• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    DREAD_K
    DREAD_K --- ---
    no já nevim, no... takhle zdálky to na mě působí fakt dost podivně. taková slovní kličkovaná... jednání s nejvyšší politickou garniturou je jedna věc a bejt zneužitej k politický propagandě / stát se ingrediencí do předvolebního guláše tohodle echt zmrda, to je věc druhá... ale možná to tady odsud jenom celý blbě chápu. tím spíš bych ale asi očekával náký jednoznačnější vymezení se... ale tak je vás parta, tak snad víte, co děláte... doufám! ;)
    DREAD_K
    DREAD_K --- ---
    WASHO23: od toho estébáka, ne asi.
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Postoj iniciativy Kliniky k jednání s politiky

    V poslední době se množí dotazy a komentáře k naším jednáním s různými politiky, a po jednání s ministrem financí Andrejem Babišem už jsme pro některé „lehká děva, která si našla svého pasáka“. Takže stručné shrnutí našich postojů:
    Do jednání s politickými zástupci jsme vstoupili ihned po obsazení v budově bývalé polikliniky, když jsme odeslali projekt autonomního sociálního centra na Magistrát a zastupitelstvo Prahy 3. S tím, jak se situace vyvíjela, jsme jednali s dalšími úředníky a politiky, kteří mají problém ve své kompetenci. Jednání s politiky chápeme jako komunikaci, jako možnost říct, co chceme a proč to chceme. Možnost říci to otevřeně a přímo, aniž by to zprostředkovávala média.
    Začátkem ledna jsme odeslali otevřený dopis všem ministrům a ministryním vlády, kteří při chystaném jednání o ukončení privatizace objektu mají možnost ovlivnit, jak s ním bude dále naloženo. Jednání s ministrem financí Andrejem Babišem jsme chápali zároveň jako jednání s nadřízeným úřadu (ÚZSVM), který se stavěl k našim návrhům odmítavě. Protože zkrátka zpráva státního majetku spadá do kompetence ministerstva financí A. Babiše.
    Ve vyjednávání s těmi, kteří jsou za osud objektu z titulu svých funkcí odpovědní, budeme pokračovat a doufáme, že to povede k našemu cíli – uskutečnění Autonomního sociálně-kulturního centra Klinika v Jeseniově 60. Okolnosti a obsah všech jednání jsme se snažili transparentně zveřejňovat a pokračovat budeme i v tom. Při jednáních jsme neuzavírali žádné „politické obchody“ ve stylu: Dejte nám Kliniku a my nebudeme „zlobit“. Ani jsme se nezavazovali k žádnému spojenectví a neustupovali z cílů a principů, jak jsou stanoveny v našem projektu.
    Klinika má být také místem, kde nerozhoduje ekonomická, sociální ani jiná nerovnost, vládnou principy solidarity, sdílení a nikoli hierarchického, ale horizontálního rozhodování. Klinika má být místem, kde se snažíme vymaňovat z diktátu tržní logiky.
    Někteří politici to pochopili. Pražská ODS vydala tiskovou zprávu, ve které upozornila, že Klinika svým jednáním zpochybnila princip soukromého vlastnictví: „Ochrana soukromého vlastnictví je však jeden z nejvyšších principů, na kterém funguje svobodná společnost, proto musím jakékoliv snahy o jeho omezení odmítnout, byť mohou být vedeny sebelepšími úmysly.“ Od začátku tvrdíme, že ve světě, kde jedno procento vlastní tolik jako polovina lidstva, a kde se prohlubuje sociální nerovnost, je tím, co ohrožuje svobodu společnosti, neomezené soukromé vlastnictv a nikoli squatting. A na tom se po všech jednáních nic nemění.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    SHM8
    SHM8 --- ---
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    V rámci dne pro Kliniku bude v parku před Klinikou v Jeseniově ulici odhalen Památník, jenž je věnován lidem, kteří se 13. 12. 2014 zúčastnili pokojné demonstrace na podporu autonomního sociálního centra Klinika a byli napadeni a ztlučeni příslušníky pořádkové policie. Prosím přineste si svíčky, kytice a věnce. Uděláme si krásnou ceremonii.

    https://www.facebook.com/events/1535926526666674/
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Kdo to chce vidět černě, může si připadat, jako by mu před nosem v přímem přenosu probíhal tradiční příběh kapitalismu, který jakýkoli protest, kontra-akci či kontrakulturu dokáže pohltit a obrátit ve svůj prospěch. Jakoby se z počáteční vzpoury stal velký zábavný cirkus, kde si každý bez z obav z postihu nebo společenského znemožnění může zamávat anarchistickou vlajkou a cítit se jako rebel. Jakoby se původní antisystémový étos vytratil a squatteři byli oceňováni hlavně za to, že někde uklidili a plánovali vytvořit rodinné centrum. Propadnout tomuhle dojmu nebo se dokonce stáhnout by byla teď ale ta největší chyba.

    http://www.vagus.cz/?p=7760
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    DREAD_K: distanc od čeho konkrétně?
    DREAD_K
    DREAD_K --- ---
    (ale je mi jasný, že tady určitě bude spousta o dost chytřejších lidí, než jsem já, kteří mi vysvětlí, že se pletu....)
    DREAD_K
    DREAD_K --- ---
    tak teď opravdu čekám, co bude dál...
    za sebe bych očekával kategorickej distanc - v opačnym případě se obávám dalšího "czechteku" nebo "truhlářský"... zkusme se, prosím, poučit z minulosti ;) aneb tohle je nejlepší cesta, jak zdisktreditovat celou snahu / celý hnutí...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    S_TEJK: http://zabojnik.blog.idnes.cz/c/445012/Babisovo-PR-se-squattery-je-lez-a-vymysl.html

    ...byl tam nebo nebyl? potkal se ci nepotkal? (ta fotka je opravdu od jinud, to vime...)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Babiš pokračuje v expanzi do zdravotnictví. Jeho fond koupil další kliniku

    Jestli von to nepoplet :)
    CAFENPC
    CAFENPC --- ---
    v sobotu:
    podporujeme snahu vytvořit z bývalé kliniky v Jeseniově ulici otevřené Autonomní sociální centrum Klinika a jsme rádi, že i v café proběhne v tento den akce na její podporu...
    [ café na půl cesty - ať jsi matka nebo skin v kavárně jsi vždycky in ]

    v café zahrají od 19h tyto kapely:
    koncert v rámci DNE PRO KLINIKU! (veškeré info v odkazu níže) ROSA PARKS - hc/punk Orlová + PALAHNIUK - emo/punk + PELETON - indie post punk s inspirací u Dischord kapel + PUNTO D´ONORE - streetpunk + HLEDÁNÍ - solo akustický folk punk

    http://451.cz/klinika/
    http://bandzone.cz/rosaparks
    http://bandzone.cz/palahniuk
    http://stoned-to-death.bandcamp.com/album/peleton-bezbolestn-split-mc
    http://bandzone.cz/hledani

    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    TWORBO: tak sorry ale přece jediný dvě řešení nejsou rebelantsky přejít do opozice nebo začít se kamarádíčkovat... to mi přijde od tebe hodně omezený - pane kdo jste a kam jste dal našeho Turbiče...

    imho vytřískat z toho co se dá aniž by se kdokoliv k čemukoliv zaprodal. normálně toho využít, ale nenechat se zneužít. stejně jako když si necháváš kupovat panáky od oplzlého pána co na tebe mrká na baru a pak řekneš čau a jdeš normálně sám domů :D
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    TWORBO: Myslíš že PR oddělení STBáka má na něco stejnej.... ?
    fakt by mě kurevsky zajímalo co si myslí reálně.. a co by si myslel kdyby nešlo o státní objekt.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    bude zajimavy sledovat, jestli to, ze estebak ma stejnej nazor na neco jako angazovana mladez, prinuti angazovanou mladez k zmene nazoru , nebo k spolupraci.
    /nebo nejaky zvlastni treti ceste/
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    S_TEJK: sprosta pomluva. vzdyt se ukazalo ze tam nikdy nebyl...;) kdo vi ktery estebaky si vlastne volil
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    CROME: já ho volil, jestě když byl v StB :D
    CROME
    CROME --- ---
    S_TEJK: je to frajer, priste ho budu volit
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    cas na pisnicku
    Banana Split a Jeho Moralisté - Vodňanský kuře (Stand by me), Jatka78
    https://www.youtube.com/watch?v=JcPCS-fR5gg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam