• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    V sobotu jste všichni zváni na plánovací schůzku ke komunitní zahradě, kde se můžete vyjádřit, jak byste si ji vlastně sami představovali, co od zahrádky čekáte a pod. Po schůzi následuje brigáda na záhoncích (které teprve musejí vzniknout) i vevnitř domu. Všichni jste zváni, práce je víc než dost pro všechny!
    P.S. stále akutně sháníme hasicí přístroj/e
    MASOO
    MASOO --- ---
    ALDEMIK: tak na klinice bych to videla spis na bezpenezni zonu;)
    NINJAI
    NINJAI --- ---
    ...nedaleko od vás je centrum Nová Trojka (http://www.nova-trojka.cz/) a maj tam kompostér, z kterýho se dá vzít půda z loňské kompostovací sezóny ke zlepšení vašich záhonů a taky hledaj někoho, kdo by ten kompostér převzal a staral se o něj, ale to bude asi složitější, tak se tam kdyžtak poptejte...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Ahoj,
    jste pro mě trochu z ruky plus jsem zaháčkovaná jinde, ale jsem z Roztok u Prahy a organizuju tam blešák, co je docela velký (200 prodejců, možná budem zvedat na 250), návštěvnost tak kolem 2000 lidí. Nevím, jestli vám můžu být co platná, ale ráda budu.
    Nejsme výděleční, takže výtěžkem vám nepomůžu (resp. potřebuju, aby se mi aspoň trochu zaplatil čas, co do toho dávám :-)), neprodané věci si odváží Streetwork, ale taky to nepoberou všechno... Kdyby vás napadlo něco, sbírka nějakého materiálu je možná blbost, nevim... Prostě, budete-li mít nápad, máte dveře otevřené.
    Nebo můžu poskytnout know-how na organizování pěkného blešáku :-)
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . . přátelé na Klinice,to byl dobrý víkend, jsem moc rád , že se daří a že mohu být u toho. . .hodlám pokračovat - protože chci i bydlet.. do placu k užití dávám jízdní kola, nářadí,vozík a kolečko a další. . rád spoluvybuduju pracovní dílnu zde,aby bylo možno snadno zhotovit nábytek,regály,dveře, opravit kola a tak nějak si vyhovět. .
    . . a protože se zhusta zabývám znovuvyužitím bicyklů,up-cyklací lahví a novým účelem starých věcí,věřím že se tento směr chytne. .uvidíme se!
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Klinika žije! | Anarchistická federace
    http://afed.cz/text/6010/klinika-zije
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Děkujeme každému, kdo o víkendu dorazil napomoci k úpravám, opravám a oživování Kliniky. Nejmladším aktivním účastníkem brigády byl čtrnáctiletý Marek z nedaleké komunitní zahrady, nejstarší účastnicí patrně paní, která původně přišla jen pro historické předměty spjaté se Žižkovem a následně zůstala celý víkend, dohromady se nás tu protočilo přes sto. Po víkendu máme vydlážděnou příjezdovou cestu, vybudované ohniště, zahradu pomalu připravenou k zahradnickým pracem, některé místnosti (hudební, MamaTata klub) dostali barvu, vyklidili jsme správcovský byt, půda je čistá a k použití… Práce bude ale ještě dost, příští víkend pokračujeme, oceníme ale i každodenní účast během týdne, kdy na místě není tolik lidí. Díky! Klinika žije, úklid pokračuje!

Fotogalerie
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Tady čtu ty příspěvky a tak mne napadá jedna věc - jestli by nebyla výchovná síla ve školce, klidně bych byl ochoten se dětem věnovat.
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    MIKYNZ
    MIKYNZ --- ---
    dětský koutek zatím není.. teprve se to všechno začíná realizovat, je potřeba všechny místnosti pořádně vyčistit a zároveň upravit tak, aby tam mohli pobíhat i malé děti.. to samé se zahradou
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    KOPRETKA: nevím, jestli se něco takového plánuje, ale každopádně bychom to mohly vytvořit. Moje dítě je teď po nemoci, takže to tenhle víkend taky nevidím, ale ty další přijdu ráda - a děti si můžeme hlídat navzájem...
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    prosím, když příjdu s dítětem bude se mít jak zabavit, abych já mohla pomáhat? nějaký rádoby dětský koutek tam je, nebo ho plánujete?
    tento víkend mám hodně pracovní, ale ty další bychom rády přišly.
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    ... a pokud by to bylo rádo viděno, mohl bych na některou stěnu vytvořit celkem (podle mého názoru) i dobrou kaligrafii.
    JOHAN_KLEIN
    JOHAN_KLEIN --- ---
    "Od úterka mohou squatteři využívat vybydlenou Kliniku na Žižkově. Klíče jim na rok předal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. V týž den večer jsem se stavil za Prokopem Bartoníčkem. Výtvarník a bývalý člen Ztohoven si před měsícem na ledu zpřelámal nohu a smontovali mu ji tak nešťastně, že bude mít ještě měsíc nechodící sádru. Aspoň na dálku tak z domova připravuje svou vlastní kliniku. Sídlit má v jednom z nevyužívaných objektů v centru města; a jestli se mu to podaří dotáhnout, Praha 1 se bude moct chlubit alternativním prostorem, kde by se představovali třeba lidé z nedávno zrušené vysočanské Trafačky. Než sroste noha, smlouva už by měla být podepsaná."

http://respekt.ihned.cz/delnici-kultury/c1-63639430-jak-do-me-narazil-david-cerny
    MASOO
    MASOO --- ---
    DASHAN: to je hlavni
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Takže zejtra. Bydlím za rohem, ale omlouvám se předem že nemám doma žádné nástroje, nářadí a pracovní pomůcky. Ale ruce a chuť k práci pro dobrou věc mám !
    BRETONEC
    BRETONEC --- ---
    KLINIKA: Ahoj, taky by možná bylo dobré stav objektu a provedené práce zanamenat a vyfotit. Úřední šiml bude mít přehled a zároveň i ostudu a Klinika krytou prdel.
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Jak a co bude o víkendu probíhat?

Prací na domě je víc než dost. Namátkou: vyčištění zadních místností, úklid půdy a přízemí, rekonstrukce příjezdové cesty do zahrady, úklid zahrady, likvidace viditelné nefunkční elektroinstalace, oškrabávání starého nátěru ve vybraných místnostech (mamatata školka, kulturní sál a další).

Určitě si všichni vezměte s sebou pracovní oblečení k zašpinění a rukavice! Kdo máte doma, tak i škrabky na omítku, rozprašovač, lopatu, hrábě, smeták a pod. Jestli někdo máte a můžete postrádat, budou se hodit zbytky malířských tónovacích barev (nebo celé). Na zahradu je pak potřeba někdo, kdo by mohl donést křovinořez a trochu to zkultivovat, stejně tak jako zkušený stromkař na jarní prořez.

Začínáme v sobotu cca v deset, večer po práci bude na zahradě menší oheň a uvnitř (nebo venku) akustický koncert.
    O víkendu se těšíme na viděnou!
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    Ahoj. Nabízím se k službám, mám k dispozici různý zahradnický náčiní a stroje. Nemohu to darovat, není to moje ale můžu bezplatně využívat a rád pomůžu. Víkendy. (křovinořez, sekačka na trávu, plotostřih, motorová pila, rotavátor - skvělý kdyby se plánovaly třeba zeleninový záhony, všechno běžný drobný zahradnický náčiní, štafle, žebříky atd..). Tak případně domluva v poště.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam