• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    T6MA
    T6MA --- ---
    pekny to bylo vcera. doufam ze to nejak pomuze. nebyl by nahodou playlist toho co hralo z auta s privesem? (mix rapu, punku a dalsich stylu). dobra selekce to byla. diky
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    USTRICA
    USTRICA --- ---
    JINDRICH: z některý článků a reakcí pod články je mi smutno...
    REZZ
    REZZ --- ---
    SHM8: jo mne zajimalo, na co by to klinikari chteli pripadne zkolaudovat, za tim nic nehledej, jen jsem zvedava.

jinak neni treba se hned rozcilovat, fakt, ja jsem si jen rikala, ze by treba vas mohl jeden z mnoha nazoru zajimat (ja jsem se kvuli tomu nekolikrat hadala, takze chapu, ze to zvedne zaludek a mozna proto jsem to chtela ventilovat i tady), howgh.
    REZZ
    REZZ --- ---
    jéééje ! ja na kliniku chodim a dokonce se s par lidmi znam a souhlasim s tim, jaky je "koncept" a vubec myslim, ze je to jedna z nejlepsich veci, co se v praze (nebo v cechach) za poslednich par let stala, ocenuji pili, snazeni, aktivity, program, lidi, mluveni na verejnost, srdecnost, otevrenost, snahu o solidarni spolecenstvi, autonomitu a vubec moje srdce bije pro vas. to jen, ze neni treba me presvedcovat, koneckoncu jsem preci napsala, ze to neni muj nazor..

tu tedy ona tiskovka co vsechno zpusobila, pred par posty ji sdilela PHRASE.
    http://www.praha3.cz/noviny/zpravy/vedeni-mc-praha-3-se-ohrazuje-proti.html

tak jen kdyby mi nekdo na to zareagoval, budu rada, ostatne kdyztak je to dalsi argument pro vas, jestli se o tom fakt vedelo az pozde a nikoli tri mesice.

nic, peace and love, za chvili me tam mate :)
    ATYKIN
    ATYKIN --- ---
    KLINIKA:
    Pojďte s námi ven!
    Z virtuálních sítí do opravdového světa,
    kde je fyzický dům a reální lidé, kteří o něj bojují. https://vimeo.com/154658216
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---

[ NECHTE KLINIKU DÝCHAT! / ostatniother / 27.2.2016 / CR - Praha - Autonomní centrum Klinika ]

DNESDNESDNES
    DNESDNESDNES

přijďte

zvou Vaši milí lajdáci:)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Tyhle """pravičáci"""" (jakože jako fakt to čumíte i voni ty vole) co se jim "líbí koncept ale to provedení... meh, a mohlo by... ale..." jsou snad horší než 10 molotovů. Ještě chybí aby vytáhli nějákej squat v Oslu vztyčili prstíček a řekli že "ti platí zálohy na plyn včas" (netvrdím že klinika neplatí, to byl příkad) -- takže to jde, ale vy nemáte lejstro...

Od těch fakt pryč, upřímě řečeno, dnešní "mladá pravice" (vynechme jak moc jsou/nejsou pravicí - jde o to, že půlka jejich politické činosti je přesvědčování všech okolo včetně pisoárů že oni jsou ta opravdová pravice a všichni ostatní jsou sovětský bolševici) a jejich alfa omega soukromého majetku a sexu se samopalem ve Vídeňské opeře je s tímhle v naprostém rozporu.

To už tam radši babišovi udělat stánek s buřtama (nadsázka samozřejmě).
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    USTRICA: jedná se na všech možných i nemožných místech ;)
    SHM8
    SHM8 --- ---
    Právní důvody pro neprodloužení smlouvy Klinice neexistují, tvrdí analýza - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/...ravni-duvody-pro-neprodlouzeni-smlouvy-klinice-neexistuji-tvrdi-analyza
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    REZZ: tak at si tito lide projdou program Kliniky a neco si realne zjistej,nez budou nekoho mit za lajdaky(ktery se rok ze svyho staraj o obri dum bez vedomi budoucnosti) a jestli Kliniku podporujou a nejdou na demonstraci proto,ze jedna pani povidala,tak asi ne ni o cem...a navic i ty si evidentne spravne nectes,takze je z toho jen dalsi jedna oani povidala..
    USTRICA
    USTRICA --- ---
    Možná je tato otázka mimo, ale stejně ji položím. Ačkoliv je to asi mimo naše/vaše "etický" cítění, zkusily jste do toho vtáhnout někoho z vysoký politiky? Pokud se nepletu tak před rokem pomohl tuším Babiš "přímluvou"? Ten je sice teď pro nás absolutně mimo, ale co třeba někdo jinej?
    FNB
    FNB --- ---
    Zitra před demonstrací akustický set
    Akustický set Piráta aka ex-OiOi Piratoi!, Klinika @ 2016-02-27 13:30:00 | radar.squat.net
    https://radar.squat.net/...gue/klinika/2016-02-27/akustick%C3%BD-set-pir%C3%A1ta-aka-ex-oioi-piratoi
    SHM8
    SHM8 --- ---
    REZZ: v jaké tiskovce je, že se to vědělo už tři měsíce? mimochodem, jestli se pletu, tak dokonce píšou, že to překolaudovat nejde atd. atd. (že jediný co jde, je to zatlouct, počkat až mediální pozornost opadne a potichu si s tím udělat, co potřebuju - do tý doby to bude prázdný) - čili, co by tady mohli lidi z Kliniky dělat, když úřad vylučuje možnost změny? V ČR vznikaj celý satelitní městečka bez stavebního povolení, ale tam se musí mazat - nebo je to ten způsob "pravicového" jednání, které bys klinikářům doporučila? nebo ještě lépe - kupte si svojí vlastní nemovitost, darmožrouti levicoví!

o jaké ufňukanosti to tady mluvíš? máš za to, že klinika málo spolupracovala se systémem, když měla roční smlouvu, dokázala si zajistit legal připojení elektriky, vody a určitě řadu dalších byrosrand navíc? ono je to spíš o vůli nebo nevůli politiků, od kterejch maj úředníci notičky. málo co je v realu krystalicky čistý a neprůstřelný a když potřebuješ, skoro každýho na něčem chytíš, když budeš chtít. ve chvíli, kdy máš sice vítěznou politickou sílu na P3, ale vyšachovanou do opozice, je jejich podpora Klinice omezená a ti co zrovna vládnou to prostě upekli takhle. Kdyby na P3 vládli Zelení, troufám si tvrdit, že by se řešení našlo. - je to dost uplakaný, levicový?
    REZZ
    REZZ --- ---
    LAMIA: jasne, ofenzivni nejsi vubec, ja spis posilam dal nejaky (ne muj) nazor, ktery myslim muze byt jen jakousi "zpetnou vazbou", jestli relevantni, to nechci rozvadet, ve zkratce: kamard tvrdil, ze se o tom "bavil s nekym z kliniky uz cca pred rokem", takze jedna pani povidala, ja se ho vic neptala, mam v planu az bude prilezitost a chut to s nim otevrit.

ano, ja take cetla, ze ten papir objevili pred dvema tydny, proc je tedy v te tiskovce, ze se to vedelo uz tri mesice? to by me zajimalo.

ad srovnani - mozna ze prave tady se ukazuje trochu rozdeleni levo-pravo, pro "pravicaky" myslim muze byt tato retorika proste prehnana, ufnukana a spadajici pod: "nadavani na system misto spoluprace s nim" (opet prosim brat spis jako laicky patecni poznatek cloveka co ma kamarady "nalevo" i "napravo", nikoliv muj nazor).

pritom i tito "pravicaci" jinak kliniku podporuji a jsou radi, ze je..
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    REZZ: Nechci být ofenzivní, ale jak mohli lidi z kliniky vědět o nutnosti kolaudace, když samo UZSVM objevilo papír před pár dny? To ti kamarádi vzali kde?

Srovnání nacistů s molotovama - to je reakce na dopis starostky, která píše o pravico-levicových bojůvkách.

Občas stojí za to si číst co se děje pořádně:)
    REZZ
    REZZ --- ---
    JAKUBV: a vedeli klinikari o tom kolaudacnim rozhodnuti ty tri mesice (viz bod 1)?

GAISAKA: ja jsem se zase setkala s tim, co souvisi asi trochu s moji otazkou vyse, ze lidem, kteri kliniku jinak podporuji a je jim sympaticka (prestoze treba jsou to spis lidi "zprava", pokud bych to mela nejak oznacit), ovsem vadi jim momentalni retorika - napriklad na udalsoti k zitrejsi demonstraci... argumentem jim je, ze prave klinikari vedeli o kolaudaci drive (dokonce jsem slysela, ze to vedeli od zacatku, resp. vedeli, ze to muze by problem), ale nic s tim nedelali. zkracene, pokud jsem to pochopila, politicky a urednicky jednani (podle techto mych znamych) ted klinika nazyva "zlovuli" a srovnava jednani uradu a politiku k nacistum s molotovama...

podle mych znamych jsou tedy v podstate klinikari lajdaci, ze s tim nedelali neco driv a svadeji to ted na "neochotu byrokracie":) tito mi znami take kvuli tomu odmitaji jit v sobotu kliniku podporit..

ja mam otazku jinou - na co by mela byt klinika rekolaudovana?
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    PHRASE: v čemž má samozřejmě pravdu - (teoreticky) rada města nemá mít vliv na jednání stavebního úřadu. nic nebrání ale tomu, aby rada vyzvala uzsvm, aby on stavební úřad a změnu lejstra požádal
    BRETONEC
    BRETONEC --- ---
    Radovan Bartošek: Klinika, z boží milosti squat - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/22426-klinika-z-bozi-milosti-squat

Klasický konzervativně-levicový pohled. Za část článku by si autor zasloužil nakopat prdel, v části má dle mého naprostou pravdu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam