• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    Ahoj, mám takový návrh do pléna.
    S pár lidmi jsme se bavili o tom, že se v našich životech začíná objevovat téma, o kterém se moc nemluví – a to ani v aktivistických kruzích – téma stáří a stárnutí našich blízkých, kteří začínají potřebovat naši pomoc. Většina z nás je teď ve věku, kdy spíš zakládáme vlastní rodinu a vychováváme mladší generaci, ale velkou část z nás nejspíš taky brzy čeká výzva, jak se postarat o generaci starší, naše rodiče nebo prarodiče. Často je to paradoxně úkol ještě těžší a navíc ani ne tak radostný, mnoho lidí se tak potýká s tímhle problémem samo a neví, co si počít. Dát blízkého člověka do domova, kde ho nadopují léky, nechají ho ležet na posteli dokud mu neatrofují všechny svaly a kde bude jeho jediný lidský kontakt, že mu dvakrát denně vymění plenu? Platit neskutečné částky za trochu lepší variantu té první varianty? Nebo vzít na sebe dost nevděčnou úlohu pečovatele, na kterou většina z nás není absolutně nijak připravená, a která je extrémně psychicky i fyzicky náročná, obzvlášť pokud člověk ještě dochází do zaměstnání, nebo je na to úplně sám? Existují možnosti, místa, kam se obrátit pro pomoc a podporu, jak finanční, tak psychickou? A s tempem, kterým populace každým rokem stárne, kdo se jednou postará o nás, až to nebudeme moci dělat sami?
    Pokud tyhle otázky zrovna řešíte, nebo jste je už někdy řešili a máte na ně odpověď, pojďme si o nich popovídat, a rozpoutejme diskuzi na téma stáří a rodina/stáří a komunita. Máte-li pocit, že k tomu máte co říct, a že by tahle diskuze byla potřebná, napište mi do pošty. Podle zájmu bychom se domluvili, jak začít, jestli si dát nějakou úvodní schůzku v uzavřenějším kruhu (je možné, že věci k řešení budou spíš hodně osobní a bude vhodnější nepromovat to hned zkraje jako nějaký program), nebo třeba uspořádáme přednáškový večer s promítáním. Možností je nepřeberně.
    Go BaBaDěDa! :)
    ATYKIN
    ATYKIN --- ---
    UŽ ZÍTRA

    Veřejné plénum – neděle 4.10. 16:00
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    ATYKIN
    ATYKIN --- ---
    Dnes na Klinice:

    od 17.30 do 20.00 otevřená Zdrojovna (Freeshop)

    od 19:00 se koná "Plácání nad Platónem: Co je k...a* (a) poesie?"
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    COLBEN: a jeste k tomu kandidovala za spoz jako nestranik. chapu to tak, ze mela nejaky ekonomicky program a spoz ji reklo, ze kdyz bude uspesna, muze ten program prosadit. nic vic, nic min.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    CEEFA: hele ja nikoho dalsiho z spoz neznam, ale neprijde mi, ze plati, ze kdyz za nekoho kandidujes, jsi zodpovedny za to co delaji jini clenove. nevim o tom, ze by mela za sebou jakoukoliv kauzu. napriklad clenem ods je rektor moji vs a podle me je to velmi slusny a inteligentni clovek. podle tvoji logiky bych na nej mel zacit porvavat kvuli langerovi, kocarnikovi a jinym asi korupcnikum. jak jsem uz psal, mozna to trosku s tim karierismem prehnala, ale podle meho nazoru se takhle jednoznacne odsoudit neda.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    COLBEN: pokud si clen nejake party, tak samozrejme jsi s ostatnimi cleny teto party jedna parta... to zas neni tak tezky na pochopeni ne?
    ok zkusme to jinak - zkus jmenovat teda jinyho verejne vystupujiciho clena SPOZ, ktery jak ty rikas neni sileny jako mynar, nejedly, cuba atd...
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    CEEFA: kdyz kandidujes za nejakou stranu tak jsi hned s jejimi cleny jedna parta? to pak jsi treba jedna parta s x tisici cleny ods, kdyz kandidujes za ods a zodpovidas za vsechny jejich zlociny. ja jen, ze jsi vyjmenoval samy sileny lidi, mynar - taji svoje majetky, je netransparentni, nejedly - kontakty s ruskem, mozna i jejich tajnejma sluzbama, cuba - komouskej pohlavar, zeman - no comment. jak do tyhle party zapada ona, co tak strasnyho spachala?
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    COLBEN: jak prehnany? byla kandidatkou za stejnou stranu, podilela se na jejich programu, tudiz je s nimi jedna parta - rekni mi v cem je to prehnany?
    a to ta druha pulka tvyho prispevku jako by vypadla z ust Eichmannovi, kdyz se hajil pred jeruzalemskym soudem - kdybych to nedelal ja, prisel by tam nekdo jiny a ten by to delal mnohem hur...
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    HYNEK: "manažeL" hotelu .. :)
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    CEEFA: ze je jedna parta s mynarem atd. je asi fakt hodne prehnany. nicmene to s tim karierismem prehani kdyz byla ochotna kandidovat za takovou particku. holt si myslela, ze maji slusnou sanci vyhrat a bude mit moznost menit veci
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    zitra

    KMINKA
    KMINKA --- ---
    Přijďte podpořit kamarády ve vězení!
    Pondělí 28.9. 2015, 16:00
    u vazební věznice Pankrác

    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Ad Švihlíková: To členství v Zemanovcích je pro mě taky průser, nicméně v portfoliu má o dost víc než jenom to- což bude možná důvod proč v rámci LŽU na Klinice včera vystoupila. víc třeba řeknou lidi co přednášku přímo pořádali.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Ja ji nemam v hledacku moc,tak dik
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    SGNLR: treba to, ze byla volebni leader jedny z nejobskurnejcich stran?
    ze je jedna parta s Mynarem, Zemanen, Nejedlym, Cubou atd?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Co neni koser na Svihlici?se ptam,neprudim..dik
    CROME
    CROME --- ---
    KAPITAN_STIKA: je me asi do toho hovno, ale proc ze dava Klinika prostor temhle kreaturam?
    KROBAS
    KROBAS --- ---
    ROMANITO: tze ucnak i uni najednou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam