• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Klinika, taktika, politika | A2larm
    http://a2larm.cz/2014/12/klinika-taktika-politika/
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Chcete nám také vyjádřit slova podpory?
    klinika /zavináč/ 451.cz
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Žít Brno
    Lidi si uklidili barák, který stát nechal léta chátrat, aby tam udělali komunitní a sociální centrum a suplovali tak zdarma roli státu. Snažili se domluvit, aby celá akce mohla být legální. Za odměnu je odtamtud vyhnali policajti a těm držkujícím dali pendrekem. A to je dost špatný.
    Budova kliniky je státu a mnoho let je v dezolátním stavu. Iniciativa, která se rozhodla s tímhle stavem něco dělat naráží na neochotu státu akceptovat občanská řešení a alternativy. Inspirovat by se mohl holandským modelem, v němž je legislativně ošetřeno, že nevyužívaná budova může být využita a zvelebena spolky.
    Dále je vhodné říci, že o podobnou věc se pokouší už několik měsíců i v Brně. Doufáme, že jednání zde dopadnou ke spokojenosti všech. A ještě o něco vás požádáme – než začnete debatovat, že podporujeme partu zhulených feťáků, co se k někomu nakvartýrovali do domu a dělají tam brajgl, nejdříve si o tom něco zjistěte. Otázka vlastnických práv je ožehavá, ale ještě vážnější je mlátit lidi za to, že se snaží uklidit své okolí.
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    podporují nás...

    Milena Bartlová, profesorka dějin umění
    Kulturní a vzdělávací aktivity zdola, které nespoléhají ani na mizerně spravovaný stát, ani na korporace, jsou centry svobodné energie. Bez takových míst nemůže společnost opravdu společně fungovat. Právě takovou energii soudržnosti potřebujeme, pokud máme mít aspoň nějakou naději na dobrou budoucnost. Díky Klinice!
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    KLINIKA: autor příspěvku je opoziční zastupitel za SZ na Praze 3
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    KLINIKA: z FB...
    Ondřej Rut
    Ministerstvo financí dalo v těchto dnech do mezirezortního připomínkového řízení návrh usnesení vlády, kterým se má objekt kliniky v Jeseniově vyjmout z privatizace tak, aby bylo jej možno využít pro GIBS. V důvodové zprávě se praví, že " Dopisem ze dne 21. listopadu 2014 se na ministra financí obrátilo ředitelství Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) s žádostí o možnost tento objekt využít pro potřeby ubytování svých příslušníků." Tedy nikoli pro pracoviště GIBS, jak se tvrdí v mediích!?
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Otevřený dopis Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových | Autonomní sociální centrum KLINIKA
    http://451.cz/klinika/2014/12/10/otevreny-dopis-uradu-pro-zastupovani-statu-ve-vecech-majetkovych/
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    TIP: můžu se o to pokusit...ptal jsem se na to Vladimíra 518, jakožto podporovatele Kliniky, nicméně ten je zasekanej...nemáte někdo osobnější kontakty na lidi jako Floex, WWW, Bratři Orffové apod? Jako ug noise, grind, black, industrial seženu, ale nevím, jak moc to osloví širokou veřejnost, resp. vim, vůbec...
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    GULDUR: rozhodne zajimavy!!!
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Večeře u Kliniky!

    Soiréé na klandru s Žižkovskou lidovou kuchyní, živou hudbou a fotografiemi Soni Maletz.

    ČTVRTEK 18.12. od 18 hod v Jeseniově 60

    JÍDLO ZDARMA!
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---

    Jednání s GIBSem

    V dnešních dopoledních hodinách jsme absolvovali další kolo “jednání”, tentokrát na GIBS. Neslo se v podobném duchu jako předchozí jednání s UZSVM. Takže spíš než jednání jsme se dostavili na monolog zástupců GIBS, kde nás seznámili se svými stanovisky: budova bývalé polikliniky je pro ně jediná vhodná, nebudou jednat o žádné jiné. Odmítli například i možnost uvažovat o výměně s městskou částí či magistrátem, přičemž takovou možnost připustil zástupce ministerstva financí i radní magistrátu Stropnický. Odmítli i možnost dočasného využívání budovy Iniciativou s odkazem, že zákon to neumožnuje (jak jinak). Je to přeci jenom posun ve stanovisku GIBS, protože ještě 3.12. mluvčí GIBS uváděla, že budova polikliniky je pouze jednou z možností. Je vidět, že naše iniciativa a zájem o budovu s cílem otevřít v ní autonomní sociální centrum rozhodování GIBS uspíšil.
    Nicméně kauzu využití bývalé polikliniky nepovažujeme za uzavřenou, je to již politická záležitost a chceme, aby o jejím osudu padlo politické rozhodnutí i s odpovědností, ne aby se úředníci schovávalili za striktní výklad litery zákona. Klinika stále žije!

    Jednání s GIBSem | Autonomní sociální centrum KLINIKA
    http://451.cz/klinika/2014/12/17/jednani-s-gibsem/
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    další support
    19.12. Praha – Benefit na GNWP a Kliniku (koncert Telefon, Rozpor + dražba) na Sedmičce http://klub007strahov.cz/
    ASSID23
    ASSID23 --- ---
    vanocni vareni pro lidi bez domova

    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    suuva | Klinika – rajce.net
    http://suuva.rajce.idnes.cz/Klinika

    pár fotek
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Dostal jsem takovej nápad, jak podpořit Kliniku, jednalo by se o hudební kompilaci, na které by mohli přispět ideálně známí i méně známí umělci, co by chtěli podpořit KLIniKU. Základní myšlenka kompilace je "I za 10 dní může vzniknout něco dobrého" a jejím principem by bylo 10 českých potažmo i slovenských umělců. kteří by přispěli každý jedním trackem, vytvořeným a smíchaným právě za 10 dní. Desítka je v tomhle smyslu symbolické číslo, protože centrum KLIniKA vydrželo přesně 10 dní. Nevím sice, jestli tu kompilačku dělat
    fyzickou tj. za obnos, který by třeba mohl podpořit iniciativu KLIniKA, pokud si založí právnickou osobu (osko, nadaci, nevím..) nebo ji dát jako free online a povzbudit spíš lidi, aby nějakým způsobem sdíleli hudbu i myšlenky autonomní kultury. To je tak ve zkratce můj nápad, třeba je to blbost, ale chtěl jsem se o něj s Vámi podělit. Co myslíte?
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    NEJBLIŽŠÍ SUPPORT AKCE PRO KLINIKU! Olomouc, Brno, Praha, Orlová

    17.12 Olomouc - Veganská večeře (support Klinika),
    https://www.facebook.com/events/786312111441776/

    18.12. Brno - Solidární afterparty na podporu Kliniky
    https://www.facebook.com/events/371824296328586/?ref_newsfeed_story_type=regular

    18.12. Orlová - Solidární promítání na podporu Kliniky
    http://www.csaf.cz/akcie.php?id=2916

    21.12 Praha - Benefit na Kuchařky bez domova + Kliniku na náplavce (koncert Hanba, Apolita, Skywalker)
    https://www.facebook.com/events/597684223691764/
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    MARIHAI & BOBULIX & JAKUBV: No nakonec si ve finále myslim, že byli měkký všichni ;-) Jako kdyby tam místo toho seděl nějakej Sokol, nebo jako moderátor/ka nějaká Bobošíková nebo Tachecí, tak tu diskuzi zarámujou tak, že si ho tam slupnou jak malinu...

    Ale hrubý, že se to někomu povedlo tak daleko... jestli se nepletu, tak při minulejch obsazovačkách se to vždycky dotáhlo tak maximálně na internetovej chat na iDnesu nebo do krátkejch příspěvků na ČRo....

    RESPEKT/ALL THE KREW
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam