• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SM3Řidiči z povolání (Zkušenosti, rady, AETR, zaměstnavatelé, .... )
    - Rady a zkušenosti řidičů z povolání
    - Práce v ČR a zahraničí
    - Platy a chování zaměstnavatelů
    - Vychytávky na cestu, jak si krátíte pauzy, ...
    - Tipy na parkování kde ve městech a na cestách zastavit
    - Pracujete na stálo nebo vás uživí nárazové kšefty?
    - Zkušenosti s využitím vytěžovacích programů
    - Nabídky práce
    - Zkušenosti s celní a policejní kontrolou
    - Aktuální dopravní situace, čemu se kde vyhnout, kudy to objet
    - Kdo čím jezdíte?
    - ...
    rozbalit záhlaví
    SM3
    SM3 --- ---
    KARAMARA: Tak na té složence je číslo účtu toho úřadu a né Tvoje, ne? Asi nechápu dotaz.
    K té složence by si měl dostat nějaké poučení, pokud tam není, tak se snad odesílá s rodným číslem jako variabilní symbol, neplatil jsem pokutu roky, tak si nejsem jistý, ale určitě tam musí být nějaký VS, aby se ta platba přiřadila správně, protože Petrů Nováků mohlo stejnou pokutu dostat více....
    KARAMARA
    KARAMARA --- ---
    Lama dotaz od profika :D
    Nedávno jsem dostal blokovou pokutu formou složenky (v osobáku)
    Na složence je jenom adresa celního úřadu a číslo účtu. Odešlu svým jménem tak to smaže ten ,,dluh,, - co Když to pošlu ze svého účtu tedy také svým jménem. Funguje to stejně? Jsem přes tyhle věci dost mimo, tak abych neudělal kravinu, díky
    SM3
    SM3 --- ---
    Pokuty v Německu 2021: Za překročení rychlosti teď dáte až o 120 eur více – AutoRevue.cz
    https://www.autorevue.cz/pokuty-v-nemecku-2021-za-prekroceni-rychlosti-ted-date-az-o-120-eur-vice
    SM3
    SM3 --- ---
    Lodě stojí, kamiony jedou. A vozí zboží z Číny do Evropy přes celou Asii - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jizda-pres-9000-kilometru-zbozi-z-ciny-zacina-cestovat-kamionem-misto-lodi-168799
    KARAMARA
    KARAMARA --- ---
    Dobry den, vsem, hledame nového kolegu, ridice CE na projekt Proseat, prepravy Bezdecin-Bor u Tachova. Bydliste v okoli MB, pripadne Melnik, Lovosice. Nastup 1.12.2021 nebo dohodou. Garantovana hruba mzda 39100, diety 158 Kc/den. Prace Po-Pa, vikendy volné, denni navrat, vlastni pridelené vozidlo. Pokud mate mezi svymi znamymi potencionalniho zajemce, prosim o predani kontaktu. Dekuji a zdravim *****.

Nejezdím zrovna tuhle točku, ale co jsem se bavil s lidma co to jezdí... žádná dřina, žádný hledání. Večer /odpoledne to člověk zahodi a je 12-14h doma. Firma ewals. Je potřeba aby byl zájemce vyjezdenej, není tu prostor k zaučování. +420736758133 telefon na personalistku. Komu stačí tyhle peníze vřele doporučuji.
    VRAN
    VRAN --- ---
    SM3: Máš zprávu. Můžu se ti zkusit poptat přímo u zdroje.
    SM3
    SM3 --- ---
    Máte někdo tip na leasingovku pro vozidlo nad 3,5t starší 4,5 roku?
    30 000e(765 000Kč)/36měsíců.
    SM3
    SM3 --- ---
    Máte někdo tip na člověka s ADR 1?
    Mam tu docela pěknou trasu od čtvrtka 7. 10. s pondělní vykládkou, jen musím do Německa na školení a já to nezvládnu.

Trasa Ústí nad Labem - Zlín - Polsko - (trajekt) Švédsko - Norsko.
    V Norsku se jede kousek za hranice.

Jede se s plechovou dodávkou do 3,5t, náklad 80kg, jedná se o podlimit, takže auto nebude ani označeno, ale řidič musí mít školení!

Zaplatím samozřejmě hotely, ve Švédsku mam tip na pěkné spaní u jezera. Kdyby si chtěl někdo udělat dovolenou za náklady firmy a trochu se projet.

Pokud znáte někoho s ADR 1 školením, tak dejte vědět! ,)
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    SM3
    SM3 --- ---
    Sháním náklaďák - plachtu s čelem minimální nosnost 5500kg (tzn. celková 12t+), klidně 20t+, s čubou a postelí (ideálně již v EX II, ale to si klidně dodělám).
    Max cena 750 000kč s odpočtem dph, kdybyste narazili na něco pěkného...
    Až něco najdu, jste někdo schopný se na to se mnou zajet kouknout a prolézt to auto po odborné stránce? Lehnout si pod to, jestli to není prorezlé, umím také...
    KARAMARA
    KARAMARA --- ---
    Jurič Pařil - Kamioňák (Oficiální video)
    https://youtu.be/b_MAVGr9OYI
    SM3
    SM3 --- ---
    Dnes jsem poprvé viděl v Čechách u Čestlic na D1 směr SK, jak meri z mostu rozestupy kamionu, resp. Nebyl to klasický radar a nejspíš to konečně začli tady používat...
    Možná už to používají delší dobu? Ale seděl jsem poprvé minulý týden jen po Bosně v kamionu od 31. 3. :))
    SM3
    SM3 --- ---
    Za usmrcení kamioňáka v pivovaru řidička vozíku nemůže, policie věc odložila
    https://plzensky.denik.cz/zlociny-a-soudy/za-usmrceni-kamionaka-v-pivovaru-ridicka-voziku-nemuze-policie-vec-odlozila-2021.html
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    Máte někdo zkušenost se stěhováním ze Švýcarska?
    Minule po mně chtěli na hranicích formulář T1, tak se chci teď připravit pro hladký průjezd
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    Beztak tam vsichni ste ale pokud ne tak doporucuju, docela sranda:)
    Koleka Problem 2.0
    https://www.facebook.com/groups/694045157752345/?ref=share
    SM3
    SM3 --- ---
    SM3
    SM3 --- ---
    Policie zveřejnila záběry řidičů, jak si natáčejí tragickou nehodu v Praze - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-zverejnila-zabery-ridicu-jak-si-nataceji-tragickou-nehodu-v-praze-40360856
    SM3
    SM3 --- ---
    S hmotností auta si cizinec hlavu nelámal, náklaďák byl přetížený o více než šest tun!
    http://www.e-teplicko.cz/zpravy/teplice/214468-s-hmotnosti-auta-si-cizinec-hlavu-nelamal-nakladak-byl-pretizeny-o-vice-nez-sest-tun
    SM3
    SM3 --- ---
    Sháním dlouhodobý pronájem náklaďáku 7,5-12t plachta s čelem, euro 5-6, nájezd do 10 000km/měsíc.
    Pokud někdo umíte/máte tip na jiné než tabulkové ceny na půjčovnách?
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    tak sem otočil tu Anglii - němci na hranicích testy klasika, ale stáhli mě i celníci u Norimberku, naštěstí jem hledali cíga.. pak v Calais mě nechtěli pustit Eurotunelem jako dopravce za 500€, ale že musim jako turista za 1000€ + homekit dalších 250€, tak sem jel trajektem za 700€ s tím, že sem nemusel pořídit homekit, když sem prokázal, že do 48h opustím Anglii a jenom tam naložím věci.. pomohlo mi i to, že se měl všechny potřebný papíry, dokonce na profesák koukali, což po mně zatim nikdo vidět nechtěl, když stěhuju v dodávce

a v Anglii to maj zmáknutý - desítky testovacích míst u velkých parkovišť pro kamiony, test zdarma, co si člověk udělá sám s návodem v češtině.. pak další stránka v češtině, co dělat, když je člověk pozitivní - zdarma hotel, zdarma parking, další pcr test
    SM3
    SM3 --- ---
    Rumunsko, 3 auta předemnou, :/

MA747
    MA747 --- ---
    Velká Británie zpřísňuje pravidla pro řidiče nákladních aut | Kurzy.cz
    https://www.kurzy.cz/zpravy/586572-velka-britanie-zprisnuje-pravidla-pro-ridice-nakladnich-aut/
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    Okej kluci, díky za rady
    SM3
    SM3 --- ---
    PANPOSPA: Ještě by si u sebe měl mít pracovní smlouvu, ano napíšeš ji sam se sebou. Nevím jak do 3,5t, ale ještě můžou chtít mzdový výměr, a A1, vystaví sociálka. Ale to je možná jen nad 3,5t. Nikdy po mě tyhle věci nechtěli a to jsem měl i 1,5h kontroly v D.
    Mě dodávka čeká od příštího týdne po letech, tak jsem na to zvědavý...
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    PANPOSPA: do 3,5t stačí v autě výpis ŽR, u aut nad 3,5t je rozhodnutí o koncesi, vše pouze kopie
    a kontrol naše auta už měla dost a vždy to stačilo
    v D tageskontrollblatt je nutnost

SM3
    SM3 --- ---
    PANPOSPA: Nechal bych si poslat maila s adresou a kontaktem na paní s tim, že objednává stěhování, to pak vytisknout.
    Ten papír v eng z testu je to co potřebuješ.

Koncesi do 3,5t nevím, ale teď mě to čeká a budu vozit ověřený výpis z OR z checkpointu, to je snad jistota.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    SM3: Objednávka přepravy musí mít nějakou určitou formu nebo stačí když mi paní napíše email? Testy znám, už se mi v nouse šťourali.. jaký papír pro vjezd do Německa? U každýho PCR testu dostaneš papír v angličtině když si to zaškrtneš, to nestačí?

A nevíš jestli musim mít sebou přímo koncesi nebo stačí jen rozhodnutí z úřadu, že mi uděluje koncesi?
    SM3
    SM3 --- ---
    PANPOSPA: Nech si ještě poslat objednávku přepravy pro jistotu.
    Dodávky Němci na hranicích zastavují...
    K tomu testu si nech vystavit papír pro vjezd do Německa, každé 3dny zdarma. K testu Ti stačí OP a ideálně se tam objednej.
    Byl jsem u Prahy na Benzině D1 směr Praha, cca 30 lidí, ale dle času objednávky pohoda.
    V Plzni na Majerové SynLab nebyl nikdo v pondělí 11h.
    Nevím jak to je do UK, ale asi už musíš mít pas?
    A ve Francii je zákaz spaní v autech do 3,5t a přes Německo bys měl mít vypsány Kontrollbuch.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    Máte prosím někdo aktuální info jestli se dá jet do Anglie? Mám koncesi na autodopravu po EU do 3.5t a mám jet stěhovat z Anglie, budu tam muset i přespat.. stačí mi jen PCR test a dokumenty, že sem dopravce?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam