aspx?c=A180426_094729_usti-zpravy_vac2
    DIVA
    DIVA --- ---
    COCOBRYCE: v cz nemam problem, jakoz ani v te casti sveta, kde jsou nahodni kolemjdouci ochotni pokusit se konverzovat anglicky, nemecky ci pantomimicky. Jak ostatne pisu nize, jde mi o zahranici, specificky o francii a frankofonni cast belgie. Ale s tou vokurkovou srdecne diky, jsi velice laskav, zes mi poradil takovy dumyslny figl, jako juknout na cislo vedlejsi budovy v rade, jsi hlavicka .)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    DIVA: jj, ten tom tom v cz žel nezná všechna orientační čísla, ale když jedeš vokurková 4 a řekne nalezeno nejblíž 7, tak snad i debil už to najde, s c. popisným jsem to zatím vždy měl v klidu
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    SM3: ho mám a v cz má problém s váhou na mostech a v některých městech, viz kulaťák ve Slaným, a pak vymýšlí nesmyslný objížďky, ale jinak supr, venku s ním nemám problém
    JOPS
    JOPS --- ---
    SM3:
    SM3:

    netusim podle jakeho modelu jezdili. Ale nadavali, ze je to tahalo do mist, kde s vahou nemeli co delat nebo i s vyskou. Diky moc za ten tip na 6250, myslim, ze jeden kus bychom mohli koupit a uvidime. Nasi lidi jezdi jenom po CR, do zahranici si myslim, ze vubec nejezdi.

    Diky
    SM3
    SM3 --- ---
    DIVA: Ale schvalne se ho na to v pondeli zeptam, urcite obcas vozi blbosti jako vytezovak a sklada s navesem na zapeklitych mistech ;)
    SM3
    SM3 --- ---
    DIVA: Nemame blomby ;) Jen dalsi oser pri kontrole :D Vzhledem k tomu, ze vzdy radsi budu jezdit pres pul Evropy tyhle prepravy, nez 10 vykladek (mam to za sebou a uprime by uz mi mrdlo), tak tenhle model 6250 povazuji za top, ikdyz Igo pouzivam v cinske krabicce za 6stovek a je hned druhe v rade, dovedlo me (v dobe tech 10ti vykladek) pred barak na boulevardu v centru Parize ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    SM3: dyt prave pisu ze trpi na presne adresy .) Kdyz se tyden vleces s jednou zaplombovanou hromadou dynamitu pres pul zemegule na jednu vysoce utajenou adresu typu les raholec, u pateho dubu vpravo volej kontaktni osobu, jsi na slabiny tomtomu min choulostivy, nez nekdo, kdo obrazi v jednom dni 10 (kolikrat nepresne ci chybne) urcenych vykladek a jeste ten den 5x nalozi ,)
    SM3
    SM3 --- ---
    DIVA: Ta 6250 stoji stale kolem 10ky a kolega jezdi od jihu Fr pres Finsko po Albanii a Bulhary, je fakt ze vzdy jsem s ni skladal mimo obytne zony kdesi v lesich a na kraj lesa me vzdy dovedla ;) Pak uz s nami jede auto ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    SM3: urcite zkus .) zalezi kudy a kam ten zaslouzily sofer jezdi. Zaprdci do 3,5 se casto propletaji mesty a behem dne obrazi 10, 15 adres, tam se tyhle obcasne nedostatky rychle projevi. Pokud vim, trpely na to vsechny zkousene modely, ale treba to byl pokazde low end znacky, to nemuzu vyvratit ,)
    SM3
    SM3 --- ---
    DIVA: Nevim, mozna zalezi jaky model, ja mel pred lety spatne zkusenosti se zakladnim Tomtomem, ale ten 6250 pro truck funguje, co vim, bez chybne, najel jsem podle nej cca 10 000 km po Eu, ale kolega tam podle nej jezdi cca 2 roky a rika, ze nic lepsiho nezazil a to je 55letej typek co jezdi celej zivot.
    Ten 6250 ma v sobe SIM samoaktualizovany mapy a co jsem mel moznost sledovat, tak bezchybne TMC a podle toho vypocitane objizdne i s ADR 1 a to mame kolikrat dost omezeni (nesmime na x km k nekterym mestum apod .) a stejne nas vyvede z kolon, vypocita i objizdku pres sjezd/najezd, pokud vi, ze to urychli apod.

    JOPS: Podle jakeho modelu jezdi?

    Budu ted jezdit vychod 2 mesice podle IGA, mozna pujci i TomToma, tak porovnam. Jedu pristi tyden k oceanu do Fr, tak zkusim pustit obe s ADR 1 a uvidim jestli se budou lisit. Vsadil bych si, ze ne ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    SM3: Tomtom selhava venku, relativne casto nezna presnejsi adresy. Je to sice asi bolistko malokapacitni dopravy, ale stejne, kdyz znam jak se vyhnout konverzeci s obcanem frankistanu, udelam to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam