• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    připomínáme dnešní battle. od půl osmé se můžete přihlašovat do soutěže, v půl deváté rozjedeme ochutnávku ;)
    [ Happy Cookers uvádí: POMAZÁNKA BATTLE / konferenceconference / 18.4.2015 / CR - Praha - Zahrada ASC Klinika ]
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    MASOO: odporne pozitivni hipik... = D
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Kdybyste někdo mohl poskytnout program na středu, čtvrtek nebo pátek, byla by Klinika vděčná, je tam aktuálně menší programová díra ;)
    MASOO
    MASOO --- ---
    nepatri to uplne ke klinice, ale je to pekny priklad angazovanosti:
    Bojuji klidnou silou, říká muž, který chrání stromy ve své ulici - iDNES.cz
    http://xman.idnes.cz/...man-styl_fro#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
    _PU
    _PU --- ---
    Další týden bude další kolo LŽU:
    V pondělí filmař, esejista a pedagog Vít Janeček (autor filmů Závod ke dnu nebo Soukromé století Jaroslava Šabaty a dalších)
    v úterý dopoledne dílna a odpoledne od 16:30 seminář Georgy Bagdasarova z pražské FAMU, střihače, audiovizuálního experimentátora a hudebníka
    odpoledne od 17:20 přednáška katedry Centra audiovizuálních studií - přednášet přijdou např. Miloš Vojtěchovský (kritik, umělec v oblsti počítačového umění, teoretik a pedagog), Kryštof Pešek - audiovizuální umělec, programátor a technolog, Matěj Strnad - filmvý teoretik, spoluator knihy Společenské vědy a audiovize, specialista na archivaci filmového materiálu.
    další pedagogové se stále ozývají, progrm budu ještě aktualizovat. díky.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    KLINIKA: zde napr. filosof Miroslav Petricek pri sve prednasce v ramci vyuky FAMU na vcerejsi prednasce na Klionice o imaginaci a utopii

    Miroslav Petříček přednáší na Klinice(making of documentary on Czech squatting movement)

    v pozadi dalsi VS pedagogove a aktivni umelci..
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    PU: Napsal jsem do zpráv.
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . .přátelé jezdci , kdož chcete dnes na cyklojízdě skrz prahu a snad i Blanku podpořit Kliniku výrazem kola, přijdte , budu v Klinice kolem třetí , nějaká tam mám k půjčení a budu na nich dělat. . .polepy , plachty, alternativní vzhled a punk. .
    _PU
    _PU --- ---
    Ahoj, psal mi Vit Janecek, ze by mohl mit vyuku v pondeli na Klinice. Chcete v LZU pokracovat? Mam mu napsat, at prijde? Diky!
    MASOO
    MASOO --- ---
    Zastavit TTIP nestačí! (mobivideo antikapitalistického bloku 18/04/2015)
    https://vimeo.com/124908953
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Vysokoškolští pedagogové přesouvají výuku na Kliniku!

    Zpráva o možném brzkém vystěhování iniciativy Klinika z budovy bývalé plicní polikliniky, kde už měsíc funguje v provizorních podmínkách autonomní sociální centrum, vyvolala nečekané reakce. Ze solidarity nyní přesouvají někteří vysokoškolští pedagogové a pedagožky svou výuku právě na Kliniku. Konkrétně jde např. o Ondřeje Vavrečku a Jiřího Thýna z pražské FAMU, kteří zde budou přednášet v úterní dopoledne či o Ateliér fotky a sochy VŠUP a Ateliér malby na AVU, jejichž přednášky proběhnou ve čtvrtek.
    "Gesta solidarity od vyučujících si vážíme a jsme rádi, že se i díky nim naplňuje náš projekt Lidové žižkovské univerzity," komentuje událost členka iniciativy Klinika Tereza Virtová. Přednášky budou veřejně přístupné. Přesunutí výuky do prostor žižkovského centra předběžně přislíbili i další pedagogové, např. filosof Miroslav Petříček nebo vedoucí katedry fotografie na FAMU Štěpánka Šimlová. "Věříme, že se následně připojí i další. Chápeme situaci jako snahu ukázat, jaký potenciál prostor má a v čem může sloužit veřejnosti i blízkému okolí," dodává Virtová.
    MASOO
    MASOO --- ---
    TLOUDEV: to je pozer
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ...tak dalsi kdo odepsal je Andrej Babicka.
    ten si poridil automat i s hrubkama:

    Pane kolego fakta jsou ze jsem byl jediny ktery kliniku navstivil a pomohl vam beze mne by jste tam nikdy nebyli tak mne mrzi ze jste to neocenil ted se snazim aby jste tam zustali do doby rekonstrukce pro gibs nerozhoduju sam ale vlada kde sme v mensine
    Jinak vam fandim zvolte si koho chcete pro mne to bude osvobozeni pokud nedelate rozdil mezi mnou a klasickima politikama tak asi delam neco spatne
    Pekny den

    Andrej Babiš

    DASHAN
    DASHAN --- ---
    cituji:
    ...ani v případě převodu žižkovské kliniky na bezpečnostní inspekci není důvod pro vystěhování iniciativy: GIBS nemá projekt rekonstrukce ani v podobě studie, natož v dokumentaci pro územní řízení. K půlroku rýsování přidejme nejméně další rok a půl povolování stavby, čili dobré dva roky, kdy může Klinika pokračovat. Teď se ještě ale do věci vloží ČSSD na nejvyšší úrovni. Povedlo se totiž to hlavní: od určité chvíle se politici začali předhánět ne v tom, který iniciativu rozežene tanky, ale kdo ji zachrání. Zbytek politického provozu už je klasický, přestřihávačů pásky je najednou celá fronta. (Mezitím hrozí bez valného zájmu zánik druhého pražského squatu na Cibulce.)
    ~ Matěj Stropnický
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TLOUDEV:
    Pěkný den, děkuji ji vám za váš názor. Pro mě je zásadní stanovisko MF. Bělobrádek
    Odesláno z mého Windows Phone
    :)
    a to jsem poslala vlastní text
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    Sdílím rychlé info:
    - díky všem, kdo přišli na tiskovku a večerní veřejné plénum. Stejně tak díky všem, kdo poslílali maily ministrům.
    - v úterý dopoledne proběhne první výuka přesunutá z vysokých škol na Lidovou žižkovskou univerzitu na Klinice! Vyučovat zde budou O. Vavrečka a J. Thýn z FAMU. Večer Přednáška D. Roussopulouse o právu na město a obecně sdílených statcích
    - ve středu dopoledne začíná neoficiálně fungovat MamaTata školka - všichni rodiče s dětmi vítáni! Večer komentované čtení eseje Občanská neposlušnost H. Thoreaua
    - čtvrtek výuka Ateliéru fotky a sochy VŠUP a Ateliéru malby na AVU, večer E. Swyngedouw s přednáškou "Insurgent Cities"
    - paralelně se rozjíždějí další projekty, přesunutá výuka i jednání o zachování Autonomního sociálního centra. Budeme průběžně informovat. Klinika žije!
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    tak mam pocit, ze cely mail-storm (podobnost nazvu s jistym virem ciste nahodna?) je ku hovnu, nebot na druhem konci sedi roboti... TIM NECHCI NIKOHO ODRAZOVAT, aspon se budou muset prohrabavat tunami spamu.
    Duvod meho nazoru je takovy, ze napr. Mr. Belobradek - zatim jediny "odpovidajici", mi odpovedel stejnou vetou jak na muj puvodni mail, tak na omluvny mail, kdy jsem se mu omlouval, ze jsem mu omylem podsunul clenstvi v socdem, zatimco on je z KDU...

    Pěkný den, děkuji ji vám za váš názor. Pro mě je zásadní stanovisko MF. Bělobrádek


    Odesláno z mého Windows Phone


    navic reakci na omluvny mail (kde nebylo origo zneni) zaslal drive nez na originalni full-text mail.
    Inu, curaci to jsou, za ty prachy...
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    MASOO: doplníme:
    Podpořte zasláním e-mailu předsedovi vlády Sobotkovi a ministru financí Babišovi záchranu Kliniky! Tito dva mají ve své kompetenci úřady, které v celém problému figurují (ÚZSVM, GIBS). Oslovit můžete, ale i další ministry nebo ministryně, kteří mohou řešení ovlivnit na jednání vlády, které proběhne ve středu 15.4. Pokud se chcete držet našeho textu, vyberte oslovení a doplňte jméno. Pokud ne, zformulujte vlastní argumenty, proč by Klinika měla zůstat Klinikou.

    a dnes kromě veřejného pléna se můžete zúčastnit Diskuze na téma Islamofobie v Evropě očima francouzských muslimů
    událost na FB: https://www.facebook.com/events/363570620511006/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam